Deze 6 series ben ik momenteel aan het kijken | Januari 2019

Zoals jullie weten ben ik gek op series. Ik verslind er per jaar dan ook een hoop. Soms kijk ik series die ik al eens eerder gezien heb en soms kijk ik (voor mij) nieuwe series. Deze series ben ik momenteel aan het kijken.

The Vampire Diaries

Geen nieuwe serie, maar wel een serie die ik in mijn hart heb gesloten en voor de tweede keer helemaal opnieuw aan het kijken ben. Ik ben ondertussen aan het begin van seizoen 4 en hij is nog steeds zo goed als de eerste keer dat ik de serie keek.

The Vampire Diaries speelt zich af in het fictieve stadje Mystic Falls, waar de knappe Elena Gilbert verliefd wordt op de 163-jaar oude vampier Stefan Salvatore. Hun relatie wordt ingewikkeld als Stefans kwaadaardige broer Damon ook in het stadje blijkt te zijn en daar de boel behoorlijk op stelten lijkt te zetten. Maar uiteindelijk valt ook Damon voor Elena, die een afstammeling blijkt te zijn van Katherine, een voormalige liefde van de broers.

Te zien op: Netflix
Seizoenen: 8

Lees ook: The Vampire Diaries | De tv-serie VS. de boeken

Friends

Wie kent deze populaire ’90 series niet? Ook deze serie heb ik al meerdere keren gezien. Hoewel nog maar één keer helemaal op volgorde. Verder is de serie vrijwel iedere dag te zien op Comedy Central en daardoor heb ik sommige afleveringen wel al vaker gezien. Ik kijk deze serie momenteel met Roy. Gewoon heerlijk even tussendoor als we tijd hebben. Daar is deze serie namelijk super geschikt voor. En hij is nog steeds super leuk! Sowieso een aanrader om deze serie ook eens op volgorde te zien.

Friends is een populaire sitcom uit de jaren ’90 die zich afspeelt in Manhattan. De serie gaat over zes bevriende twintigers en hun komische avonturen op het werk, thuis en in de liefde.

Te zien op: Netflix
Seizoenen: 10

Lees ook: Mijn serie watchlist

Sleepy Hollow

Omdat een vriendin van mij ook van series houdt, besloten we er een samen te gaan kijken. Toevallig houdt zij ook van dezelfde genres als ik en besloten we te gaan voor Sleep Hollow. Een fantasy/mystery-serie waar we verder nog niks van af wisten toen we er aan begonnen, haha! Maar hij bevalt erg goed. Al is het probleem dat we elkaar niet per se iedere week zien en dus soms weer even terug moeten denken aan wat er ook alweer allemaal gebeurd was. Maar als we elkaar zien, dan proberen we zeker wat te bingewatchen, al gaat dat lastig doordat we ook graag kletsten, haha!

Sleepy Hollow speelt zich af in een dorpje met de naam Sleepy Hollow waar in 2013 (toen de serie begon) één van de vier ruiters van de Apocalyps, De Dood, weer tot leven komt en met hem ook de ruiter Ichabold Crane die hem in 1781 onthoofde. Crane kende de wereld niet zoals wij dat doen en beland in een psychiatrische instelling. Lt. Abbie Mills geloofd in Crane en zijn bizarre verhaal, wanneer haar mentor wordt onthoofd door de ruiter zonder hoofd. Samen met Cran proberen ze De Dood een halt toe te roepen.

Te zien op: Netflix
Seizoen: 4

Charmed (reboot)

Ik ben mega fan van Charmed. Dat was de eerste serie die ik ooit echt ben gaan volgen en ik heb dan ook alle seizoenen op DVD. Toen bekend gemaakt werd dat er een reboot kwam, was ik uiteraard erg nieuwsgierig. Ik keek meteen iedere aflevering een dag nadat de uitzending in Amerika geweest was, maar sinds vorige week kun je hem ook op Videoland volgen.

Bij deze reboot is het belangrijk om te weten dat de essentie van het verhaal hetzelfde is als het origineel, maar dat er zeker ook veel andere insteken zijn. Als je de reboot wilt kijken, probeer het dan echt te zien als een nieuwe, losstaande, serie. Ik vind hem persoonlijk echt niet tegenvallen. Ik vind hem leuk om te volgen en ben erg benieuwd naar alle afleveringen die nog moeten komen.

Na de tragische dood van hun moeder proberen de zussen Mel en Maggie de draad van hun leven weer op te pakken. Tot hun schrik blijken ze een oudere zus te hebben in de persoon van de briljante genetica Macy. Terwijl de emoties hoog oplaaien, merken de drie zussen dat ze een speciale band hebben en bovennatuurlijke vermogens beginnen te ontwikkelen.

Te zien op: Videoland
Seizoenen: 1 (momenteel staan er 5 afleveringen online en verschijnt er iedere week één nieuwe aflevering)

Lees ook: Charmed 2018 | Hoe ik als Charmed fan keek naar de eerste aflevering van de reboot

The Walking Dead

Deze serie kocht ik op Blu-ray omdat ik er al veel goeds over gehoord had en het wel een serie voor mij leek. Dat bleek ik goed te hebben, want de Blu-ray’s vlogen er doorheen, precies tot aan het moment dat ik het verder kon kijken op tv. Overigens wel een serie die echt voor 16 jaar en ouder is, want veel bloed en overal ingewanden is niet voor ieder maagje zo geschikt zullen we maar zeggen.

In The Walking Dead volgen we politieman Rick Grimes die op een dag uit een coma ontwaakt in het ziekenhuis en ziet dat de wereld overspoeld wordt met de wandelende doden (zombies). Hij gaat op zoek naar andere overlevenden en met hen probeert hij in leven te blijven en de walkers te overwinnen.

Te zien op: Fox (Ziggo kanaal 11), seizoen 9, dinsdag 22.00 uur
Seizoenen: 9 (deze serie staat niet op Netflix of Videoland)

Lees ook: TV-SERIE | The Walking Dead

Riverdale

Een serie die steeds vreemder wordt. Dan kan natuurlijk goed uitpakken, maar het kan er ook voor zorgen dat je je aandacht verliest. Sowieso wel leuk om te weten dat Riverdale origineel gebaseerd is op een strip. In 1939 werd de Amerikaanse stripuitgever Archie Comics opgericht en één van de bekende titels die ze daar maakten was The Archies, waar het om de hoofdpersoon Archie en zijn universum om hem heen ging. Het woord universum verklapt al dat het zich in feite niet per se in ‘onze’ wereld afspeelt en dat verklaard ook de vreemde gebeurtenissen die – hoe meer afleveringen we kijken – er gebeuren.

In het plaatsje Riverdale volgen we een aantal tieners die het nodige meemaken op het gebied van seks, romantiek, school en familie terwijl ze verwikkeld raken in een duister mysterie en deze proberen op te lossen.

Te zien op: Netflix
Seizoenen: 3 (iedere week een nieuwe aflevering)

Lees ook: TV-SERIE | Riverdale

Welke series kijk jij momenteel?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close