Borstvoeding in het openbaar

Al een ruime 3,5 maand geef ik borstvoeding aan Isabelle. Nog altijd ben ik héél blij met deze keuze. Zelfs op de momenten dat ik er van baal, zoals de 23.00 uur voeding als ik de volgende dag moet werken of wanneer we ergens zijn. Dit laatste is afhankelijk van ‘waar’. Op een feestje vind ik het jammer dat ik dan in een andere ruimte ben voor een half uur, maar om nou midden op het feestje borstvoeding te geven… Het zal waarschijnlijk wel aan mezelf liggen, maar toch… Maar ook als we bijvoorbeeld zijn winkelen. Zoek maar eens een goed plekje. 

Heel eerlijk: ik vind het schandalig hoe sommige mensen over borstvoeding denken. Dit is het meest natuurlijke wat er is. Daarnaast is dit een van je allereerste overlevingstechnieken als je net op de wereld bent. Misschien gebruik ik nu niet de juiste bewoording, maar ik weet zeker dat jullie snappen wat ik bedoel. Ik snap dan ook écht niet dat sommige mensen borstvoeding iets vies of iets sensueels vinden. Dan moet je denk ik eens naar jezelf gaan kijken, want dan zit er bij jou iets niet goed. Borstvoeding is de basis van ieder mens.

Dat gezegd te hebben, vind ik ook weer niet dat je super zichtbaar borstvoeding hoeft te geven in openbare ruimtes. Het is wel zo netjes om het een beetje bedekt te doen. Daarom dat ik drukke restaurantjes/cafétjes vermijdt. Ik kies dan liever een plekje waar het wat rustiger is, zodat je ook de keuze hebt om ergens in een hoek te zitten. Daarnaast maak ik gebruik van een XXL Hydrofieldoek om mijn borsten en het voeden een beetje te bedekken.

Laatst zag ik iemand tegelijkertijd met mij borstvoeding geven in een restaurantje. Het was er totaal niet druk. Ik koos er voor om een beetje afgelegen te zitten én met de hydrofieldoek over mijn borsten en Isabelle heen. Zij zat echter midden in de ruimte en totaal niet bedekt. Ik had daar persoonlijk geen last van en vind het knap dat zij dat zo durft. Natuurlijk is het niet iets om je voor te schamen, maar zij had eigenlijk gewoon ‘schijt aan’ iedereen. Dat vind ik wel knap. Nu moet ik zeggen dat je wel ziet dat ze borstvoeding aan het geven was, maar het is nou ook niet zo dat je ‘alles’ ziet. De kleine bedekt uiteraard de tepel en deze baby hield zelf zijn handje er nog voor, hahaha! Toch een beetje bedekt.

Toen ik dat zo zag vond ik het eigenlijk ook wel weer een beetje onzin dat ik met een doek over ons heen zat. Maar toch ging ik er wel mee door. Het voelde voor mezelf wat prettiger. Het is toch een intiem moment. Ik weet nu in ieder geval wel zeker, dat als borstvoeding gewoon netjes gedaan wordt (zonder te pronken) dat ik het ook echt niet erg vind als er iemand zonder doek zit te voeden.

Hoe kijken jullie aan tegen borstvoeding in het openbaar?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

 • Jamie

  12 januari 2018 at 12:26

  Ik heb een jaar borstvoeding gegeven en eigenlijk altijd overal, druk of niet druk.. als mn meisje honger had legde ik haar aan. Er zullen altijd mensen zijn die het er niet mee eens zijn en opmerkingen maken zoals; vind je dat normaal om aan tafel te doen, kan je dat niet op de wc doen? Maar met een snappy opmerking terug zoals; jij eet toch ook niet op de wc? Draaien de meeste snel om. Ik heb me er nooit zoveel van aan getrokken, het is niet zo dat je een bord boven je hoofd met ledverlichting hangt HIER KIJKEN ALLEMAAL dus ze kunnen ook hun ogen een andere richting op wenden ? knap hoor dat je lekker door gaat! Het blijft natuurlijk het beste voor je meisje.

  Beantwoorden
 • Michelle

  12 januari 2018 at 19:33

  Fijn dat je nog steeds borstvoeding geeft en je hierbij goed voelt. Toch altijd een persoonlijke keuze kwestie he. Mij was het helaas niet gegund, al vind ik de flesvoeding ook wel makkelijk de afgelopen 14 maanden.

  Beantwoorden
  • Natasja

   12 januari 2018 at 23:27

   Flesvoeding lijkt me ook erg makkelijk! Maar ik vind het zo zo de om niks met bv te doen als t wel gewoon goed loopt en t super gezond is. Daarbij voelt t ook echt als iets speciaals. Maar inderdaad: het is een persoonlijke keuze!

   Beantwoorden
 • Jessica J.

  2 maart 2018 at 15:12

  Wat je zegt, als mensen het vies of sensueel vinden, is er iets mis in hun bovenkamer. Ik heb/wil zelf geen kinderen, maar heb er absoluut geen probleem mee als mensen borstvoeding geven in het openbaar. Het is het puurste dat er is! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close