Spoony

Groenten eten wordt kinderspel met Spoony

Afgelopen dinsdag was ik bij een PR bureau om kennis te maken met verschillende merken. Eén van die merken was Spoony. Wat een onwijs tof merk met een hele leuke missie: kinderen tussen de 4 en de 12 genoeg groenten te laten eten. Voor veel ouders is dit namelijk niet makkelijk en de ongezonde snacks, snoep en tussendoortjes gaan er uiteraard wél met gemak in. Spelenderwijs gaan kinderen met Spoony op groenten-ontdekkingstocht.

We weten allemaal dat groenten heel belangrijk zijn voor ons en onze kinderen. Veel variatie in groenten is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de smaakpapillen én het binnenkrijgen van belangrijke bouwstoffen. Dat ga je niet redden met alleen maar snacktomaatjes en komkommers. Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum moet een kind van vier jaar zo’n 100 gram groenten per dag eten. Een kind van acht jaar zelfs 150 gram. Wist je dat in de praktijk maar liefst 65% dit niet haalt?

Veggies on a mission

Phaedra Mensen, zelf moeder van drie dochters, startte drie jaar geleden haar food-startup Spoony met een sociale missie: kinderen met plezier meer groenten laten eten. Zij ontwikkelde – samen met een testpanel van 150 kinderen en 20 gezinnen – diverse lekkere producten, bomvol groenten én een flinke dosis pret. Door de vrolijke verpakkingen, het figuurtje Spoony en eetbevorderende spelletjes wordt groenten eten letterlijk én figuurlijk kinderspel. Na zo’n 10 keer proeven leren kinderen vaak pas een groentesmaak waarderen. Spoony helpt om kinderen over die drempel heen te trekken en om van groenten eten iets leuks en positiefs te maken.

Groenten met gemak

In het assortiment van Spoony vind je een aantal kant-en-klaar producten, zoals de Spelletjes Soep waarbij aan de binnenkant van de verpakking een bordspel met dobbelsteen zit. Met één portie ben je verzekerd van je dagelijkse portie groenten. Uiteraard is de soep 100% puur, met minder zout en zonder toegevoegde suikers. Wil je voor nog meer gemak gaan? Dan is er nog de Slurp Soep. Deze soep zit in een vrolijk zakje dat handig warm te maken is in magnetron of heet water. Het kan zó mee in de sporttas of de broodtrommel en kinderen zijn er dol op! Hoe handig is dat dan?!

Voor een lekker tussendoortje zit je goed met de Snekkies, gemaakt van knapperige bieten- en wortelwafeltjes (40% groenten) met verminderd zout en vet. Voor het avondmaal is er de Spelletjes Pasta, een 100% rode linzenpasta met BINGO spel. Als dat geen feestje is!

Zelfgemaakt eten is altijd lekkerder

Om het zelf koken te motiveren zijn er de Doe-het-zelf pakketten: vrolijke dozen met ingrediënten, een kinderlijk eenvoudige receptkaart én bijbehorend spel, waarmee kinderen zelf een lekker groente tussendoortje kunnen maken. Zo kunnen ze zelf in de keuken ontdekken hoe leuk én lekker zelfgemaakt eten smaakt. En het is toch véél leuk om het eten wat je zelf klaargemaakt hebt te eten?

Over Spoony

Spoony ontwikkelt producten en concepten om kinderen met plezier groenten te laten eten. Naast de eetbevorderende spellen biedt het bedrijf workshops aan en hebben ze pakketten om kinderen zelf te laten ontdekken, koken en proeven. In de spellen wordt volop aandacht besteed aan voedingseducatie, zodat kinderen op een vrolijke en positieve manier in aanraking komen met dit belangrijke onderwerp. Alle producten zijn te bestellen op www.spoony.nl, bij diverse online speciaalzaken (o.a. https://www.biologischetoko.nl/) en dit jaar wordt gestart met een landelijke retailketen. Daarnaast wordt Spoony volop gebruikt bij buitenschoolse opvang locaties. Volg Spoony op Facebook en Instagram.

Ik vind het in ieder geval helemaal top! En jij?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close