TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #8

Door de verjaardag van Roy en een dagje Walibi heb ik dan eindelijk voor jullie de recap kunnen schrijven. Vorige week zagen we een zwakke Chloé, won Kamp Zuid voor het eerst op eigen kracht een proef en was het Chloé die weggestemd werd, maar toch mocht blijven. Ons werd ook verteld dat de samensmelting inzicht komt. Zou het dan deze aflevering gebeuren?

DAG 15

Dio geeft aan helemaal leeg te zijn. “Ik heb geen energie. We leven al 3 dagen alleen op kokos en hebben alleen maar regen.” Hij is bang dat als er een proef aan komt, hij dit niet zal redden.

Thomas en Gaby zijn aan de wandel op het eiland en zien de boot van Kamp Noord terugkomen. Het valt hen op dat het lijkt alsof er niemand is afgevallen. “Ze blijven verrassen.”
Ze vangen Chloé en Koos meteen op en vragen wat er gebeurt is. Chloé vertelt dat zij het eiland moest verlaten, maar dat ze – als ze bereid was om diep te gaan – mocht blijven, omdat vorige week Alex naar huis is gegaan. Koos vertelt ook dat de samensmelting nu wel heel dichtbij is volgens Nicolette en Dennis.

DAG 16

Dave komt het kamp ingesjokt en ziet er niet uit. “Als de samensmelting niet heel gauw komt dan blijf ik gewoon net zo lang kokos vreten totdat ze me in een Bounty verpakking terug naar Nederland kunnen sturen.”
Dio en Dave geven aan niet zo sterk momenteel te zijn. Ze voelen zich nog niet veel beter.

Op afvallerseiland zingen ze samen de tune van Goede Tijden Slechte Tijden. Bartho straalt. Bartho vertelt ons dat het lijkt alsof je op afvallerseiland oplost in de tijd. Er zijn geen proeven en je vraagt je af wanneer er weer iemand bij komt.

Dave vindt een brief:

Pak al jullie spullen en stap op de boot. Op naar de samensmelting.

Iedereen is dolenthousiast! Dio krijgt een nieuwe lading energie. “Snel inpakken en pleiten. Gewoon weg!” Voegt Dave toe aan de brief.

Jalou vindt bij Kamp Noord een brief:

Pak al jullie spullen en stap op de boot. Op naar de samensmelting.
Chloé, jij neemt een andere boot.

Koos krijgt kippenvel. Ze vinden het allemaal fijn. Suzanne vraagt zich af hoe het kan dat zij naar de samensmelting gaan, zonder Chloé. “Alles kan.” Aldus Chloé.

Zowel Jalou als Gaby beseffen dat er nog iets gaat gebeuren. “Een addertje onder het gras.” Noemt Jalou het.

Kamp Zuid en Kamp Noord stappen samen in de boot, terwijl Chloé een andere moet nemen.

SAMENSMELTING

Chloé komt aan op het eiland waar al het eten staat. Daar wordt zij ontvangen door Dennis.
De anderen komen aan op een eiland. Zij zien al een Nicolette en een bootje staan. “Toen kwamen de vraagtekens.” Aldus Suzanne.
“Dit gaat niet zo makkelijk zijn als dat we hopen.” Aldus Gaby.

Nicolette vertelt dat de samensmelting niet hier en niet nu is. Aan de overkant zien ze een eiland waar een tafel voor hen gedekt is. Daar zal de samensmelting zijn en het overheerlijke diner. Achter hen ligt een boot. Ze moeten daarin met zijn 9e peddelen naar de overkant. De tafel is gedekt voor 8 personen en dus heeft Nicolette slecht nieuws voor degene die geen kruk weet te bemachtigen. Degene moet een duel aangaan met Chloé. Het is einde Robinson voor degene die verliest.

Alle expeditie leden worden helemaal zenuwachtig. Ze vragen zich af of ze elkaar gaan duwen en trekken.
Jessie en Dave moeten naast Nicolette komen staan. Zij krijgen nog één belangrijke taak: zij moeten beslissen wie waar in de boot komt te zitten en ze moeten zichzelf een plekje geven. D.mv. kop of munt wordt er beslist wie als eerste mag gaan beslissen.
Dat wordt Jessie. Ze zet zichzelf op het voorste bankje. Dave zet Dio op het tweede bankje, omdat hij gisteren een slechte dag had en Dave zijn vriend toch wil helpen. Jessie kiest vervolgens Anna. Dave kiest zichzelf. Jessie kiest Jalou. Dave kiest Thomas. Jalou kiest Koos. Dave kiest Gaby. Op het achterste bankje moet dus Suzanne.

Ze peddelen op hun gemak. Ze weten dat ze hun krachten moeten bewaren om dadelijk uit de boot te springen. Hoe dichterbij ze komen, hoe stiller het wordt.
Iedereen wacht tot de eerste move. Ze voelen sapnning. En als ik eerlijk ben, ik ook, haha.

Dave gaat als eerste en vervolgens springt iedereen er achteraan. Er ontstaat chaos.
Dave zit als eerste. Al snel volgen anderen. Gaby en Suzanne liggen achter. Suzanne loopt voor, maar valt waardoor Gaby haar kan inhalen. Gaby bemachtigt het laatste plaatsje.

Chloé en Suzanne moeten op teken van Dennis aan een rekstok (spit) gaan hangen. Degene die het langste blijft hangen, mag naar de samensmelting.
Ondertussen krijgen de anderen eten.
Hoewel iedereen het een beetje sneu vind voor Chloé en Suzanne, kiezen ze toch allemaal voor het eten. Ze hebben honger als een paard.

Chloé voelt een arm niet meer en schud hem los. Daarna herpakt ze zichzelf weer.
Ondertussen krijgen de anderen patat en hamburgers.
Suzanne denkt tijdens de proef aan haar kinderen en die gedachten trekken haar erdoorheen.

Chloé wordt duizelig en verliest kracht. Ze wordt misselijk. Ze laat zichzelf eraf vallen. Ze hebben beiden meer dan een half uur gehangen.
Iedereen neemt afscheid van Chloé en daarna mag ze met Dennis mee. Suzanne mag aanschuiven aan de tafel.

Iedereen ziet er daarna gelukkig en ontspannen uit. Ze genieten intens. Helaas valt het toetje Jalou verkeerd. Ze eet thuis ook nooit suiker en dat slaat nu ineen keer aan. Ze ligt als een hoopje onder de tafel.

PROEF OP AFVALLERSEILAND

Op Afvallerseiland vindt Bartho een brief.

Pak jullie persoonlijke bezittingen en loop over de heuvel naar de volgende baai.

Lex vraagt zich af wat dat betekent. Ze denken dat het een proef is. Maar weten niet of er maar één winnaar is of 3 winnaars.
Ze pakken hun spullen en lopen naar de volgende baai. Daar staat Nicolette.

In zee staan 4 palen waar de afvallers zo meteen op moeten gaan staan. Het plateau bestaat uit 4 blokken. Elke 5 minuten verwijderen ze op teken van Nicolette één blok. Het plateau wordt zo steeds kleiner. Na 25 minuten verwijderen ze het laatste blok op teken van Nicolette en dan blijft er een kleine stomp over waar je op staat. Degene die als eerste in het water valt, gaat definitief naar huis. Degene die het langst blijft staan, blijft sowieso nog even. De nummers twee en de nummers drie gaan een dag later met elkaar het duel aan. De verliezer daarvan gaat definitief naar huis.

Na de eerste 5 minuten moet het eerste blok worden verwijderd. Ze staan nog allemaal.
Het is tijd voor het tweede blok. Bartho heeft moeite met overeind te komen, maar kan uiteindelijk toch staan.
Het is tijd voor het derde blok. Bij JayJay en Bartho schiet hij eerder los. Maar toch staan ze weer allemaal. Ditmaal op nog maar één blok.
Tijd voor het laatste blok. Bartho valt. Vervolgens JayJay en Lex. Bertie raakt als laatste het water.

Bertie krijgt als winst een kist vol fruit, rijst en bloem. Ze nemen afscheid van bartho en gaan daarna terug naar hun kamp.

Bartho voelt zich klote. “Ik voel me in mijn volle kracht en dan is het jammer dat je… ” Hij vond de expeditie niet leuk. Het was fysiek en mentaal veel zwaarder dan hij dacht. Maar het was een hele leuke ervaring. Hij is trots op hoe ver hij gekomen is.

Bertie deelt terug in het kamp haar winst met de jongens. Ze praten na over Bartho. Lex geeft aan dat hij het zo lang heeft volgehouden door Bartho, maar hij is klaar om de strijd met JayJay aan te gaan!

Robinson van deze aflevering: Suzanne
Alles voor de winst Robinson: Dave
Einde Robinson: Bartho

Wie gaat volgens jullie het duel volgende week winnen? Lex of JayJay?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close