Waarom leven met een muzikant niet altijd leuk is

Nog zo’n 4 maandjes en dan ben ik alweer 10 jaar – say whuuuut?! – samen met Roy. En zolang als ik Roy ken is hij al beroepsmuzikant. Ik wist dus waar ik aan zou beginnen, toch? Mwoa, ongeveer. Het vergt wel wat van je: partner van een muzikant. Je moet sterk in je schoenen staat en je moet veel kunnen accepteren. Dat is absoluut een groei proces – believe me – en alles behalve makkelijk.

De onderstaande punten zijn uiteraard vanuit mij geschreven en zullen misschien niet voor iedereen hetzelfde zijn. Maar hé, dan heb je in ieder geval een beeld hoe dat hier gaat… 😉

 • Hij is vrijwel elk weekend werken.
 • Hij vertrekt ergens in de middag en komt pas midden in de nacht thuis.
 • Hij mist vrijwel alle feestjes van familie en vrienden waardoor jij altijd alleen daar naar toe moet.
 • Als je wilt kijken bij de band moet je of ook de hele dag mee zodat je samen kunt rijden, of zelf het hele eind rijden in je uppie. Tenzij je vrienden meeneemt natuurlijk…
 • Alle feestdagen is hij werken. Kerst, oud en nieuw, carnaval, Koningsdag, jouw verjaardag, zijn verjaardag, de verjaardag van elke andere belangrijke persoon in jullie leven.
 • Hij heeft sjans met al die meiden vooraan het podium. (Ook als je dit niet ziet schat, is dat niet altijd even leuk… 😉)
 • Thuis is hij ook altijd bezig met muziek. Niet perse een slecht punt, maar als jij midden in die zielige serie zit en je hoort ineens een gierende gitaar…..
 • Hij is altijd onderweg; dus ook met slecht weer. #doodeng

Ach, je raakt er aan gewend. En geloof me dat het ook zo zijn voordelen heeft (series bingewatchen!!).

Zou jij het aan kunnen om te daten met een muzikant?

XOXO Natasja

 

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

 • Rachel Kromdijk

  2 januari 2017 at 14:53

  oh vreselijk die meiden voor het podium inderdaad, haha dat zou ik ook mateloos irritant vinden. De meeste dj’s hebben dat vaak niet eens door inderdaad maar het is niet leuk, daar begrijp ik je heel goed in.. wel lastig zeg wauw.. ik heb ook ooit gedate met een dj maar als ik dit zie ben ik blij dat ik er toen niet mee door ben gegaan!

  Beantwoorden
 • Ann

  10 maart 2022 at 18:13

  Ik snap dit helemaal! Ik ben nu 2 jaar met een muzikant en het is aardig wennen en soms ook best lastig… ik werk zelf in de horeca, wat het wel makkelijker maakt qua vrije dagen, maar eerder ook een 9-17 baan gehad wat best tricky was in onze relatie. Je steunt je vriend en vind het leuk als hij plezier heeft, maar soms wil je gewoon een weekend samen zijn.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close