Natasja’s Weight Watchers Avontuur | #4 Yes! Het gaat goed!

Yes! Het gaat goed! Ik ben weer back on track. Zo nu en dan eet ik nog wel iets van de snackbar of andere ongezonde dingen, maar ik voel me enorm goed en actief. En natuurlijk het allerbelangrijkste: ik blijf nog steeds afvallen! Whoopwhoop! Zo mag gezegd worden dat in de 11 weken dat ik nu Weight Watchers doe, alleen nog maar ben afgevallen! Zelfs als het even wat moeilijker ging zoals ik al beschreef in de vorige NWWA blogpost. Vandaag vertel ik jullie weer alles over hoe het gaat, waar ik tegenaan loop en wat voor lekkers ik allemaal eet. En natuurlijk wat ik sinds afgelopen 2 weken verloren ben qua gewicht. Let’s go!

Punten wel of niet opmaken?

Bij Weight Watchers noteer je in de app wat je allemaal eet (en drinkt). Daar wordt een X aantal punten aan toegeschreven en jij moet proberen rondom jouw puntenaantal te blijven. Dan kan Weight Watchers zo goed als garanderen dat je afvalt. Ik heb vanwege mijn borstvoeding best een hoop punten. Zoveel zelfs dat ik bijna dagelijks er tegenaan loop dat ik nog een hoop punten overhoud. Dat is niet persé erg, behalve dat ik dan wat makkelijker ongezondere dingen kies. Want hé, ik heb toch genoeg punten.

Bloemkool stamppot met kipgehaktballetjes

Je hebt dagpunten (deze moet je proberen iedere dag op te maken) en je hebt weekpunten. Deze punten kun je als extra verdelen over de week of als je bijvoorbeeld een feestje of etentje hebt, in een dag opmaken. Ook deze heb ik veel. Bijna net zoveel als mijn dagtotaal. De afgelopen twee weken heb ik hier een beetje mee geëxperimenteerd. Vorige week heb ik naast mijn dagpunten ook alle weekpunten opgegeten en afgelopen week ben ik er grotendeels van af gebleven. Dat verschil zag je ook op de weegschaal (maar dat laat ik straks zien). Ik voelde mij bij het opmaken van alle weekpunten niet zo fijn. Ik weet dat het zo berekend is dat je toch moet afvallen, maar omdat ik al moeite heb om mijn dagpunten op te maken, voelt het alsof ik wel héél veel moet eten. En wat als ik dan straks stop met Weight Watchers? Ik wil mezelf juist een nieuwe manier van eten aanleren en niet in oude gewoontes blijven.

Dus ondanks dat ik toch iedere week afval, probeer ik toch grotendeels van de weekpunten af te blijven. Alleen als ik echt iets heb, dan mag ik er van mezelf aankomen. Je hebt ze tenslotte niet voor niets… 😉

Lekker veel lopen!

Eten en bewegen

Ik vertelde jullie gisteren al over mijn stappendoel. Ik voel me echt zoveel energieker nu ik probeer iedere dag zoveel stappen te zetten! Daarnaast ga ik ook minimaal 1x in de week naar de sportschool. Ik weet dat dat niet veel is, maar het is altijd beter dan niet gaan, haha! Ik bedenk me iedere dag dat ik thuis ook wel work-outs kan doen, maar daar komt het nog niet van. Iemand suggesties om dit makkelijker te maken?

Qua eten word ik best creatief. We eten bijna nooit hetzelfde en proberen nieuwe gerechten uit. Het ene gerecht bevalt beter dan het andere, maar dat is ook niet erg. Zo at ik laats pizza met een bloemkoolbodem, een lekkere bloemkoolstamppot en maakte ik zelf een tomatensaus (voor o.a. op de pizza). Maar ook risotto, kipgerechten, taco’s en vis staan op het menu. Dat vind ik juist zo fijn aan Weight Watchers: je kunt alles eten. Zolang het maar in je puntentotaal past.

Pizza met bloemkoolbodem

De stand na 11 weken Weight Watchers

Totaal afgevallen sinds 6 februari 2018: 8,5 kg!
Dat betekent dat ik per week gemiddeld zo’n 0,7 kg af val. Mijn borstvoeding lijkt er nog altijd niks onder te lijden. Jippy! Zo fijn om iedere week een lager getal op de weegschaal te zien. Of het nu snel of langzaam gaat, het eerste doel (op het gewicht van voor de zwangerschap komen) komt in zicht!

Na week 10 (toen ik dus ook mijn weekpunten had opgegeten) was ik 0,3 kg kwijt.
Na week 11 (nu dus en met nog een grootdeel van mijn weekpunten over) was ik 0,8 kg kwijt.

Hoewel ik wel afval, gaan de centimeters er maar moeilijk van af. Ik vraag me af hoe dat komt, dus als iemand suggesties heeft…?

Zelfgemaakte tomatensaus

Ik ben nog altijd erg blij met Weight Watchers. Ik volg alleen het online programma en gezien het feit dat ik iedere week afval, vind ik het voor mezelf ook niet nodig om naar een cursus te gaan. Ik heb veel aan Connect waar gerechten gedeeld worden maar ook lief en leed rondom Weight Watchers. Dat is denk ik ook de kracht van Weight Watchers als je – net als ik – dus niet naar de cursus gaat. Je leert hierdoor toch onwijs veel. En omdat ik zo enthousiast ben, wil ik de azijnpissers er even op wijzen dat al mijn artikelen over Weight Watchers #nospon zijn. Mocht ik willen, haha!

Hoe kom jij op of behoud jij jouw streefgewicht?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close