TV

RECAP | Expeditie Robinson #8

Zoals je ziet een iets andere header dan normaal. Mijn laptop is gecrashed en ben sowieso al mijn fonts kwijt. Maar goed, snel door met aflevering 8 van Expeditie Robinson. Vorige week werd Sandra op een sneaky manier weggestuurd door haar kampgenoten. Zou deze manier van spelen blijven, of verrast Expeditie Robinson ons weer? En waarom moest kamp Zuid blijven zitten na de eliminatie?

VERRASSENDE EILANDRAAD

Zoals ik al verwachte, kwam kamp Noord tevoorschijn. Zij sluiten aan op de eilandraad. “Gefeliciteerd! Jullie hebben allemaal de samensmelting gehaald!” Aldus Dennis. Iedereen barst in juichen uit. Toch moeten ze al snel weer gaan zitten. Ze mogen naar een eiland vlakbij waar er voor ze gekookt wordt en waar de drank in overvloed is.

Iedereen is mega gelukkig met het eten en ze genieten dan ook volop. “Groenten, finally!” “Het was hemels!” “De hele dag dacht ik aan hamburgers.” “Dit is zó lekker mals!” “Ik wilde perse dooreten.” “Mijn buik had wel een beetje moeite met de hoeveelheid eten.” “Ik heb zo snel gegeten dat ik er niet eens van heb genoten.” “Het is intens genieten.”
Nou, dat zegt genoeg toch?

Na een dag vol eten, drinken en feesten is het tijd voor de volgende dag. Amara vindt een kaart. Ze lijken de route te moeten volgen. Klaas wordt op dat moment meteen zenuwachtig. “O nee, een proef!”

TEGEN ELKAAR

Wanneer ze aankomen op de plek, ontmoeten ze Dennis. Tja, tijd voor de volgende proef want “aan al het goede komt ook een einde.”
Ze beginnen achter een hek. Deze moeten ze omduwen om op het parcour te komen. Onderweg verzamelen ze 4 kokosnoten die ze door een aantal obstakels naar boven moeten brengen en in een basket moeten doen. Degene die als eerste dat doet wint immuniteit. Degene die als laatste aankomt moet bij Dennis komen. Daarna moeten ze ditzelfde nog een keer doen. Het enige verschil is dat als degene van het tegenovergestelde geslacht alleen immuniteit kan winnen. De twee die laatste worden moeten samen gaan strijden. Een van hen kan zeggen van de samensmelting te hebben kunnen genieten, zonder ooit het nieuwe eiland gezien te hebben.

Let’s go! Tim ligt al snel voor. Maar Sander loopt vlak achter hem. Ze vergeten een beetje de kokosnoten waardoor iedereen op dezelfde plek aan het zoeken raakt. Marianne doet op haar gemakje en loopt daardoor erg achter.
Kim heeft 4 kokosnoten te pakken en gaat door over de baan naar het einddoel. Amara volgt al snel en schiet Kim voorbij. Amara wint immuniteit! Dan is het wachten op de laatsten. Tim loopt ondertussen een beetje achter. Hij heeft er maar 3 en dat terwijl hij er als eerste er was. Maar gelukkig voor Tim vindt hij de laatste toch eerder dan bijvoorbeeld Anna, Sharon of Marianne. Marianne kruipt nog steeds heel rustig erachter aan en lijkt niet echt een tactiek te hebben. Sharon probeert er een van Anna af te pakken, maar Anna duwt Sharon toch op tijd weg. Het gaat nog tussen Marianne en Sharon. Sharon pakt er dan maar een van Marianne af. Marianne vond zelf al dat ze niet aan de winnende hand was en gaf het een beetje op. Hierdoor is Marianne laatste.

Dan gaan we door met de tweede ronde. De strijdt is aan. Ryanne heeft er vier en loopt over het net. Daarmee is ze de eerste vrouw, maar mag geen immuniteit krijgen omdat nu een man immuniteit mag krijgen. Maar ze is wel door! Kim heeft er ook 4 maar vindt het lastig om ze vast te houden. Toch komt ze binnen. Tim en Oscar strijden om een kokosnoot. Ze duwen elkaar aan de kant en zijn behoorlijk pissig op elkaar. Sander heeft er ook 4 en is daarmee de eerste kerel en wint immuniteit! Klaas komt vlak na hem binnen. Tim gooit uiteindelijk een kokosnoot over het net waar hij overheen moet. Danny pakt hem en is daardoor binnen. Ook Anna en Sharon raken weer in een strijd. Oscar en Tim zien ook geen kokosnoot. Oscar besluit terug naar beneden te lopen om daar te zoeken naar een kokosnoot. Oscar komt terug met 4 kokosnoten en is daardoor ook binnen. Het gaat nog tussen Sharon, Tim en Anna. Tim geeft zijn kokosnoten na een tijdje aan de dames en laat hiermee de dames winnen. Tim geeft op en moet gaan strijden tegen Marianne. Ryanne denkt dat Tim zijn wangedrag naar Oscar goed wil maken. En dat denkt Klaas ook.

Amara en Sander krijgen beiden een immuniteitsketting. Tim en Marianne moet gaan duelleren. De winnaar mag terug naar de groep op het nieuwe eiland. Hij of zij krijgt wel een zwarte stem mee. Ze krijgen een kist mee met extra stemmen. Ik snap er niks van, maar Ryanne ook niet. Met de stemmen kun je aanvallen, jezelf verdedigen en ben je een speelbal voor de andere spelers als je stemmen op zijn. Het zijn er 7 + 3 extra. Je kunt hierdoor niks voorspellen. Hoe het nou precies zit is me nog een beetje onduidelijk, maar dat komt vast wel goed.

Tim en Marianne moeten een pijnlijk maar simpel duel voeren. Ze moeten op een balk staan met het voorste deel van hun voeten. Ze zetten een blok op hun hoofd en klemmen die tegen de bovenste balk. De eerste die valt of het blok laat vallen is de verliezer.
Marianne hoopt dat haar yoga goed van pas komt. Niet denken aan de kuiten. Maar helaas verliest Marianne haar evenwicht en wint Tim. Marianne gaat naar huis.

HOE GAAN ZE HET SPELEN?

Ondertussen komen de spelers aan op hun nieuwe eiland. Het ziet er prachtig uit. En ze hebben er kokosnoten en bananen! Maar na 5 minuten is het al game on. Danny begint meteen met plannetjes met Oscar. Hij wil graag op Tim stemmen als Tim terug komt. Daarna vertelt hij zijn plan ook aan Anna en Sharon. Danny stelt voor om iedereen 2 stemmen te laten geven. Sharon vindt het lastig en zit in tranen. Ze gaat mee doen maar weet niet hoe lang ze het vol gaat houden. Oscar en Danny snappen het wel en zijn er cool mee.
Klaas is bang dat het oude kamp Noord, kamp Zuid er een voor een wil uitwerken. Maar door de extra stemmen is het moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Tim komt op het nieuwe eiland aan. Hij neemt als eerste Oscar apart. Hij verontschuldigd zich voor de kokosnoten. Oscar beseft wel dat Tim bang is. En dat is Tim ook. Tim beseft dat als er niks gebeurt hij naar huis gaat. Hij overlegt met Klaas en Sander over wat hij moet doen. Klaas denkt dat Tim er 5 in moet gaan zetten.

Amara en Tim overleggen met Danny. Danny geeft aan bang te zijn dat er op hem gestemd gaat worden. Amara vindt Anna gevaarlijk. Danny geeft aan best met hen mee te willen gaan, maar hij wil zelf wel veilig blijven. Ze sturen Danny naar Kim. Danny wint veel informatie op deze manier in en snapt niet dat hij in vertrouwen genomen wordt. Anna komt daardoor ook te weten van het plan. Iedereen wordt wel een beetje paranoia van al die plannetjes en onzekerheden

DE EILANDRAAD

Tijd voor de eerste eilandraad na de samensmelting. En de spanning natuurlijk van de extra briefjes die ze in kunnen zetten. En zo wordt er gestemd: Tim (zwarte stem i.v.m. het duelleren tegen Marianne), Tim, Anna, Tim, Anna, Tim, Anna, Tim, Anna, Tim, Anna, Tim, Anna, Tim, Anna, Tim, Anna, Anna, Tim, Tim, Anna, Tim, Tim, Tim, Tim. Tim gaat naar huis.

Tim vindt dat hij het spel gespeeld heeft zoals hij is. Hard gespeeld en vol erin. Hij heeft vriendschappen gesloten voor het leven. Maar dan komt Dennis met een rare wending. Hij beidt Tim de kans om zijn expeditie voort te zetten in het geheim. Alleen op een klein eilandje. Daar zal hij moeten duelleren tegen de eerstvolgende die wordt weggestemd en ingaat op dit aanbod. Hiermee maak je dus nog een kans op een plek in de halve finale.
Tim twijfelt. Hij zat al thuis met zijn gedachten. Maar toch gaat hij het doen. Hij beseft dat dit ongelooflijk zwaar voor hem gaat worden, maar dat hij bang is dat hij spijt krijgt als hij het niet gaat doen.

Robinson van deze aflevering: Amara en Sander
Stelende Robinson: Sharon
Plannetjes Robinson: Danny
Einde Robinson: Marianne

Wat vind jij van deze wending?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close