The Witcher

The Witcher – Aanrader of niet?

Zoals degene die mij al langer volgen wel weten, is een van mijn hobby’s bingewatchen. Ik vind het heerlijk om op de bank te liggen onder een dekentje en fijne series te kijken. De ene keer doe ik dat alleen en de andere keer samen met Roy. The Witcher bekeek ik samen met Roy nadat we al heel veel positieve verhalen er over hadden gehoord. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eraan begon zonder mij er in verdiept te hebben. Maar hé, heerlijk als je openminded een serie kunt kijken.

Geralt of Rivia, een eenzame, gemuteerde monsterjager, worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak goddelozer blijken te zijn dan beesten. Maar wanneer het lot hem naar een krachtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim brengt, moeten de drie leren om samen het steeds vluchtiger wordende continent te besturen.

The Witcher is een Original Netflix serie die gebaseerd is op de boeken van Andrzej Sapkowski en valt in het fantasy-genre.

Het verhaal is in het begin best onduidelijk en verwarrend, maar boeiend genoeg om het na één aflevering niet op te geven. Dat is maar goed ook want vanaf aflevering 4 wordt er ineens een hele hoop duidelijk. Het verhaal lijkt dus best chaotisch te zijn (en dat is het in principe ook), maar komt op het einde allemaal heel mooi bij elkaar. Het verhaal is boeiend en iedere keer ontdek je meer en meer van deze wereld.

Voor kijkers die de boeken (en/of de spellen) kennen zal het verhaal een heel stuk logischer en duidelijker zijn. Maar voor een leek (zoals ikzelf) is het verhaal dus ook goed te doen. Ik heb begrepen dat dit seizoen de verhalen uit ‘The Last Wish’ en ‘Sword of Destiny’ gebruikt zijn. Dit zijn schijnbaar twee collecties van korte verhalen waarin de wereld van The Witcher en de belangrijke personages worden gepresenteerd. Fans van de spellen en de boeken verwachten dat seizoen twee het verhaal van het eerste boek uit de saga zal gaan volgen.

Ook de personages zitten goed in elkaar. Er wordt genoeg tijd besteed aan het kennismaken én het leren kennen van de personages zonder dat het vervelend wordt of dat het niet in het verhaal past. Ik leef met ieder personage mee. Ik denk dat dit komt omdat ze heel menselijk zijn neergezet. Ze zijn niet per definitie goed of kwaad, maar hebben allemaal hun eigen goede en minder goede eigenschappen. Ook vind ik de personages heel consistent in wie ze zijn. Ze maken geen gekke sprongen maar zijn ook niet voorspelbaar.

Ik kijk uit naar seizoen 2. Als de makers op de juiste voet doorgaan, kan dit nog weleens een top serie worden! Wat mij betreft is The Witcher dus het kijken waard.

Met 8 afleveringen van ieder ongeveer één uur, is The Witcher goed en snel te bekijken!

Heb jij The Witcher al gezien of wil jij hem nog gaan kijken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close