Fun

9 redenen waarom je géén blog moet beginnen + spammen!

Blogs zijn hot. Dus waarom zou jij er geen beginnen? Toch hartstikke leuk? Nee, dit zijn de redenen waarom je juist géén blog moet beginnen.

Je moet géén blog beginnen omdat:

 1. je geen verstand hebt van internetcodes en ook geen zin hebt om dit te leren.
 2. je denkt gratis spullen te krijgen. Dan zal je jezelf echt eerst moeten bewijzen.
 3. je geen geduld hebt. De bezoekers komen immers niet meteen binnenvallen.
 4. je gaat stressen doordat je niet iedere dag of week iets hebt of weet om over te schrijven.
 5. je dan nog meer internet-verslaafd wordt. Jep, al die social media kanalen die je naast je blog bij moet houden.
 6. je nog méér internet-verslaafd wordt. Je wil ook andere blogs lezen om op de hoogte te blijven. En wat dacht je van reageren op deze blogs – wat nóg meer tijd in beslag neemt – om maar je naam overal te laten vallen.
 7. je het toch al zo druk hebt met allerlei andere dingen zoals voetbal, hockey, die tekencursus, gitaarles…
 8. er toch al honderden – wat zeg ik: duizenden – zijn. Hoe kun je dan nog origineel zijn?
 9. je eigenlijk totaal niet weet wat een blog überhaupt is.

Maar laat je hierdoor vooral niet tegenhouden. Ik heb er zelfs twee! Daarom morgen redenen waarom je wél een blog moet beginnen.

Waarom heb jij geen blog?

En als je deze wel hebt wat is dan je motivatie? Yep. Spam time!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

19 Comments

 • Sophie

  4 april 2015 at 08:32

  Wat een goed artikel! Heel veel mensen denken er niet bij na als ze een blog beginnen. Ik heb ook al zoveel afhakers gezien. Ik ben mijn blog begonnen omdat ik er geen kon vinden die er op leek! Ik wil delen en helpen door mijn persoonljke ervaring en ik wissel het serieuze af met wat lijstjes o.i.d. over het dagelijks leven. Wanneer je op google zoekt naar mensen die iemand verloren zijn kom je alleen maar uitgestorven forums tegen. Vandaar mijn blog! Onder het motto van wat er niet is kan nog komen en ik heb het gedaan 🙂

  Beantwoorden
 • Eline

  4 april 2015 at 10:42

  Haha wat een tof artikel! Je moet inderdaad wel goed nadenken voordat je zomaar aan een blog begint. Ik snap ook niets van code maar, gelukkig is mijn vriend programmeur dus kan hij me ermee helpen ;D

  Ik begon ooit omdat, ik mijn tips en ervaringen wilde delen met mensen. Ik begon dus met het idee dat ik wilde en kon helpen. Ondertussen is er ook een stukje liefde en relaties bij gekomen. Iets wat ik ook altijd al heel interessant vond.

  Beantwoorden
 • diana

  4 april 2015 at 11:09

  Haha die laatste reden. Ik weet niet wat een blog is, maar ik ga er wel 1 beginnen Hihi.

  Ik heb trouwens wel echt de ballen verstand van de technische kant, en ben t ook niet van plan te leren. Heb daar zo mijn mensen voor (vriendje) 😉

  Leuk artikel

  Xdiana

  Beantwoorden
 • Priscilla

  4 april 2015 at 13:07

  Toen ik begon met het maken van websites (en later blogs) wist ik ook niks van HTML of andere computertaal maar gelukkig weet Google een hoop. Ik ben begonnen met bloggen uit verveling en heb over verschillende onderwerpen geschreven maar de rode draad was altijd fashion en beauty (met een alternatieve twist). Ondertussen heb ik dat hoofdstuk achter me gelaten en schrijf ik over creatief leven met een klein budget. Ik merkte dat mijn interesses veranderd zijn in de loop van de jaren en door mijn studie en vrijwilligerswerk vind ik het leuk om na bezig te zijn met (zo min mogelijk) geld (uitgeven). En tsja, ik hou gewoon heel erg van knutselen.

  Beantwoorden
 • Celeste

  4 april 2015 at 14:17

  Haha wat een leuk lijstje. Ik kan ook wel honderd reden bedenken waarom ik geen blog had moeten beginnen haha. Maar uiteindelijk ben ik toch begonnen. Gelukkig heb ik nog geen moment spijt gehad. 😉

  Beantwoorden
 • Het Sushimeisje

  4 april 2015 at 15:28

  Ik denk dat het een beetje afhankelijk is van het doel dat je hebt. Als je je blog enkel als dagboek wil gebruiken dan hoef je wat mij betreft niks over codes of photoshop o.i.d. te weten.
  En zoiets groeit dan waarschijnlijk toch vanzelf.

  Maar inderdaad, een blog beginnen om freebies mee te krijgen en veel geld mee te verdienen; daar moet je hard voor werken! En als mensen dit willen: ook niet erg. Wel transparant hierover zijn naar je lezers toe en kwaliteitsartikelen leveren.

  Beantwoorden
 • Annette - Ann Ages Gracefully

  4 april 2015 at 16:28

  Heerlijk artikel. Deze ‘oude doos’ ik ben 44 is een blog begonnen omdat ik zo veel blog zag van jonge meiden en ik mistte echt reviews van producten voor ‘meisjes’ van mijn leeftijd 🙂 dus toen ben ik zelf begonnen. Ik doe het nu bijna een jaar en blog 3x per week (op vaste dagen). Ik doe dit naast mijn fulltime baan en dus zeker niet om gratis spullen te krijgen. Ik kan kopen wat ik graag wil reviewen/delen met mijn lezers. Ik ben (nog) klein maar zie elke week wel 1 of 2 volgers erbij komen en dat is superleuk en motiverend. Dus ik zou zeggen kom gerust eens lezen op mijn blog http://annagesgracefully.com

  Beantwoorden
  • Natasja

   4 april 2015 at 21:53

   Heerlijk die zelfspot 😉 En ik denk dat je daar echt goed aan doet. Hoe ouder iemand is, hoe meer andere producten je nodig hebt. En het is altijd heerlijk om nieuwe volgers te krijgen! Dat werkt inderdaad motiverend.

   Beantwoorden
 • Sofie

  5 april 2015 at 14:02

  Goed artikel, haha. Ik ben mijn blog begonnen omdat ik graag wilde schrijven, over alles en nog wat. En laat een blog daar nou uitermate geschikt voor te zijn. En natuurlijk hoef ik niet ALLES te delen, kunnen delen vind ik leuk. Ik heb overigens geen flauw idee van codes, maar ik wil me er misschien wel in gaan verdiepen (ooooooooit, als de wateren rustig zijn – lees: als ik klaar ben met mijn studie en alles haha).
  In ieder geval zijn jullie welkom op Sproetjespost! Liefsx

  Beantwoorden
 • mascha

  5 april 2015 at 19:24

  Wat een tof stuk! Heerlijk dat sarcasme!
  Ik heb zelf ook twee blogs. Haha
  het leeslunt gaat over boeken en alles wat daarmee te maken heeft (www.leeslint.wordpress.com)
  De andere gaat over het makkelijker maken van je leven en is ook heel persoonlijk (

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close