Marleen: “Ik ben 34 kilo afgevallen!”

Met aanleg voor een hartinfarct, geen conditie en een veel te zwaar gewicht, ging Marleen het afvalavontuur aan nadat ze in het ziekenhuis terecht kwam. Hoe zij tot nu toe 34 kilo kwijt is geraakt, welke voor- en tegenslagen ze gekend heeft en wat haar gemotiveerd houdt, lees je hieronder.

Heb jij ook een bijzonder verhaal dat je wilt delen omtrent zwanger worden, zwangerschap, bevalling, familie, liefde, gezondheid of iets anders? Mail mij op info@natasjaonline.nl. Anoniem mag uiteraard ook!

Een ander doel dan de meesten

“Ik ben Marleen, ik ben 26 jaar en momenteel ben ik al 34 kilo afgevallen. Ik ben er nog niet, want ik zou het liefste nog 6 kilo kwijt willen. Niet omdat ik een streefgewicht of kledingmaat als doel heb, maar juist omdat ik een gezond BMI wil. Deze is nu 26,2, maar moet onder de 25 zijn. Dat zijn die 6 kilo. Een kledingmaat vind ik ook niet realistisch als doel. Deze zijn super verschillend per winkel. Bij de ene winkel kan ik in maat M/L/38/40 en bij de andere winkel zit ik nog op een XL/42.”

Naar het ziekenhuis

“Toen mijn afvalavontuur begon, zat ik op een gewicht van 120 kilo. Dat is denk ik ook het zwaarste wat ik gewogen heb. Het was niet perse de reden dat ik dit avontuur aanging. Op een gegeven moment merkte ik dat ik steeds meer moeite kreeg met mijn conditie. Ik rookte toen ook nog, dus dacht dat het vooral daardoor kwam. Ik was 22 toen ik ’s nachts opeens ernstige hartkloppingen kreeg, ging zweten, druk op mijn borst kreeg en kortademig werd. Samen met mijn vriend, Tobi, ben ik naar de huisartsenpost gegaan. De arts heeft meteen na het meten van verschillende waardes de ambulance gebeld. Dit ook mede omdat mijn moeder nog erg jong was toen zij haar hartinfarct kreeg. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat, als ik zo doorging met mijn levensstijl, het mij de kop ging kosten. Dit was echt een moment dat ik dacht: “Ik ga nu stoppen met roken en beginnen met afvallen.”. Die combinatie is echter niet fantastisch, dus na het stoppen met roken kwam ik eerst nog wat aan. Vrij snel erna ben ik met mijn afvalrace begonnen.”

Weg met de slechte dingen

“Toen ik zag dat ik ver boven de 100 kilo woog, ben ik er echt voor gegaan. Ik had altijd tegen mezelf gezegd dat ik dat never nooit wilde laten gebeuren, maar het was toch gebeurd. Mijn vader was ondertussen al bezig met afvallen en ik zag dat het hem goed lukte. Toen dacht ik: “Dat moet ik ook kunnen!”. Ik ben begonnen met een diëtist. Deze gaf me een lijstje mee met producten die ik kon kopen voor een gezonde levensstijl en welke producten ik moest vermijden. Ik ben de supermarkt ingedoken en heb voor dik €100 boodschappen gedaan. Allen maar gezonde dingen. Thuis ben ik alle slechte dingen gaan weggooien of heb ik weg gegeven.”

Sporten

“Ook begon ik met twee keer in de week te sporten bij RAMM, een laagdrempelige fitnessschool in Schijndel die me erg goed geholpen hebben. In die tijd hebben we ook een hond gekocht waarmee (samen met mijn moeder) mijn verslaving voor wandelen is begonnen. De kilo’s gingen er aardig van af. Na een kilo of 26 kwijt te zijn, bleef ik vorig jaar zomer weer stil staan.. Ik heb me tijdens de vakantie tot september lekker laten gaan. Het gevolg: 6 kilo erbij. Sinds september 2018 heb ik via de fitnessschool een nieuw aangepast eetschema gekregen. Deze werkt perfect voor mij en ik ben dan sinds die tijd ook al 14 kilo kwijt!”

Nieuwe kansen

“Zo’n twee jaar terug had ik het idee dat mijn lichaam gewend was aan het wandelen, sporten en het eten. Dit werkte héél demotiverend. Het lukte me toen allemaal niet meer zo. Toen heb ik besloten om samen met een vriendin nog iets anders qua sport te gaan doen. Zodoende ben ik begonnen met kickboksen bij KVG. De kickboks leraar zag resultaat en heeft me een ‘aanbod’ gedaan om nog wat kilo’s meer af te vallen, zodat ik dan mijn eerste demo kan gaan vechten. Al moet ik hier nog eerste even over nadenken, haha! Afgelopen september heeft ook mijn fysio mij weten te motiveren om een hardloopwedstrijd mee te doen. Dit heb ik samen met mijn vriendinnetje Savani gedaan en we waren super trots op onze prestatie.”

Dit houd mij gemotiveerd

“In de tijd dat het allemaal niet meer zo lukte, heb ik een korte tijd een shakedieet gedaan. Het meest verschrikkelijke ooit! Ik viel er wel wat kilo’s mee af (en ze bleven ook weg), maar ik voelde me doodongelukkig omdat ik mijn niet meer normaal at. Dit hield ik ook niet lang vol. Motivatie krijg ik door foto’s van zo’n vier jaar geleden naast foto’s van nu te leggen. Dan weet ik weer waarvoor ik het doe. Ik voel me ook heel ongelukkig als ik te weinig heb gesport of als ik teveel vet heb gegeten. Nee, dat is niet altijd goed en daarom houdt mijn omgeving me hierin ook af en toe tegen. Het sporten werkt voor mij wel echt als een verslaving. Ik vind het belangrijk dat ik lekker in mijn vel zit. Als je lekker in je vel zit, maakt het je werk, school en relatie ook makkelijker. Ik heb bij mijn moeder gezien wat een hartinfarct met je kan doen en dit hoop ik te voorkomen, ondanks dat ik hier wel de aanleg voor heb. Dat houd mij ook gemotiveerd.”

Een inspiratie voor anderen

“Ik heb altijd wel gehoopt dat ik een soort inspiratie voor iemand anders kon zijn. Ik wil graag mensen helpen en krijg ook vragen hoe ik het gedaan heb en of ik een eetschema voor ze wil opstellen. Dit doe ik met liefde en plezier. Uiteindelijk komt het er altijd op neer dat je het toch zelf moet doen. Daar ben ik zeker achter.”

Ik moet het zelf doen

“Mijn omgeving houdt niet altijd rekening met mij tijdens mijn afvalproces, maar dat maakt mij ook niet zoveel uit. Ik vind – en ik weet – dat ik sterk in mijn schoenen sta. Ik wil afvallen, dus ik moet ook ‘nee’ kunnen zeggen. Al moet je jezelf ook wel wat gunnen. Zo mag ik van mezelf ongeveer één keer in de week iets lekkers wat ongezond is. Zo kook ik ook wel eens apart voor mijn vriend, maar dat vind ik ook niet erg. En als je buiten de deur gaat eten, hebben vele restaurants er tegenwoordig wel wat magerder eten op de kaart staan. Dit is nooit zo gezond als thuis i.v.m. zout en sausjes, maar ik vind een maaltijdsalade bijvoorbeeld net zo lekker als kroketten op brood.”

Van één pizza kom je heus niet meteen tien kilo aan

“Ik heb tot nu toe geleerd dat ik doorzettingsvermogen heb. Dat als je aan het afvallen bent van één pizza heus niet meteen tien kilo aankomt. Dat ‘gewoon’ eten het beste helpt en dus een shake-, koolhydraatarm- of ketodieet helemaal niet gezond is. Ook heb ik geleerd dat je het uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Dat klinkt misschien minder leuk, maar als je het resultaat ziet, maakt dat deze uitspraak wel dragelijker.”

De trap naar succes

“De trap naar succes is lang, maar elk stapje brengt je dichter bij het succes. Als je het succes steeds weer dichterbij ziet komen, kun je niet wachten tot je boven aan de trap komt en zorg je ervoor dat je niet midden op de trap blijft hangen. Want als je boven bent, heb je een prachtig uitzicht ;). Er zullen ongetwijfeld obstakels op die trap zijn en soms zal je daarom een paar treden terug moeten doen, maar het succes blijft in zicht.”

Marleen, super bedankt voor het delen van jouw verhaal. Er zullen hierdoor ongetwijfeld een hoop vrouwen geïnspireerd en gemotiveerd worden. En er zullen ook een hoop vrouwen zijn die zich herkennen in jouw verhaal. 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

 • Tamara

  3 mei 2019 at 06:53

  Wow! Wat knap! Ik ben zelf net begonnen met opletten en merk al resultaat. Dit verhaal is voor mij motiverend om door te gaan en voor me zelf te zorgen.

  Beantwoorden
 • Ellie

  7 mei 2019 at 07:31

  Lieve Marleen.
  Wat geweldig wat heb jij een doorzettingsvermogen.
  Geweldig hoe jij je levensstijl hebt verandert.
  Deze blog zal zeker voor heel veel mensen een motivatie zijn om ook een andere levensstijl aan gaan te nemen.
  Wat ben je een slanke prachtige vrouw geworden.
  Marleen ik wens je heel veel succes met de laatste 6 kilo ik weet zeker dat dit je ook gaat lukken.
  Groetjes Ellie

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close