Disney+

Hoe Disney+ ons tot nu toe bevalt

Een ruime week geleden was heel Nederland in rep en roer toen bekend werd dat wij als eerste van de hele wereld twee maanden gratis het nieuwe Disney+ mochten proberen. Je snapt dat deze Disney/Marvel/Star Wars geek dit meteen moest hebben! Ik installeerde het meteen en stelde mede-Disney fans meteen op de hoogte. Hoe Disney+ ons tot nu toe bevalt, lees je hieronder.

Wat staat er op?

Hoewel ik het raar vind dat er steeds meer ‘eigen’ streamingdiensten komen, sta ik van Disney niet raar te kijken. Disney’s eigen streamingdienst bevat namelijk enorm veel. Waarbij ik mijzelf afvraag of andere diensten wel genoeg interessante films en series kunnen bieden, is dat voor Disney geen vraag. Naast alle Disney classics (denk aan Sneeuwwitje, the Lion King en Viana), staan ook alle andere Disney films en series (Ducktales!) er op. En alle Pixar films. En alle Marvel films. En alle Star Wars films. En allerlei National Geographic series. Dus alle populaire content kun je er op vinden.

Disney+ series

Wat kun je verwachten

Naast alles wat Disney (of de bedrijven die Disney overgenomen hebben) gemaakt heeft, komen er ook allerlei nieuwe series en films op die je alleen hier kunt vinden. Voor ons als MCU (Marvel Cinematic Universe) fans komen hier allerlei series die in de MCU verder gaan en misschien zelfs wel onmisbaar gaan zijn in het vervolg van de films die in de bioscoop te zien gaan zijn. Daarnaast komt er een reboot-achtige Lizzy McGuire serie aan (YAS!!!). Zo blijft Disney op alle gebieden films en series aanbieden die ergens wel een doelgroep aanspreken.

Lees ook: MOVIE REVIEW | Beauty & the Beast

Voor kinderen én volwassenen

Disney staat bekend als een bedrijf dat kinderfilms en -series maakt. Maar ik denk oprecht dat alle volwassenen ook wel iets hebben met Disney. Je bent er mee opgegroeid en aan de ene kant zal het vooral veel nostalgie zijn en aan de andere kant oprechte nieuwsgierigheid naar de nieuwe(re) Disney films- en series. Dat maakt het dat een abonnement niet alleen maar geschikt is voor kinderen maar ook voor volwassenen. Plus het feit dat Marvel en Star Wars natuurlijk ook meer voor de volwassendoelgroep gemaakt is.

Ook voor kleinere kinderen, waar de classics vaak toch nog een beetje te lastig voor zijn, staan er series op. Isabelle vindt bijvoorbeeld Mickey Mouse Club Huis heel leuk! Het is een leerzaam programma. Zo ging aflevering één over tellen. Ze vond het geweldig! Disney+ is dus gewoon leuk voor het hele gezin.

Disney+ films

De app

De app heeft eenzelfde uiterlijk als Netflix of Videoland. Het is niet onderscheidend, maar dat is ook niet persé nodig, omdat het wel overzichtelijk is. Echter mis ik de functie om op een andere pagina verder te kijken. Zo heb je het kopje ‘Disney Classics’ waar een aantal klassiekers (zoals Belle en het Beest en Aladdin) staan, maar is er geen knop die zegt, verder zoeken in de klassiekers. Dat vind ik persoonlijk een gemis, omdat je dan op een andere plek moet gaan zoeken.

Daarnaast is het nog niet beschikbaar voor alle Smart Tv’s, dus houdt daar rekening mee. Wij streamen het nu vanaf de telefoon naar onze Google Chromecast. Werkt perfect! Al verwacht ik in de toekomst wel dat er net als voor Netflix en Videoland een app komt voor alle tv’s.

Enthousiast

Je hoort het: ik ben enthousiast. Ik ben dan ook een groot Disney/Marvel/Star Wars fan en dus is het ook niet zo heel gek dat we het Disney+ abonnement gaan behouden na de proefperiode. Vanaf 12 november wordt het gratis abonnement omgezet in een betaald abonnement van €6,99 per maand. Ik vind dat echt een hele mooie prijs!

Heb jij ook al het gratis proefabonnement? En wat vind je er van?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close