La Casa de Papel recensie

TV-SERIE | La Casa de Papel

Over deze serie had ik al zoveel positieve reacties gehoord. Tijd dus om hem zelf eens te bekijken. Of nou ja, samen met Roy, want die wilde hem ook wel zien. Na Élite is La Casa de Papel de tweede Spaanstalige serie die ik heb gezien. En jongens, ik begin zowaar fan te worden van Spaanstalige series! Goed, terug naar La Casa de Papel. Waar de serie over gaat en of het terecht is dat iedereen hier zo lyrisch over is, lees je hieronder.

Een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt, organiseert samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

https://www.youtube.com/watch?v=bbvPpSpmL7o

Hoofdrollen: Ursula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte, Alba Flores, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo, Paco Tous, Pedro Alonso, Enrique Arce, María Pedraza, Roberto Garcia en Darko Peric
Genre: Thriller
Datum: Mei 2017 (origineel) / Netflix NL per december 2017
Taal: Spaans
Seizoenen: Lastig verhaal, maar in principe op dit moment 1. Leg ik hieronder verder uit.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, seks, grof taalgebruik, alcohol

La Casa de Papel is een briljante serie. Hij zit écht goed in elkaar. Wij zijn afgelopen maandag (of was het zondag?) begonnen en hadden hem vrijdag helemaal afgekeken. Je wil écht verder kijken, zo goed is de serie. Hij bevat ieder element wat een goede serie nodig. La Casa de Papel is een spannende serie. Dingen gebeuren zoals verwacht maar nog meer onverwacht. Je krijgt compassie voor de bad guys en je kunt een hekel krijgen aan een good one. Er zit liefde en geluk in, als ook verdriet en angst.

De acteurs zijn geweldig. Ik geloof ze stuk voor stuk. Daardoor kun je ook meeleven en krijg je je favoriete karakters als ook karakters waar je een hekel aan hebt. Ze zijn allemaal heel eigen en geen een is hetzelfde. Misschien zijn het nog meer de karakters die het verhaal maken dan het verhaal op zich. Maar het verhaal mogen we zeker niet teniet doen. Die is namelijk ook ijzersterk. De opbouw is goed, het verhaal boeiend houden is goed en de climax is goed. Er zit wat mij betreft niks in het verhaal wat er in zit om het verhaal maar voort te laten duren.

Zoals ik al beschreef heeft La Casa de Papel op dit moment in principe 1 seizoen. Maar als je op Netflix kijkt staat daar deel 1 en deel 2. Hierdoor lijken het twee seizoenen te zijn, maar dat is eigenlijk niet zo. De serie is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel, dat uit de afleveringen 1 tot en met 9 bestaat, werd van 2 mei tot 27 juni 2017 uitgezonden op de Spaanse Antena 3. Deze negen afleveringen zijn opnieuw bewerkt door Netflix en op 22 december 2017 online gezet als 13 afleveringen. Het tweede deel van de serie, dat uit de afleveringen 10 tot en met 15 bestaat, werd uitgezonden van 16 oktober tot 23 november 2017. Het tweede deel is op 6 april 2018 uitgebracht als negen afleveringen op Netflix. Zo zijn de afleveringen dus korter dan de originele Spaanse serie en zijn er meer afleveringen. Verder is er niets uit geknipt, dus je ziet gewoon wat ze in Spanje ook gezien hebben. Het lijken dus nu twee seizoenen te zijn, maar in principe is het er maar één. Door de populariteit van de serie (en de vele positieve recensies) heeft Netflix een derde seizoen besteld die wordt verwacht in 2019. Grappig dat het dan toch dus als een derde seizoen benoemd gaat worden.

Dit is écht een briljante serie. Hij krijgt van mij dan ook 5 van de 5 sterren. 

Heb jij deze serie gezien en zo ja wat vond je er van? En zo nee, wil je hem nu nog wel gaan kijken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close