verschoningstip

Deze verschoningstip voor je newborn wil je weten

Lucas is ondertussen 12 weken oud. TWAALF? Kun je het geloven? Poeh. Ik heb  ondertussen alweer vele baby luiers mogen verschonen en ik kan niet geloven dat ik deze verschoningstip nog niet eerder met jullie gedeeld heb. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik vind het namelijk super handig én heel fijn. Ik hoop jullie ook! 

Zeker met een pasgeboren baby lijkt het alsof je de hele dag niets anders doet dan luiers verschonen. Dit wil je jezelf zo makkelijk mogelijk maken lijkt mij. Als hierop jouw antwoord ‘ja’ is, dan is deze tip echt iets voor jou.

De tip

Verschoon je baby in de huiskamer.

Is dat de tip Natasja? Jup. Super simpel. En misschien denk je nu: ‘jeetje, wat een tegenvaller’, lees toch even verder. Want echt, ik zweer hierbij!

verschoningstip newborn

De voordelen

Lucas slaapt nog zoveel dat ik het ongezellig vind om hem overdag op zijn kamer te laten slapen. Hij ligt dus lekker in de box in de huiskamer. Een voordeel is dat het in de huiskamer sowieso lekker warm is en een ander voordeel is dat ik snel bij hem kan zijn als er iets is. Maar ook voor het verschonen is die aangename temperatuur wel heel fijn. Plus dat ik zijn buikje ook kan horen rommelen en dus heel goed weet (of eigenlijk hoor) wanneer hij gepoept heeft.

Een ander voordeel om hem beneden in de huiskamer te verschonen, is dat Isabelle niet wakker van hem wordt als zij op bed ligt in de middag of avond. Ik hoef niet met een huilende baby de trap op of überhaupt maar in de buurt te komen van zijn zus. Dus win-win!

Wat heb je nodig?

Dit klinkt misschien een beetje overbodig, maar toch vertel ik het. Ik gebruik beneden een grote hydrofieldoek, billendoekjes en luiers. Dat was het. Je zou het eventueel kunnen bewaren in een mandje, maar ik leg het gewoon op de vensterbank neer. Ook is een verschoningsmatje niet per se nodig. Ik leg een XL hydrofieldoek op de bank waar ik Lucas verschoon. Maar je zou dus ook zo’n meeneem matje neer kunnen leggen.

Het is een hele simpele tip, maar mocht je hier nog niet aan gedacht hebben

Waar verschoon jij je baby?

Pin deze verschoningstip op Pinterest om te onthouden of deel hem met je vriendinnen!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close