MOVIES REVIEW | First Man & Bohemian Rhapsody

We zijn de afgelopen maand veel naar de bioscoop geweest zoals jullie dat al hebben kunnen merken aan alle reviews die de laatste tijd online zijn gekomen. Vandaag komen er weer twee reviews bij. Zo gingen we naar First Man (over de voorbereidingen en de reis van Neil Armstrong naar de maan) en Bohemian Rhapsody (over de iconische Freddie Mercury en de iconische band Queen). Benieuwd? Lees dan snel verder!

First Man

FIirst Man vertelt het meeslepende verhaal van de NASA-missie om astronauten naar de maan te sturen en focust zich met name op Neil Armstrong (Ryan Gosling) in de periode van 1961 tot en met 1969. First Man is gebaseerd op het gelijknamige boek van James R. Hansen. De indringende film laat zien wat het Armstrong en de V.S. heeft gekost om één van de gevaarlijkste missies in de geschiedenis te laten slagen.

Regisseur: Damien Chazelle
Acteurs:
Ryan Gosling, Claire Foy, Kyle Chandler en Jason Clarke
Genre:
Drama
Speelduur: 
141 minuten
Te zien vanaf:
7 oktober 2018

First Man is een meeslepende film. Sowieso vind ik ruimtevaart een heel interessant onderwerp, maar zo’n historisch moment als de eerste man op de maan is natuurlijk wel heel gaaf om van ‘wat dichterbij’ te zien. Wat ik erg goed vind aan het verhaal is dat de film heel goed het gevoel bij iedereen laat zien. Hoe voelen de mensen bij NASA zich? Hoe voelen de astronauten zich? Hoe voelen de thuisblijvers zich? Het wordt enorm goed in beeld gebracht en dat maakt het onderscheidt tussen film en documentaire.

Ik vond alleen het einde een klein beetje tegenvallen, maar verder is deze film wel heel gaaf om te zien. Vooral als je het onderwerp interessant vindt. Ik geef deze film daarom 4 van de 5 sterren.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Regisseur: Bryan Singer
Acteurs: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander en Mike Myers
Genre: Muziek / Drama
Speelduur: 135 minuten
Te zien vanaf: 1 november 2018

Al 2 maanden voor de première hadden we de kaartjes gekocht. Met een muzikant als man is het natuurlijk niet zo heel gek dat we naar deze film wilden. Queen is legendarisch, net als Freddie Mercury. Wie hen niet kent, moet echt een echt een cursusje popcultuur krijgen. Juist doordat ze zo groot zijn, kun je alleen maar hopen dat de film niet tegen gaat vallen. Misschien is dat ook wel een van de redenen geweest waarom Brian May en Roger Taylor (de enige levende muzikanten van Queen) er een handje in wilde hebben.

Bohemian Rhapsody mag in mijn ogen niet gezien worden als biopic of documentaire. Het is echt gemaakt als een film en daarnaast zijn een aantal scènes anders neergezet dan dat het daadwerkelijk is gebeurd. Ook qua tijd zit hier en daar een ander verhaal dan de werkelijkheid. Maar volgens mij is dat bij bijna alle films die wel als biopic weggezet worden.

Desalniettemin is Bohemian Rhapsody echt een hele gave film! Houd je van muziek of ben je weg van Queen, dan is dit zeker een film voor jou. Hij krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Wat vinden jullie van dit soort films? En welke zou jij willen zien?

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Simone

    6 november 2018 at 17:08

    Ik twijfelde al of ik naar de film over Freddie wilde gaan. En eigenlijk twijfel ik nog steeds. Ik heb de musical ‘We will rock you’ gezien, die was echt heel gaaf. Overigens geen ode aan Freddie ofzo, maar dat was gewoon echt heel tof. Ik ben bang dat deze film een teleurstelling zal zijn in vergelijking tot de musical.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close