Waarom ik de goedkoopste ovulatietest kocht

Zoals ik jullie al eerder vertelde, maak ik eerst nog de pil strip af (nog maar 3 pilletjes te gaan…!). Toch ben ik al zo in mijn gedachten bezig met een eventuele toekomstige zwangerschap, dat ik een ovulatietest wilde gaan kopen. Op dus naar de Etos in het dorp.

Met een ovulatietest kun je testen wat je meest vruchtbare periode is. De test werkt op basis van het luteïniserend hormoon. Als de test 2 streepjes aangeeft (of bij een Clearblue test een smiley), dan is dat een goed moment om binnen 48 uur geslachtsgemeenschap te hebben met je partner en heb je dus de meeste kans op een zwangerschap. Overigens wil dat niet zeggen dat je “in één keer raak schiet”.

Maar goed. Op naar de winkel. Een hele rij. Een rij vol ovulatietesten. En dan…? Dan maar even alle doosjes bekijken en op zoek naar verschillen. Los van de prijs. Want daar zaten wel grote verschillen in. Maar de doosjes waren niet veel zeggend. Gelukkig kwam er snel een medewerker naar me toe om te vragen of ze me kon helpen. Nou, uhh.. JA!

De medewerkster vertelde mij dat het niet uitmaakt welke test je koopt. Dit soort testen (dus ook de zwangerschapstesten) mogen alleen in de winkel liggen als ze zijn goedgekeurd. Dus ze werken allemaal goed. Nou prima. Dan ga ik niet het meeste geld uitgeven. Om jullie het verschil te laten zien: de test die ik uiteindelijk kocht was de goedkoopste en is van het merk Test Point en kost €10 en bevat 7 stuks. De duurste was van Clearblue: 20 stuks voor €55.

Ik kan jullie verder nog niet vertellen of dit een goede test is, maar volgens de medewerkster van de Etos moeten alle testen even goed werken. We zullen het zien…

Welke test gebruik(te) jij?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

 • Susan

  13 augustus 2016 at 09:35

  Ik heb nooit een ovulatie test gedaan. Ik berekende het op internet. Maar het kan wel een fijne manier zijn om achter je ovulatie te komen. Zeker na het stoppen met de pil!

  Beantwoorden
 • Nesrin

  13 augustus 2016 at 16:38

  Ik heb toen mijn man en ik een tweede kind wilden na de pil mijn eisprong gevoeld. De maand daarna heb ik een ovulatietest gebruikt.

  Er is een theorie, wetenschappelijk niet bewezen, dat als je op de dag van je eisprong je weet wel wat doet de kans groter is op een jongen. De dagen voor de eisprong zou de kans op een meisje groter zijn. De een noemt het lariekoek de ander gelooft erin. De twee geslachtschromosoom verschillen namelijk in snelheid en levensduur. Meisjes zijn langzamer en leven langer. Jongens zijn sneller maar leven korter.

  Dus dat 😉
  Succes!!!

  Beantwoorden
 • Fenna

  14 augustus 2016 at 07:44

  Ik gebruikte die van de action (die verkopen ze daar echt haha) 5 voor 2,50. Of bestelde ze op ebay. Daar kan je zo’n 50 testen kopen voor iets van 5 euro 😉 . Overigens checkte ik wel vaak mijn piek met een clearblue test. Die waren/zijn bij bol.com een stuk voordeliger. Voor 20 stuks betaalde je daar rond de 25 euro.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close