Hoe de Fitbit Versa mij bevalt

Een aantal jaren geleden kocht ik de Fitbit Charge HR. Een sporthorloge. Die beviel mij prima. Toen ik in februari eindelijk weer aan het sporten en gezond eten ging, gebruikte ik hem weer iedere dag. Ondertussen zag ik dat de Fitbit Versa bijna gelanceerd ging worden (mei 2018) en vond ik dat ik mezelf daarmee mocht belonen als ik 10 kg afgevallen zou zijn. Op Moederdag kreeg ik dan ook als verrassing van Roy (en Isabelle) de Fitbit Versa cadeau, nadat ik ook nog eens net 10 kg afgevallen was! Vandaag laat ik jullie mijn nieuwste gadget zien en vertel ik hoe de Fitbit Versa mij bevalt.

De look

Ik vind de Fitbit Versa echt een armcandy. Hij oogt chique en door de verschillende bandjes die je er in kunt klippen, kun je hem naar eigen smaak en stijl stijlen. Je kunt hem dus altijd dragen! Volgens mij is dit ook de het eerste Fitbit horloge wat niet oogt als een sporthorloge, maar als een smartwatch.

Qua grootte vind ik hem voor mijn dunne polsen echt prima en niet too much. Groot genoeg om alles duidelijk te kunnen zien en klein genoeg zodat hij perfect past om mijn pols. Ik wilde graag de Fitbit Versa special edition met een lavendelkleurige nylon band. Dit omdat ik bij de Fitbit Charge HR uitslag kreeg van de originele band. Zo kon ik mooi afwisselen en daarbij vond ik die lavendelkleur ook wel echt een eye catcher! Daarnaast heeft het framepje van de versa een rosé gouden kleur. Love it!

De lavendel gebruik ik overdag en de zwarte classic band voor het sporten en het slapen.

De mogelijkheden

Met de Fitbit Versa kun je best veel. Qua mogelijkheden niet zo veel als een iWatch, maar voor een sporthorloge vind ik hem écht uitgebreid. Ik vertelde al dat je de bandjes kunt wisselen. Daarnaast heeft de Fitbit Versa natuurlijk een hoop sportmogelijkheden:

 • Meet je hartslag
 • Meet je verbranding
 • Telt het aantal stappen
 • Houd je slaapcyclus bij
 • Kan het sporten automatisch tracken
 • Je kunt snel aangeven welke sport je aan het doen bent
 • Kunt trainingen doen die door Fitbit gemaakt zijn (je ziet dan gif’jes van de oefening)
 • Je kunt binnenkomende berichten zien (zoals o.a. what’s app, facebook en instagram)
 • Je kunt zien wie er belt (wel opnemen, maar niet via je Versa spreken)
 • Je kunt je Fitbit Versa als alarm gebruiken
 • Ademhalingsoefeningen doen
 • Het weer checken
 • Er zit een timer op
 • Muziek luisteren via Deezer

Daarnaast zijn er nog een hoop apps op te installeren. Let wel op dat wanneer je een iPhone hebt, er minder apps beschikbaar zijn die je op je Fitbit Versa kunt zetten.

Hoe bevalt de Fitbit Versa

Ik vind hem fantastisch! Hij is niet alleen mooi, maar ook precies wat ik zocht in een horloge. Ik mocht van mijn man eventueel ook een iWatch. Toch vind ik dat de Versa meer mogelijkheden biedt voor waar ik hem voor wil gebruiken. En dat is voornamelijk stappen tellen en sportprestaties bijhouden. Ik wil mezelf ook niet te veel kunnen afleiden door hetgeen wat om mijn arm zit. En dus koos ik alsnog voor de Fitbit Versa.

Qua sportprestaties en slaapcyclus vind ik hem helemaal top. Ik vind het fijn dat je zo snel een sport kunt selecteren die je gaat doen, maar ook de work-outs van Fitbit vind ik tof. Daar heb ik overigens wel een kanttekening bij. Er staan maar 3 work-outs op je Versa en die worden maar eens in de zoveel tijd vervangen. Wil je meer work-outs doen van Fitbit via je Versa, zul je een abonnement moeten afsluiten. Dit is niet zo heel duur, maar je moet wel kijken of dit het je waard is. Ik vind het in ieder geval goede oefeningen die makkelijk thuis te doen zijn!

De wekker vind ik ook heerlijk. Hij trilt heel subtiel en daardoor word ik best relax wakker. De afgelopen twee weken heb ik echter wel gehad dat hij op de dinsdag niet is afgegaan. Ik weet nog steeds niet hoe dit komt, omdat hij wel degelijk aan stond… Ik vind het nu dus wel fijn om nog een extra wekker te zetten op mijn telefoon for just in case. Maar dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn als je het mij vraagt.

Wat ik ook een fijn gevoel vind, is dat je een code op je Versa kunt zetten. Zo moet je een code invoeren als je er iets mee wilt doen. De code hoef je alleen maar in te vullen als je Versa van je arm af geweest is of eens in de zoveel tijd. Zo kan een dief niets met mijn Fitbit Versa.

Conclusie

Ik vind de Fitbit Versa een fijne smartwatch/sportwatch. Voor mij voldoet hij precies aan mijn eisen. Tuurlijk vind ik het wel eens jammer dat hij nog net niet zo uitgebreid is als een iWatch, maar ik ben ook blij dat hij daardoor minder kan afleiden als ik bijvoorbeeld aan het werk ben.

Ik vind het ideaal dat ik kan zien wie er een berichtje stuurt en wat diegene stuurt. Zo zie ik of het belangrijk is ja of nee.

Jammer dat ik de wekker niet 100% kan vertrouwen. Nu moet ik altijd nog een tweede wekker zetten en dat is eigenlijk niet mijn bedoeling. Wel fijn dat je makkelijk kunt snoozen met de Fitbit Versa.

De bandjes zijn makkelijk te wisselen, zodra je door hebt hoe dit werkt. Ik vind het sowieso wel heel leuk dat ik kan afwisselen. Jammer alleen dat de originele bandjes zo duur zijn. Gelukkig hebben we Ali Express nog 😉

Maar misschien nog wel het beste van dit horloge: de batterij houdt het wel 4 hele dagen vol en is binnen 1 uur weer opgeladen!

De Fitbit Versa is te koop vanaf €199 bij verschillende winkels.

Heb jij een sporthorloge of een smartwatch? En zo ja, welke dan?

Dit artikel bevat affiliate links. Door daar op te klikken ontvang ik een klein bedrag. | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Natasja

   29 juni 2018 at 12:43

   Ik had niet de 2 maar de gewone HR. Je kunt met de Versa veel meer. Waaronder meteen al aangeven welke sport je doet, i.p.v. dat later in de app aan te passen. De hartslagmeter vind ik ook accurater net als de slaapcyclus.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close