Natasja’s Weight Watchers Avontuur #8 | Eindelijk onder het gewicht van voor mijn zwangerschap!

Ik ben zó blij! Eindelijk bereikte ik vorige week het gewicht van voor mijn zwangerschap! Ik was zelfs nog gewoon 1 kilo lichter dan toen ik zwanger werd. Yahoo! Hoe de weg de afgelopen weken gegaan is én wat ik nu in totaal kwijt ben, lees je in dit artikel.

Cliché

Het is zo heerlijk cliché: in de zomervakantie lukt het afvallen/afslanken gewoon minder goed. Ik behoorde de afgelopen weken echt weer bij #teamslak. In eerste instantie niet trouwens. Op het weegmoment toen de vakantie begon (begin juli), was ik tegen alle verwachtingen in 0,8 kg kwijt. Dat was best raar, want zo met het afscheid van de schoolverlaters en einde schooljaar staat de lerarenkamer altijd helemaal vol met taart, snoep en andere ongezonde dingen. Ha! Dat begon goed, dacht ik toen nog….

En toen kwam de week van mijn verjaardag. Met een super leuk feest en sowieso een hele fijne dag, bleef het ongezonde weer een beetje aanhouden. En je snapt het: dat had gevolgen. Ik was aangekomen. In mijn gehele Weight Watchers carrière was ik nog maar 2 keer of zo aangekomen en ging het echt maar om 0,1 kg. Maar deze keer was het toch wel meer. Niet persé schrikbarend, maar wel waarvan ik even moest slikken. Ik had er namelijk ineens 0,6 kg bij…! Ik baalde als een stekker. Ondanks dat ik wist waar het vandaan kwam (hallo verjaardag!), maakte het een flinke deuk in mijn motivatie.

#teamslak

En tja, dat zorgde niet voor bijster goede resultaten. Ik joinde #teamslak weer en kon iets vrolijker zijn omdat ik wel afviel. Maar die motivatie was dus ver te zoeken. Misschien ook wel doordat mijn puntenaantal veranderde. Toen de vakantie begon, stopte ik met het geven van borstvoeding. Zo verloor ik de helft van mijn punten en dat was even een hele omschakeling. Vooral mentaal, omdat ik eigenlijk altijd al de helft van mijn punten aan ontbijt, lunch en diner spendeerde. Maar al die tijd had ik dus de helft nog over voor iets lekkers én viel ik gewoon af. Tja, dat werd ineens verledentijd en dat heb ik gemerkt ook…

Terugvinden van de motivatie

Dat ik ineens nog maar zo weinig punten overhield moest even een plekje krijgen. Ik moest beseffen dat het niet erg was. Dat ik het al die tijd al goed gedaan had als het aankwam op ontbijt, lunch en diner. Het enige wat nu niet meer zo gemakkelijk zou gaan, was iets lekkers. En dat was eigenlijk een goed iets. Want hoe kan ik mezelf anders een andere levensstijl aanleren? Als ik altijd maar van alles mag eten, veranderen mijn gewoontes niet.

Toen ik het kon omdenken, lukte het mij weer om de motivatie op te pakken. Nu geniet ik er van om maar heel af en toe iets te eten wat ongezond is en ben ik trots op mezelf als ik in de avond niet snack. Het terugvinden van die motivatie zorgde dan ook weer voor betere resultaten.

De stand na 26 weken Weight Watchers

Ondertussen ben ik al 26 weken lid van Weight Watchers. Dat is dus een half jaar! Ik mag trots zijn op wat ik al bereikt heb. Sowieso dat ik nu lichter ben dan toen ik zwanger werd. En al ben ik nog niet tevreden, het gaat de goede kant op. Zo goed, dat ik van de week zelfs een artikel durfde te publiceren waarin ik mijn lichaam 10 maanden na de zwangerschap in zijn volle glorie liet zien. En wauw! Wat een mooie reacties heb ik daar op gekregen! Zo lief en fijn!

Goed. De resultaten dus:

Week 21: -0,8 kg
Week 22: +0,6 kg
Week 23: -0,3 kg
Week 24: -0,0 kg
Week 25: -1,9 kg
Week 26: +0,2 kg

Totaal afgevallen sinds 6 februari 2018: 14,8 kg!

Die 0,2 kg erbij afgelopen week vind ik geen ramp, gezien ik die week daarvoor bijna 2 kg kwijt was! Daarnaast ook niet heel gek. We zijn woensdag bijvoorbeeld uitgebreid uit eten geweest en gisteren bij de bioscoop hebben we popcorn op. Qua centimeters blijft het een beetje hetzelfde. Langzaam maar zeker wordt het minder. En dat is prima. Hoe sneller het er af gaat, hoe sneller het er ook weer aan zit.

Hoe proberen jullie in de zomer(vakantie) toch gezond te blijven eten?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close