De Efteling bezoeken met een baby | Alles wat je moet weten!

Al een aantal jaren hebben wij een Efteling abonnement. Wij wonen zo’n 25 minuutjes rijden van het mooiste familiepark van Nederland en komen er dan ook erg graag. Gewoon leuk en mooi om te wandelen, maar we zijn ook liefhebbers van achtbanen en attracties. We vroegen ons tijdens mijn zwangerschap af of we nog wel voldoende gebruik zouden maken van ons abonnement in het eerste jaar. Maar Isabelle was zo’n 3 weken oud toen we voor het eerst (kort) met een baby naar de Efteling gingen. Sindsdien is ze al zeker zo’n 15 keer in de Efteling geweest. Daarom vandaag een artikel over de Efteling bezoeken met een baby en alles wat je hierover moet weten!

Verschoningsruimtes

Laten we praktisch beginnen. Het is toch wel héél makkelijk om te weten waar je de kleine kunt verschonen. Gelukkig heeft de Efteling overal sanitaire voorzieningen mét verschoningsplek. De beste plek – wat mij betreft – om de kleine te verschonen is bij horecagelegenheid ‘Het Witte Paard’. Hier heb je een echt verschoningskussen liggen (zelfs twee!), terwijl bij de andere plekken je het moet doen met een kunststoffenplank. Ligt toch minder fijn voor je beebz.

Lees ook: SPROOKJESBOS | De dingen die je ziet, maar toch ook weer niet…

Kolfruimte en borstvoedingsplekken

Toch fijn om te weten dat je – wanneer je borstvoeding geeft, maar je baby er niet bij is – je kunt kolven. Bij de EHBO kun je een sleutel ophalen van een fijn plekje in het Land van Laaf. Deze ruimte is voorzien van een fijne, grote stoel, stopcontacten, verwarming, luieremmer, verschoningskussen en wastafel. Bij de EHBO hebben ze een koelkast, waar je de gekolfde melk kunt achterlaten als je nog verder geniet van het prachtige park. Ook fijn om naar deze ruimte te gaan als je borstvoeding wilt geven, maar het niet openbaar wilt doen.

Verder zijn er – zover ik weet – geen andere ruimtes die speciaal bedoelt zijn voor kolven en/of borstvoeding. Ik heb zelf altijd gewoon in de horecagelegenheden borstvoeding gegeven. Ik zocht dan meestal een plekje achterin of in een hoek om Isabelle toch een beetje anoniem en rustig te kunnen voeden. Toen ik een keer in Het Witte Paard aan het voeden was, vertelde een medewerkster dat ik – als ik dat fijn vond – eventueel ook nog op het balkonnetje achter een gordijn kon zitten. De medewerkers denken in ieder geval goed mee als je jezelf niet op je gemak voelt.

Flesjes opwarmen

Misschien geef je helemaal geen borstvoeding en geef je dus de fles. Hoewel er genoeg handige tips zijn om zonder magnetron je beebz te voorzien van warme melk, is er in (volgens mij) iedere horecagelegenheid minimaal één magnetron om vrij te gebruiken. Je hoeft hiervoor ook niet in een keuken te zijn of iets dergelijks. Ze zitten niet op hele duidelijke plekken, maar als je het aan een medewerker vraagt, weten zij vriendelijk te vertellen waar ze staan.

Lees ook: TIP | GuestHouse Hotel Kaatsheuvel (op loopafstand van de Efteling!)

Attracties met je baby

Je gaat natuurlijk niet naar de Efteling om daar je baby alleen maar eten te geven en te verzorgen. Je wilt natuurlijk ook ergens in kunnen. Ik vind dat de Efteling genoeg biedt voor het jonge kind. Ook voor baby’s. Zo kun je heerlijk wandelen in het sprookjesbos. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze gaan zien. Maar dat geldt eigenlijk voor alle attracties. Wij zagen dit bij Isabelle goed in de Carnaval Festival en de Droomvlucht. Ook kun je je baby meenemen in de Fata Morgana. Daarnaast heb je ook vele draaimolens op het Anton Pieck Plein en een stoomcarrousel. Een aantal leuke speeltuintjes en plekjes. En natuurlijk moet je het Land van Laaf niet vergeten. In Symbolica mag je baby pas als hij of zij zelfstandig kan zitten.

Een erg leuke tip is om via restaurant Octopus naar de uitgang van de Pandadroom te gaan. Hier heb je op de grond een projectie van water en visjes. Zet je kindje hierop (als je baby kan zitten) en ze zijn helemaal verbaasd. Erg leuk om te zien!

Extra tip: babyswitch

De Efteling heeft bij 12 attracties de Babyswitch. Dat betekent dat één ouder aansluit in de wachtrij en de ander zich met de baby meldt bij de uitgang van de attractie. Wanneer de ouder de attractie bezocht heeft, neemt deze de baby over. Dan kan de andere ouder via de uitgang de attractie bezoeken. Super ideaal als je allebei in bijvoorbeeld een achtbaan wilt, maar het eigenlijk niet kan omdat jullie de baby meegenomen hebben.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Suzanne

    31 juli 2019 at 23:44

    Bij toeval kom ik dit stukje tegen. Handige tips! Vooral die van de babyswitch! Wij gaan morgen met een kleuter en een 4 maanden oude baby naar de Efteling, zeer fijn om te weten dat we bij veel attracties niet twee keer in de rij hoeven te staan om elkaar af te wisselen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close