Wat is er met Weight Watchers gebeurd?

“Natasja,” vroeg er laatst iemand, “doe je nog aan Weight Watchers?” “Tja, uhhh… Nee, niet echt eigenlijk.” Dat was mijn antwoord. De vraag werd gesteld omdat er al zo lang geen update meer online gekomen was. En heel eerlijk: ik moest ook even terug zoeken wanneer die voor het laatst online gekomen is. Begin september is daarop het antwoord. Wat is er met Weight Watchers gebeurd?

Wat is er aan de hand?

In de laatste update gaf ik al aan dat het niet zo goed meer ging (lees hem hier). De mindset was even weg en ik had er gewoon even geen zin meer in. Ondertussen is dat ‘eventjes’ veranderd van weken naar maanden, want we zitten alweer in december…

Wat heb ik gedaan?

Ik at gezond én ongezond. Ik lette er niet heel bewust op, maar meer semi-bewust zeg maar. Ik probeerde qua de normale maaltijden wel gewoon normaal te blijven doen  (al schepte ik soms meerdere keren op) en in het weekend – en soms ook door de weeks – kwamen de zakken chips en andere lekkernijen te voorschijn. Ook werd er weer wat meer afgehaald (één keer in de week). En sporten? Wat is dat? Kun je dat eten? 

In verwachting?

Hoe dan ook. Ik leefde gewoon mijn leven en dacht minder na over voeding. Maar ja, uiteraard heeft dat ook consequenties. Ik keek een paar weken geleden naar mijn buik en ik had zo kunnen twijfelen of ik niet weer in verwachting was. Dat was ik namelijk. Van een foodbaby die alleen maar groter leek te worden. 

Oké, foodbaby, de hint is duidelijk. Langzaamaan lette ik toch weer bewuster op, maar had ik nog geen zin om weer aan de WW te gaan. Ik vond het ook wel lekker zo. En daarbij met al die feestdagen…

Sprankjes

Afgelopen woensdag sprak ik iemand die met succes in 9 weken al 10 kilo kwijt is dankzij WW en dat gaf mij toch weer dat kleine sprankje wat ik nodig had. Hoewel ik dat sprankje al een aantal dagen eerder lichtjes had aangestoken. Door de €50 voor weekbooschappen challenge, zat het er bijvoorbeeld niet in om chips te kopen en dus leef ik onbewust al gezonder. Daarnaast durfde ik het van de week weer aan om op de weegschaal te gaan staan. Door mijn vingers heen zag ik dat ik ‘maar’ 4 kg was aangekomen. Valt nog best mee, want ik had zeker het dubbele verwacht… 

Door met WW of juist niet?

Ik denk dat WW mij zeker gaat helpen. Maar wel weer – hoe cliché? – vanaf januari. Kan ik tijdens de feestdagen nog heerlijk genieten zonder mezelf schuldig te voelen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat je bewust leeft?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close