Help! Ik loop nu al te hard van stapel!

Help! Ik loop nu al te hard van stapel! Sinds we de beslissing gemaakt hebben om te proberen zwanger te worden, kan ik nergens anders meer aan denken. Ik ben er echt al helemaal mee bezig. Dat blijkt ook wel, gezien ik een mommy-to-be blog ben gestart, haha!

Zoals ik jullie al eerder vertelde, slik ik momenteel nog de pil. Het liefste zou ik meteen zijn gestopt, maar het is nou eenmaal beter om hem gewoon af te maken. Ik moet na vandaag nog 5 dagen de pil en dan moet ik op zaterdag ongesteld worden. Pas vanaf de woensdag die daarop volgt, kan het ontpillen beginnen. Hopelijk is mijn cyclus meteen goed, want dan is de kans ook groter dat ik sneller zwanger ben. Althans, dat heb ik van horen zeggen.

Ik moest net even slikken toen ik op een forum las dat iemand al 8 maanden bezig is voor hun eerste kindje. Wauw! 8 maanden! Ik raakte lichtelijk in paniek, want geduld is niet mijn sterkste eigenschap. En wat een spanning brengt dat met zich mee. Elke maand opnieuw afwachten of je wel of niet ongesteld wordt en of je wel of niet zwanger bent… Pfoe… Ik vind dat nu al heftig. Moet je nagaan dat we nog moeten beginnen…

Ach. Ik ben gewoon enthousiast. En ik besef me heus wel dat het komt wanneer de tijd rijp is. Of misschien ook wel niet. Dat kan ook. Maar dat is niet de optie waar ik voor ga. We gaan ons best doen, zullen we maar zeggen.

Hoeveel maanden zijn jullie bezig geweest om zwanger te worden?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

 • Fenna

  11 augustus 2016 at 07:17

  Gemiddeld zou het een jaar duren voordat stellen zwanger zijn. Als je je daar aan vast houd kan het alleen maar meevallen toch 😉 ?
  Toen wij een kinderwens hadden duurde het 4 maanden, daarna werd ik ten huwelijk gevraagd en besloten wij om onze kinderwens uit te stellen tot na het huwelijk. Daarna duurde het weer 4 maanden. Helaas eindigde die zwangerschap na 11 weken. Na de curettage die ik heb ondergaan duurde het weer 4 maanden (heb ik iets met 4? Haha) tot ik een positieve test had. Inmiddels ben ik weer 15,5 weken zwanger!

  Beantwoorden
  • -N

   11 augustus 2016 at 09:28

   Dan kan het alleen meevallen inderdaad, maar ik ben wel ongeduldig 😉
   En wat vervelend dat je curettage hebt moeten ondergaan! Lijkt me best heftig… Fijn dat je nu al 15 weken bent! Geniet van je zwangerschap!

   Beantwoorden
 • Susan

  11 augustus 2016 at 08:54

  Het is voor iedereen anders. Het fijnste is natuurlijk als het je meteen zou lukken. Ik herken overigens wel he enthousiasme. Ik ging meteen het internet op en spitte alles door.

  Beantwoorden
 • Nicole

  11 augustus 2016 at 09:54

  Hahah je bent dan zeker lekker enthousiast. Wij hebben de eerste keer (miskraam) er 4 maanden over gedaan. Ons zoontje was in 1 keer raak en mijn huidige zwangerschap ook in 1 keer. Maar gemiddeld duurt het wel een jaar ofzo geloof ik, dus raak niet in paniek als het niet snel lukt!!!

  Beantwoorden
  • -N

   11 augustus 2016 at 10:25

   Ik hoor iedereen (hier maar ook op forums ed) zeggen dat het gemiddeld 1 jaar duurt, maar iedereen zegt er wel bij dat hun kindjes er eerder waren hahaha. Laten we hopen dat het mij ook zo snel lukt. 4 maanden kan ik wel overzien 😉 Gefeliciteerd met je huidige zwangerschap! Wanneer ben je uitgerekend?

   Beantwoorden
 • Ilse van Kreanimo

  11 augustus 2016 at 12:11

  Wil je dat echt weten? 😉

  Oké, hier gaan we dan. Tussen het moment dat we beslisten dat we er klaar voor waren en de geboorte van ons zoontje zitten 23 maanden.
  Voor hij geboren werd heb ik wel nog een miskraam gehad. (Zwanger na 10 maand, maar dat werd het dus niet!)

  Bij de derde was het van de eerste keer raak! Ik geloof dat er echt wel iets tussen de oren kan zitten!
  Relax… en believe me, ik weet dat het bijna onmogelijk is om er niet aan te denken!

  Beantwoorden
  • -N

   11 augustus 2016 at 12:37

   Pfoe! Dat is een lange tijd uitzitten… Wel fijn dat het uiteindelijk wel gelukt is. Ik geloof er wel in dat het komt wanneer het er hoort te komen. Wel liever gisteren dan morgen hahaha! En ik probeer te relaxen. Ik merk wel dat ik er – nu ik het ook allemaal van me af kan schrijven – elke dag ook steeds relaxter onder word. Nog wel altijd enthousiast. Bij mij is het net als iets kopen van iets nieuws: in het begin wil je meteen beginnen en er iets mee doen en mega enthousiast en daarna wordt het (iets) minder interessant hahaha.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close