MOVIE REVIEW | La La Land

Een film met Ryan Gosling én Emma Stone? OMG! Die moet ik zien! Dat was dan ook het enige wat ik wist van de film. Geen idee waar de film over zou gaan. Eigenlijk zou ik willen dat ik het volgende zinnetje uit de bioscoop omschrijving vóór de film gelezen had: “La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.” Dan had ik de film met een andere blik gezien. Want hoe meer ik over de film nadenk – en laten we eerlijk zijn: hij blijft een beetje rondspoken in mijn hoofd – hoe mooier ik hem vind en des te meer ik hem nog een keer zou willen zien. Goed. Daarmee heb ik natuurlijk al een hoop gezegd, maar ik wil jullie deze spoilervrije review niet verder onthouden.

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.
Vue Cinemas

Regisseur: Damien Chazelle
Acteurs: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons en John Legend
Genre: Romantiek / Komedie / Musical
Filmduur: 128 minuten
Release datum: 22 december 2016

De film begint met een fantastische goeie scène waarbij de sfeer en de kwaliteit van de film meteen gezet is. Regisseur Damien Chazelle wilde elke scène zoals in de traditionele oude musicals gefilmd hebben. Dat betekent dat elke musical scène in één take gefilmd is zonder te knippen en te bewerken. Om terug te komen op de openingsscène: deze is dan ook niet makkelijk gehouden. Echt héél knap gedaan!

Heerlijk om te zien hoe een hedendaagse film toch zo’n ouderwets tintje krijgt. Dat is echt om te smullen. Voor mijzelf vooral achteraf gezien omdat ik daardoor in het begin echt zo iets had van “Wat gebeurt hier toch allemaal….? Waar kijk ik naar…?”

De chemie tussen Ryan en Emma is zó goed, dat je geen twee betere acteurs voor deze rollen had kunnen hebben.  Her en der zitten nog wat andere acteurs die ook erg goed spelen, maar deze film is zo gemaakt dat het echt alleen maar om Mia (Emma) en Sebastian (Ryan) draait. Er is ook een rol voor John Legend, die speciaal voor de film gitaar moest leren bespelen. Het acteerwerk gaat hem niet slecht af, al denk ik dat hij nog beter zou kunnen.

Het verhaal kon ik niet voorspellen, wat ik een plus punt vind. Flarden lukt wel, maar geen hele delen. Dus ook daar neem ik mijn petje voor af. Het heeft vele onverwachte wendingen. Ook de boodschap in het verhaal is erg mooi. Het zou een film kunnen zijn waarin een groot deel van de mensheid zich in zou kunnen herkennen. Niet perse met het onderwerp, maar wel met de ups en downs van het leven.

Al bij al ben ik super positief over de film, ondanks dat ik tijdens de film nog niet kon vertellen of ik het nou goed of slecht vond. Maar als een film zó blijft hangen als La La Land, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het een goede film is. Nee, wacht. Een fantastisch goede film. Ik ga hem zeker nog een keer bekijken, omdat ik hem nu met een andere insteek kan zien. En ik wil jullie aanraden deze film ook te zien. Hij is écht heel mooi!

Heb jij hem gezien? Zo ja, wat vond je er van? Zo nee, ga je hem nog wel kijken of is het niet jouw stijl?

XOXO Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close