LIFESTYLE REVIEW | Living Comfort Nasa traagschuim kussen

Samenwerking – Ik hou van slapen! Ik ben dan ook een makkelijke slaper én ik zou overal in slaap kunnen vallen. Een kussen heb ik eigenlijk niet nodig, want ik gebruik altijd alleen maar het onderste stukje. Toch is een kussen wel véél beter voor je houding en – misschien nog wel belangrijker – je nek. Toen ik de vraag kreeg om een kussen te reviewen, was ik wel erg nieuwsgierig. Misschien moest ik wel eens een keer anders gaan liggen. Wie weet zou ik nog lekkerder kunnen slapen! 

Ik ontving van Living Comfort het Nasa traagschuim kussen met de boodschap erbij dat ik het kussen minimaal 10 dagen moest uitproberen omdat je lichaam de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw kussen. Nou vond ik zelf 10 dagen erg weinig en dus heb ik een maand lang het kussen geprobeerd.

LIVING COMFORT OVER NASA TRAAGSCHUIM KUSSEN

Het Energie+ Nasa traagschuim kussen kan naar eigen wens in hoogte worden aangepast. Immers een rugslaper heeft het meeste baat bij een middel hoog kussen en een zijslaper bij een wat hoger kussen. Een buikslaper komt het beste uit de voeten met een plat kussen.

Het Energy+ kussen is bij ontvangst maximaal gevuld met losse traagschuim vlokken. Naar gelang van uw persoonlijke omstandigheden kunt u vlokken verwijderen. Door zelf te doseren is de schouderlijn in een perfecte stand te brengen ten opzichte van het matras. Ook de hoofdpositie kan naar eigen comfort worden aangepast.

Door het traagschuim past het kussen zich perfect aan de schouders aan. Hierdoor ontstaat niet alleen de vereiste ondersteuning van uw nek en hoofd maar biedt het kussen ook rust aan de nek en wervels.

Toen ik het kussen ontving was ik heel enthousiast. Het zag er goed uit en héérlijk zacht. Nou slaap ik sowieso met een kussensloop, dus dat heerlijk zachte maakte niet zo heel veel uit. Maar ik had hierdoor wel het idee dat het kussen zacht zou liggen. Het enige wat mij direct opviel, was hoe hoog het kussen eigenlijk is. Poeh! En dat voor iemand die alleen maar altijd het onderste stukje van het kussen gebruikt met het bovenste stukje van haar hoofd. Nou, kun je dus vlokken verwijderen, maar ik besloot te kijken of ik ook kon liggen op een hoog kussen. Vlokken verwijderen kan altijd nog.

DE EERSTE AVOND

Als ik in bed ga liggen, ga ik altijd als eerste op mijn rug liggen. Zo blijf ik altijd maar kort liggen. Het is zeg maar mijn instap manier. Poeh. Wat was dit kussen hoog. Ik wist nog niet of ik dit wel zo fijn vond. Maar ik had gezegd dat ik dit kussen zou testen, dus doen we dat ook. Toen ik me daarna op mijn zij draaide, kon ik mijn plekje niet vinden. Ik lig altijd onderaan het kussen en door de hoogte lukte het me niet goed om een goede positie aan te nemen. Ik baalde eigenlijk van het kussen.
De volgende dag werd ik prima wakker en ik had nergens last van. Ik verwachtte door de hoogte dat ik last zou krijgen van mijn nek. Pfoe… gelukkig was dit niet zo.

NA DE EERSTE WEEK

Een week is voorbij. Het went steeds meer om zo ‘hoog’ te slapen. Ik merk dat ik liggend op mijn rug, de beste manier vind om in slaap te komen met dit kussen. Maar het is eigenlijk niet mijn lievelingsmanier van liggen. Ik merk ook dat het traagschuim steeds meer vorm aanneemt van mijn hoofd. En dat is wel fijn, want ik ga daardoor steeds fijner liggen. Ik heb overigens een andere manier gevonden van op mijn zij liggen. Het is nog niet optimaal, maar het ligt wel prima. En daarbij wil ik echt eens kijken of het traagschuim ook niet kan ‘veranderen’ door alleen mijn manier van liggen.

NA DE TWEEDE WEEK

Ja, het begint al echt te wennen. Ik kan op verschillende manieren liggen. En ik heb nog altijd geen nekklachten. Dus dat valt echt reuze mee. Mijn hoofd bevindt zich steeds meer in het kussen en dat is reuze fijn.

NA DE DERDE WEEK

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel heel lekker vind liggen ondertussen. Ik ben reuze benieuwd hoe mijn oude kussen ligt na zolang gebruik van dit Living Comfort Nasa traagschuim kussen.

NA ÉÉN MAAND

Oké, tijd voor verandering. Ik wissel mijn kussensloop met mijn oude kussen en besluit hier weer een nachtje op te liggen. “Hè?! Was mijn kussen zó hard? En wat gek om zo laag te liggen. Hmm… als ik op mijn rug lig, wil ik eigenlijk wel zo hoog liggen zoals ik de afgelopen weken gedaan heb.” Ik draai mezelf op mijn zij. “Ja, dit blijft wel mijn favoriete manier van slapen. Zo laag, maar toch mag hij eigenlijk wel een stukje hoger…” Dat laatste durf ik bijna niet te zeggen. Toch is het wel wennen.

CONCLUSIE

Nu ik het kussen zo grondig getest heb, wil ik eigenlijk een keuze kunnen maken. Maar eerlijk gezegd, lukt me dat niet goed. Als ik op mijn rug lig, vind ik mijn nieuwe kussen veel fijner. Maar op mijn zij zou ik toch wel lager willen liggen. Al moet ik wel zeggen dat ietsje hoger wel oké is. Maar dan is mijn nieuwe kussen eigenlijk net te hoog. Wie weet zakt hij nog in als ik hem nog langer gebruik, of ik ben minder eigenwijs en haal er toch maar wat vlokken uit.
Ik leg toch mijn nieuwe kussen weer op bed. Ik heb heerlijk geslapen en van zo laag slapen kreeg ik zo nu en dan nekpijn.
Ja, het kussen is zeker wennen voor een laagslaper zoals ik. Maar het is stiekem toch wel erg fijn!

Living Comfort Nasa traagschuim kussen – €69,-

Wat is jouw favoriete manier van slapen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

 • Renske

  10 december 2015 at 06:48

  Wat een prettige review! Zelf heb ik een erg gevoelige nek en mijn speciale kussen ligt toch minder fijn dan ik dacht. Gelukkig vindt mijn moeder hem lekker liggen. Gevolg is wel dat ik weer op een ‘verkeerd’ kussen lig, haha. Dit kussen klinkt fijn!

  Beantwoorden
 • Gerda van Horrik

  10 december 2015 at 07:58

  Ik ben een echte hoogslaper en om het juiste kussen te vinden, is echt een drama geweest.
  Ik heb al zoveel kussens uitgeprobeerd maar het was altijd weer een teleurstelling. Ik was altijd aan het vechten met dat kussen. Meerdere keren ’s nachts wakker worden om de vulling weer in de juiste vorm te boetseren/stompen, ik werd er gek van.
  Ik wil niet zeggen iedere ochtend, maar ik werd wel regelmatig wakker met pijn in m’n nek en schouders.
  Ik heb zelfs ooit van 2 kussens weer 1 gemaakt. Ook dat bleek niet m’n ideale kussen te zijn.
  Tot een paar jaar geleden….
  Ik ken iemand die af en toe restpartijen van vanalles en nog wat opkoopt en die had nu van die voorgevormde kussens te koop.
  Ik geloof dat ik er toen 5 of 10 euro voor betaald heb.
  Het kussen ziet er best raar uit maar na zoveel kussens al uitgeprobeerd te hebben en voor dat geld…. Proberen dus.
  Conclusie: ik wil nooit, maar dan ook echt nooit meer een ander kussen!!!
  Maakt niet uit of ik op m’n rug of op m’n zij slaap, voor iedere houding is er op de juiste hoogte een lekker kuiltje waar je automatisch met je hoofd in gaat liggen.
  Als ik nu ’s avonds op m’n rug of op m’n zij in slaap val dan wordt ik ’s ochtends precies zo wakker. Zelfs m’n dekbed ligt dan nog netjes recht.
  Als ik op vakantie ga, dan gaat ook m’n kussen mee.
  Vakantie met het vliegtuig zal een probleem worden want dan kan m’n kussen niet mee (te zwaar).
  Moet niet gekker worden, m’n vakantie wordt bepaald door m’n kussen…..

  Beantwoorden
 • PatriciaKleijn

  10 december 2015 at 16:05

  ik moet ook denk ik eens opzoek naar een ander kussen,ik slaap nu op 2 kussens omdat ik wel altijd `hoog` wil slapen zoals je dat noemt. Maar ik heb nu vaak last van mn nek, schouders en ik wordt ook soms met hoofdpijn daardoor wakker! Dus dit is zeker wel iets wat ik zou overwegen een keer, tnks voor de review

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close