REVIEW | Veet Spawax

Een van mijn minst favoriete klusjes van het vrouw zijn is het scheren. De haren zijn zo snel terug… Super irritant. Een paar keer heb ik geprobeerd mijn benen te waxen met waxstrips, want iedereen zegt dat de haren dan langer weg blijven. En dus probeerde ik waxen. Nog nooit is het me gelukt om allebei de benen helemaal met waxstrips te doen. Laten we zelfs maar zeggen dat ik niet eens één been afkrijg. Waxen… Nee, ik vind het verschrikkelijk. Maar misschien vind ik het nog erger dat de haren door het scheren zó snel terug zijn. Vooruit, misschien moet ik dat waxen eens doorzetten, want als dat betekent dat ik me niet één of meerdere keren per week hoef te scheren… Ja, dat zou een stuk idealer zijn. En daarom review ik de Veet Spawax. Is dit beter dan waxstrips? 

Al langere tijd dacht ik na over waxen en ik had de doos al vaker in de winkel zien staan. Echter hield de prijs en mijn ervaring met waxen tegen dat ik hem daadwerkelijk kocht. Toen ik de Veet Spawax thuis gestuurd kreeg, was ik dus stiekem best enthousiast. Of ik zin had om hem te testen… Nou, niet echt. Die verdomde ervaring met waxen. Maar goed, ontspannen op de bank met een handdoek onder mijn benen en ondertussen Pokémon aan op tv – I don’t feel ashamed! – was ik er klaar voor.

Tijd om 4 waxschijven in de waxverwarmer te doen. Handig dat op de verpakking staat hoeveel schijven je voor welk deel nodig hebt! Het duurde ongeveer een half uur voordat alles gesmolten was. Met de bijgeleverde spatel kun je zo nu en dan door roeren en kun je checken of alles gesmolten is. Met diezelfde spatel ga je ook de wax aanbrengen. De waxverwarmer zorgt dat de wax op ideale temperatuur blijft. Ok, tijd om te testen…

De geur die uit de waxverwarmer komt is zoet. Het is niet zozeer de zoete vijg en paarse lelie geur die het volgens de verpakking zou moeten zijn, maar vervelend is het zeker niet. Ik raak er zelfs een beetje meer ontspannen door. Volgende keer misschien nog wat kaarsjes aan en rustgevende muziek en de spa ervaring is compleet. Of toch niet?

Met de spatel schep je een beetje wax. Omdat hij meteen druipt, moet je de spatel een aantal keer rond draaien voordat je hem naar je benen (of ander gebied) brengt. Vervolgens strijk je de wax uit in de richting van de haargroei. Ik merkte dat de wax vrij snel stolde. Dat vond ik eigenlijk wel vervelend, zeker omdat ik niet zo ervaren ben met wax. Het effect was dan ook dat ik – op het stuk waar ik het eerste kwam – veel meer wax had zitten dan verder naar beneden. Tijd om de dikke plekken uit te smeren was er niet, omdat hij dan dus al gestold was. Vermoedelijk komt dat ook door mijn eigen onervarenheid met waxen.
Je laat de wax er ongeveer 30 seconden opzitten en trekt de wax er daarna tegen de haargroei in van af. Pijnloos? Nee. Al moet ik zeggen dat het minder pijn deed dan met het gebruik van waxstrips. In dat opzicht is dit dus wel veel beter.

Misschien kwam het door mijn eigen onervarenheid, maar ik ben ruim 2,5 uur bezig geweest voor het waxen van twee onderbenen. Misschien is dat ook wel zo met waxstrips, maar gezien het feit dat ik waxen nooit afmaak durf ik dat natuurlijk niet zeker te zeggen. Ach, zo voor de televisie zorgde er in ieder geval wel voor dat ik mezelf vermaakt heb.

Het schoonmaken is super simpel. De wax die achterblijft in de waxverwarmer kan blijven zitten en verwarmt de volgende keer gewoon weer mee. De spatel – en ook de restjes op je huid – kun je schoonmaken door baby olie te gebruiken.

Eerlijk is eerlijk: ik moet zeggen dat het me niet tegen gevallen is. De pijn was een heel stuk minder, de geur was heerlijk en het grotendeel van mijn haren zijn weg. Maar het feit blijft wel dat waxen enorm tijdrovend is – doe het dus tijdens je me-time! – en dat ik niet alle haren heb weten te verwijderen. Hoewel dat natuurlijk ook kan komen omdat ik misschien nog wat meer moet oefenen met waxen.
Volgens Veet zou ik nu tot 28 dagen lang kunnen genieten van een zachte huid. Ik ben benieuwd. Als dit daadwerkelijk het geval is en het véél langer duurt voordat de haren terug komen, dan ben ik om en zal ik Veet Spawax absoluut vaker gaan gebruiken. In dat geval wil ik ook eens proberen om mijn oksels te waxen. We gaan het zien. Nu een week later zijn mijn benen in ieder geval nog zacht, terwijl er normaal binnen 1 à 2 dagen weer haren beginnen terug te groeien. Dus dat is in ieder geval al een yay!

De Veet Spawax is (inclusief 6 waxschijven) te koop voor €39,99. De waxschijven kun je los bij kopen en worden verkocht per 6 stuks. Zo’n pakje kost €8,49.

Ben jij meer van het waxen of van het scheren?

Dit product heb ik opgestuurd gekregen.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close