Lucas 3 maanden oud

Lucas 3 maanden

Hoe dan?! Lucas is gewoon al een kwart jaar in ons leven. Super bizar! Ik kan mij geen leven meer zonder hem voorstellen. Hij is zó lief! Maar dat zegt natuurlijk iedere moeder over haar eigen kind. Hoe dan ook is het dus ook weer tijd om te delen hoe het gaat met zijn ontwikkelingen! Lees snel verder.

Slaap- en voedingsschema

Oh jongens toch. Waar het eerst leek alsof Lucas mooi hetzelfde ritme ging volgen als Isabelle (oftewel meteen een fijn ritme) heeft hij de afgelopen maand toch besloten dat hij het anders gaat doen. Geen ritme. Nul. Nooit vaste tijden waarop hij slaapt, wakker is en wil drinken. Dat is officieel heel irritant, haha! Maar goed. In de avond wil hij meer bij mij zijn en dat is op zich oké. Behalve als ik nog moet werken, zoals vanavond; dan is het irritant

Een schema kan ik dus (nog) niet met je delen. Wat ik wel kan vertellen is dat Lucas zo’n 6x per dag komt om te drinken. Gemiddeld laat hij er nog steeds drie uurtjes tussen. Over het algemeen komt hij ’s nachts niet meer voor een voeding, maar heel soms maakt hij daar een uitzondering voor. Beetje jammer, haha. We merken ook dat hij overdag al wel langer wakker blijft en niet meer continue slaapt.

Ontwikkeling

Lucas heeft vanaf zijn geboorte al spanningen in zijn lijf. Daarom komt de fysio nu iedere week aan huis. Zij doet met hem wat oefeningen en hij raakt er helemaal zen van. Uiteraard proberen wij dat ook te doen.

Lucas vindt het heel fijn om dichtbij te zijn. Hij hoeft niet per se de hele tijd op mij te liggen, maar vindt het wel heel fijn om in de buurt te zijn. ’s Avonds heeft hij wel wat meer behoefte om echt tegen mij aan te liggen. Sowieso lijkt Lucas momenteel een mama’s kindje. Van de week was ik de hele ochtend weg, en dat leek hij minder leuk te vinden. Hij zal er toch aan moeten wennen, gezien ik over ruim 2 weken weer begin met werken.

Goei, luiers en kleding

Lucas is flink gegroeid en is ondertussen zo’n 60,4 cm groot. Ook weegt hij nu 5 kg. Volgens de curve van het CB is dit wat weinig voortgang, maar ik maak mij niet al te druk. Lucas kijkt helder en is een vrolijk mannetje. En daarnaast had ik dat rond die leeftijd bij Isabelle ook.

Alle maatjes 50 kleding zijn ondertussen de deur uit. Of nou ja, in een mooie bak op zolder. 56 pas hij prima en is soms zelfs wat te groot. Dat komt dan ook omdat we geen Boedha baby hebben. Aan Lucas valt niet af te zien dat hij een 8 ponder was bij de geboorte, haha.

Vorige maand vertelde ik jullie al dat we maatje 2 luiers hadden geprobeerd, maar dat maatje 1 nog prima paste. Guess what? Hij past nog steeds prima in maatje 1. Nogmaals: wij hebben een slanke baby, dus dat zal dan ook vast en zeker de reden wel zijn.

Hoe gaat het met de groei en ontwikkeling van jullie kindjes? Laat me dat hieronder weten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close