Was dit het wondermiddel tegen mijn verkoudheid?

In één jaar tijd word ik minimaal vier keer verkouden, als het al niet meer is. Het is om gek van te worden. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik na 26 jaar er zó aan gewend ben geraakt, dat ik er ook niet meer van sta te kijken en ook weet dat ik dan een goede én lange nachtrust moet hebben, een warm kruikje en véél zakdoekjes. Maar een paar weken geleden werd ik weer verkouden. Deze keer had ik ook geen stem meer over. In de ochtend ging het elke keer wel redelijk, maar als juf in het onderwijs – lees: continu aan het praten – hield ik dat nog geen 5 uur lang vol. Ik moest toch echt aan mijn immuunsysteem gaan werken. Fruit schoot er toch ook wel vaak bij in en dus besloot ik om naast de vele zakdoekjes en neussprays ook van de Albert Heijn vitamine C kauwtabletten mee te nemen. Was dit dan mijn wondermiddel?

Ik stond voor het vitaminen en supplementen schap bij de AH. Jeetje, wat een keuzes! Hoe kon ik hier nou uit kiezen? Verschillende merken, verschillende soorten vitamines, andere voedingssupllementen, voor mama’s, voor kinderen, alles-in-één en ga zo maar even door.
Uiteindelijk koos ik voor Vitamine C kauwtabletten van 80 mg van het huismerk van Albert Heijn. Hier stond specifiek bij dat ze voor het immuunsysteem bedoelt zijn en dat was nou net wat ik nodig had. Daarnaast bevatte dit potje meer mg dan de meeste andere merken. Die bevatte maar 70 mg. En gezien ik vitamine C écht nodig had, bedacht ik me dat ik dan beter het hoogst aantal mg kon kopen. Het potje bevat 480 stuks. Nou, daar kan ik wel even mee doen, dacht ik zo.

04-albert-heijn-vitamine-c

Zoals je op de foto kunt zien draagt vitamine C bij aan de normale werking van het immuunsysteem en daarnaast nog een aantal andere belangrijke zaken.

Toen ik thuis kwam en mijn eten op had gegeten, nam ik mijn eerste vitamine C tabletje in. Ik had geen stem meer en als ik tegen Roy probeerde te praten dan kwam er meer een gezucht en gekraak uit dan ook daadwerkelijk geluid. Ik kauwde langzaam op het tabletje. De smaak viel niet tegen. Sinaasappel. Weliswaar wat chemisch-achtig, maar niet zo slecht als ik ze ook wel eens geproefd heb.

Ik weet nog steeds niet waarom, maar ik probeerde toch nog een keer iets te zeggen. Geen idee wat er in dat brein van mij om ging, maar toch. En wonder boven wonder kwam er al een soort van geluid uit. Praten was het bijlange na nog niet, maar het was al meer dan alleen gezucht en gekraak. Jeeh! Blij ging ik met mijn kruikje naar bed.

De volgende ochtend nam ik weer een tabletje. Alleen had ik niet echt iemand om tegen te praten en hield ik wijselijk mijn mond omdat ik nog de hele dag met de kinderen moest werken. Op school aangekomen was ik dan ook helemaal verbaasd dat mijn stem het beter deed dan de ochtenden ervoor.

Of het nu te maken had met deze tabletjes durf ik niet 100% zeker te zeggen, maar dat geloof ik toch maar graag. En anders is het wel érg toevallig.

Deze vitamine C kauwtabletjes kosten €2,69 en zijn te koop bij de Albert Heijn.

Wat denk jij? Zou het kunnen komen door de tabletjes?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close