Cravings naar de zomer

De zomer komt weer in zicht! Of is dat misschien iets te enthousiast? Als ik dit typ, schijnt het zonnetje. Ik voel me weer wat beter – ik had de afgelopen week enorm veel last van de griep – en het lukt me nu om ook echt daadwerkelijk te genieten van het weer. Wel onder dikke dekens en achter het raam op de bank, half slapend. Maar goed. Genieten is toch genieten. Met mijn ogen dicht en het zonnetje op mijn gezicht ben ik aan het denken. Ik denk aan de zomer. De zon. De warmte. Blauwe lucht. Groen gras. Groene bomen. Plezier. Genieten. Relaxt. Zin in alles. 

En terwijl ik me dat bedenk, kriebelt het bij mij om véél video’s te maken en stromen de blog ideeën binnen. Mijn handen, vingers en hoofd jeuken om aan de slag te gaan. Ik beeld me in hoe het er allemaal uit gaat zien. Ik maak al een planning in mijn hoofd. Ik zie het voor me. Maar dan…

Ik open mijn ogen en geniet nog even kort van de blauwe lucht met de stralende, warme zon. Als een donderslag bij heldere hemel besef ik me dat het winter is. Winter met herfstweer. Goed, deze dag dan niet. Maar gisteren bijvoorbeeld… Ja, gisteren regende het nog pijpenstelen. Gisteren was het weer om ziek te zijn. Gisteren was het weer om de griep te hebben. Gisteren was het weer om écht nergens zin in te hebben. Nee, zelfs bingewatchen hoefde ik gisteren niet. Maar dat hoefde ik de andere dagen door de griep ook niet.

Ik zucht. Ik wil zó veel. Zó veel waar ik mijn geld niet mee verdien. En trust me, werken in het onderwijs is absoluut een uitdaging en een genot. Het is écht niet zo dat ik dat zomaar zou opgeven. Maar als het nou wat makkelijker zou zijn om te combineren met het bloggen en vloggen. Dát zou pas het leven zijn.

En terwijl ik me dat bedenk, stroomt de energie binnen. Ik besef me ook dat we natuurlijk allemaal moeten roeien met de riemen die we hebben. We kunnen zóveel willen, maar meestal is het gewoon zoals het is. Maar hé, dromen mag. En door te dromen weet je wat je wilt. En door te weten wat je wilt, kun je doelen maken. En door doelen te hebben, kun je deze gaan realiseren. Eigenlijk is het heel simpel. Of nou ja, het klinkt heel simpel. Het is meer een kwestie van doen. Een balans vinden in het leven om te komen tot wat je zou willen.

Ja, denken aan de zomer doet me goed. Ik krijg er inspiratie van. Zin. Positiviteit. Ik hou van de zomer. Kon het maar altijd zomer zijn. Alhoewel ik me dan wel afvraag of je de gevoelens rondom de zomer die ik nu heb, dan ook nog zal ervaren. Want dan ben je er misschien wel aangewend. Goed, ik stem voor drie kwart jaar zomer en één kwart jaar winter. Maar een half jaar écht de zomer hebben… Ja, daar zou ik ook al tevreden mee zijn.

Ik hoop dat het zomerse inspiratie gevoel blijft, zodat ik mijn ideeën in het weekend ook kan gaan uitwerken. Fingers crossed, zullen we maar zeggen. En mocht het zo zijn dat het me niet lukt, dan is het over 146 dagen zomer. Ik tel de dagen af. Ondertussen beeld ik mezelf in dat ik lekker in een hangmat van Tropilex in de tuin lig met een heerlijk cocktailtje in de hand en de zon op mijn gezicht. Wat houd ik toch veel van de zomer.

Wat is jouw favoriete seizoen? 

Dit artikel bevat een betaalde linkDisclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

20 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close