REVIEW | BK Koksmes Skills 15

Al een hele tijd geleden ontving ik van Kookexpert.nl dit vlijmscherpe mes van BK. Ik gebruik hem nu zo’n 2 maanden en ben nog steeds enthousiast. Tijd dus om hem met jullie te delen!

Het koksmes is een van de belangrijkste gereedschappen in de keuken. Je kunt er vrijwel alles mee snijden. Alleen het echte fijne schilwerk is minder geschikt. Maar voor het snijden van vlees, het hakken van groenten, het kneuzen van peperkorrels en het pletten van knoflook is hij meer dan geschikt.
De techniek die je vaak in kookprogramma’s ziet is die waarbij de punt op de snijplank blijft rusten en de rest van het mes supersnel over bijvoorbeeld de wortel heen gaat. Dat gebeurt dus met een koksmes.


BK KOKSMES SKILLS 15

De lengte van het lemmet is 15 cm en is gemaakt van X50 Cr Mo V15 edelmetaal. Niet dat dat mij veel zegt. Maar mocht je er een beetje verstand van hebben: bij deze. Het handvat ligt fijn in de hand.

Het mes is vlijmscherp! Echt vlijmscherp. De eerste keer dat ik hem gebruikte sneed ik meteen het topje van mijn duim eraf. En dat is geen grapje. Binnen 5 minuten kon pleister nummer 2 er al op omdat de vorige pleister doorweekt was. Sorry, TMI 😉

Ik gebruik het mes altijd. Het snijdt super fijn en snel en dat werkt heerlijk. Het enige nadeel is dat hij officieel niet in de vaatwasser mag. Dit is per ongeluk één keer gebeurt, maar hij snijdt gelukkig nog net zo fijn als voorheen. Het afwassen van één mes is gelukkig super snel gebeurt.

BK koksmes 02
De BK koksmes Skills 15 is te verkrijgen bij kookexpert.nl en kost €36,95. Ik vind dat een mooie prijs voor een heel fijn koksmes.

Wat is jouw favoriete gereedschap in de keuken?

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close