Fun

Waarom man beter klinkt dan vriend

Afgelopen week waren mijn vriend en ik alweer 8 jaar samen. Ik vind het ondertussen wel tijd worden om te trouwen en om te kijken of we samen kinderen kunnen maken, hij denkt daar echter anders over. Grrr… En dus pak ik elk moment aan wat er voorbij komt om er toch over te beginnen. “Hé, ik begon er niet over, het kwam toevallig voorbij doordat een ander er over begon (toch meneer van de Pearl?).” Al vele – van romantische tot zelfs logische – redenen heb ik genoemd. Maar meneer bevalt het prima om mij zijn vriendin te noemen. En ik zit er maar mee opgezadeld dat ik elke keer ‘mijn vriend’ moet zeggen. Daar nog eens bij opgeteld dat er steeds vaker gevraagd wordt of we getrouwd zijn. En daarom dus een blogpost die speciaal bedoelt is voor mijn vriend – en alle andere mannen die het huwelijk van hun vriendin (zie je hoe stom dat klinkt!) ontnemen: waarom man beter klinkt dan vriend.

 1. Omdat hoe ouder je wordt er altijd vanuit gegaan wordt dat je getrouwd bent. “Hoe is het met je man?”
 2. Omdat hoe ouder je wordt het toch ook wel enigszins wat vreemd klinkt om nog te zeggen: mijn ‘vriend’. Zeker als je al lang samen bent – zoals 8 jaar om maar een random voorbeeld te noemen. 😉
 3. Omdat man véél stoerder klinkt.
 4. Omdat man volwassen klinkt.
 5. Omdat ik bij de woordjes ‘mijn man’ nog meer trots voel dan bij de woordjes ‘mijn vriend’.
 6. Omdat man (en vrouw) veel meer betekent in een relatie dan vriend en vriendin.
 7. Omdat mensen bij het woordje vriend niet altijd snappen of het nu gaat om een vriend of om dé vriend. Man wordt altijd begrepen.
 8. Omdat man natuurlijk betekent: More Attractive Now.

Dus mannen (Roy!!!) waar wachten jullie (jij!) nog op? 😉
In ieder geval niet op mijn aanzoek, want je hebt al gezegd dat je dat dan ook weer niet wil. Grrrr…. Tik tok… 😉

Waarom zou jij wel of niet willen trouwen?

Ps. Deze blogpost is geschreven met een knipoog. Mijn tijd komt wel (of misschien ook wel niet, haha!).

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

31 Comments

 • Yvette

  28 april 2015 at 07:37

  Haha, je hebt het wel heel grappig verwoord! Ik moet zelf dus enorm wennen aan ‘man’ en voel me steeds zo belachelijk oud als ik het zeg… Maar het voelt inderdaad wel ‘stabiel’ ofzo haha! Voor jullie allebei een boodschap! 😛 Natasja: Als ik IETS geleerd heb, is het dat dwingen niet werkt bij mannen 😉 en Roy: Ik ben zelf pas getrouwd en er veranderd helemaal niets (behalve dat je liefje veel beter wettelijk beschermd is, mocht er iets met jou gebeuren), het doet ool geen pijn ofzo 😉 Gewoon doen!
  Succes jullie! 😀

  Beantwoorden
 • Miriam

  28 april 2015 at 08:09

  Mijn vriendje weigert na bijna 11 jaar ook nog steeds. Hij is wel van mening dat als ik het graag wil het zelf maar moet vragen. Nou, dat zie ik dan ook niet zitten.
  Voor mij gaat het niet op het etiketje man of die achternaam. Ik wil graag een super leuke dag en groot feest. Dat hoeft natuurlijk niet perse een bruiloft te zijn, misschien moet ik maar gewoon zzo’n feestje geven.

  Beantwoorden
  • Natasja

   28 april 2015 at 09:46

   Party time voor jullie dus als je 12,5 jast samen bent. Of gewoon lekker zonder reden 😉 !
   Ik zou mijn vriend wel zelf vragen, maar dat wil hij niet en om nou straks ‘nee’ te horen… 😉

   Beantwoorden
 • Judith

  28 april 2015 at 09:41

  Ik ben nu pas verloofd, maar zeg eigenlijk al sinds we samenwonen mijn man. Ik ben natuurlijk ook geen twintiger meer, en vind “mijn vriend” meer voor als we casual zouden daten.

  Beantwoorden
 • Marleen

  28 april 2015 at 12:37

  Leuk geschreven! Mijn vriend en ik waren drie jaar beste vrienden en nu hebben we bijna een jaar een relatie. Tussen ons is hij altijd de persoon die begint over trouwen, maar we zijn nog redelijk jong (21 en 23) dus dat mag voor mij nog wel wat jaartjes wachten.
  Als ik ooit in de verre toekomst aan kinderen begin wil ik wel dat het hele gezin dezelfde achternaam heeft, anders heb ik het gevoel dat ik er maar een beetje buiten hang ofzo, haha.
  Hopelijk kun je binnenkort toch je ja-woord zeggen op de grote vraag!

  Beantwoorden
 • PatriciaKleijn

  28 april 2015 at 13:52

  wat super leuk geschreven en ik zit in hetzelfde schuitje, ik ben dit jaar 11 jaar samen met mn vriend het wordt ook wel eens tijd, ook de vragen van omgeving `moeten jullie niet eens trouwen?` haha ik ga hem zeker even laten lezen aan mn VRIENDJE :P;)

  Beantwoorden
 • Alfo van Schijndel

  28 april 2015 at 17:00

  lieve Natasja, je zou ook ” mijn patner” kunnen zeggen. Maar ik snap wat je bedoeld. Laat die man nu eens een vent worden en je als een kerel ten huwelijk vragen. Overigens is dat ook mijn eigen belang want dat betekend wellicht dat ik dan ook weer sneller opa wordt. ??

  Beantwoorden
 • Mama

  28 april 2015 at 17:37

  Waarom wil Roy niet met je trouwen? Wat houdt hem tegen? Hij kan slechtere schoonouders treffen ? Niet trouwen en toch kinderen? Dan jouw achternaam geven aan die kotertjes! Is papa ook blij ?

  Beantwoorden
 • Annette - Ann Ages Gracefully

  28 april 2015 at 20:16

  ah, wie weet op een moment dat je het ff niet ziet aankomen gaat hij op de knieën. Zelfs mannen zien op een gegeven ogenblik het licht (of bedenken dat ze zich misschien toch wel voort willen planten hahaha) of al je vrienden gaan ineens trouwen dat wil ook nog wel eens aanstekelijk werken. En ach, als het uiteindelijk echt niet gaat gebeuren wil hij misschien wel een keer ‘nep-trouwen’ in Las Vegas? Stay happy in elk geval 🙂

  Beantwoorden
 • diana

  1 mei 2015 at 13:37

  haha geweldig geschreven. ik ben wel getrouwd en noem mijn man juist altijd mijn vriend haha. ik wil me nog niet oud voelen, en man klinkt zo oud. hij moet mij ook vriendin noemen van mij ipv vrouw.

  en aan je vriendje (hihi): ondanks dat ik niet zo hou van de woorden man en vrouw, ben ik wel en groot voorstander voor trouwen. stel je eens voor, natasha helemaal stralend in zo’n mooie jurk…

  Beantwoorden
  • Natasja

   1 mei 2015 at 13:39

   Aaah lief dat laatste! Ja dat kan ook. Woorden geven een bepaald gevoel en voor iedereen is dat verschillend. Wek grappig dat jullie elkaar vriend en vriendin noemen ondanks dat jullie man en vrouw zijn! 🙂

   Beantwoorden
 • lonely Lion

  11 juni 2015 at 19:02

  Ik heb ook zo’n loser. Na 20 jaar!!!!!!! nog niet getrouwd. Hij beloofde snel met me te trouwen toen ik in het ziekenhuis lag ivm de geboorte van ons kind. Mijn kind in inmiddels 18 jaar!!! Al die tijd heeft hij me aan het lijntje gehouden. We hebben al jaren geen seks meer, want ik heb besloten dat er geen seks meer zal zijn voor het huwelijk. Maar ook dat interesseert hem niets. We hebben er al jaren heel veel ruzie over. Ik voel me erg rot hierover en denk vaak dat ik niet goed genoeg ben om mee te trouwen. Kon ik hem maar inruilen voor een ander.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close