Natasja’s Weight Watchers Avontuur | #3 En weer door

Oeps. Ik zie nu pas hoe lang het geleden is dat ik voor het laatst een update postte over mijn Weight Watchers avontuur. Tijd dus voor een nieuwe update! Vorige week pakte ik de draad weer op, nadat ik op en na Paaspop even van God los was qua eten. Het lukte niet om mezelf weer in een goede mindset te krijgen. Toch heb ik mijn weegmoment nog keurig iedere week gedaan. En tot mijn verbazing bleef ik afvallen. Weliswaar werd ik lid van #teamslak (zoals dat op Weight Watchers Connect heet), maar vooruitgang is vooruitgang. Hoe klein dan ook…

9 weken Weight Watchers

Kipsalon

We zijn 6 weken verder sinds de vorige update. Dat betekent dat ik nu 9 weken Weight Watchers er op heb zitten. Nog altijd ben ik mega blij met de keuze om Weight Watchers te doen. Hoewel er in elk ‘dieet’ boek wordt gezet dat het gaat om verandering van levensstijl, vind ik dat dit bij Weight Watchers veel meer tot zijn recht komt. Puur omdat je alles mag eten. Als jij je punten op wilt maken aan vette hap en ongezonde dingen is dat prima. Je zult er snel genoeg van leren dat je dan weinig tot geen punten meer over houdt om de rest van de dag ook nog gewoon normaal te eten en je zult honger gaan krijgen. Dat inzicht krijg je snel, waardoor je sneller kiest voor gezondere voeding, maar ook ruimte laat voor af en toe iets ongezonds. Een frietje van de friettent? Prima. All you can eat sushi? Geen probleem. Gebruik je weekpunten verstandig en je dagpunten gewoon en dan is er niks aan de hand.

Toch een terugval

Dansjes doen op Paaspop met de liefste

Terugval klinkt wel héél zwaar. Het was meer dat ik eigenlijk met Paaspop geen punten zou tellen. En dat heb ik ook absoluut niet gedaan. Wel mijn stappen bij gehouden (zo’n 30.000 stappen per dag gemaakt!! WhoopWhoop!). Maar ná Paaspop lukte het me niet om weer in het gareel te komen. En dus besloot ik die week ook nog niet echt te gaan tellen. Voor Paaspop ben ik ook nog eens sushi gaan eten en zo kwam het dat ik ruim 1,5 à 2 weken niet op mijn eten gelet heb.

Het voelde niet goed, maar ik kreeg even mijn motivatie niet terug. Tot ik in de spiegel keek en – lekker cliché – tegen mezelf zei dat het weer mooi genoeg geweest is. Dat ik gewoon weer normaal moest gaan eten en juist dat ik tussendoor ook lekkere dingen mag, dus dat ik nu weer normaal moest gaan doen. Het hielp.

Alleen maar afgevallen

Pangafilet met citroen en dille, snijboontjes met ui en tijm en rucola stamppot

Zoals ik al vertelde ben ik iedere week toch gewoon afgevallen.
Na week 4: -1,3 kg
Na week 5: -0,5 kg
Na week 6: -0,5 kg
Na week 7: -0,1 kg (na 2 dagen Paaspop)
Na week 8: -0,3 kg
Na week 9: -1,0 kg (dat is nu!)

De stand tot nu toe

Zo fijn dat ik dus nog steeds geen plusje op de weegschaal heb gezien! Ook al ben ik zo nu en dan #teamslak, ik kruip langzaam maar zeker naar mijn doel. De ene week wat sneller dan de andere keer.

Totaal afgevallen sinds 6 februari 2018: 7,4 kg!
Dat betekent dat ik per week gemiddeld zo’n 0,8 kg ben afgevallen. Dat is heel netjes. Vanwege de borstvoeding mag ik per week namelijk maar 0,5 kg afvallen. Dat het iets meer is, vind ik uiteraard niet erg. De borstvoeding lijkt nog altijd goed te gaan en dus maak ik me totaal geen zorgen. 

Ik ben in totaal 29,5 cm kwijt aan omtrek!
Ook dat is super fijn! Vooral mijn taille gaan hard en mijn dijen juist weer niet. Grappig om dat verschil ook te zien. Ik heb zo’n 1,5 maand geleden een riem gekocht die wel paste (want mijn oude riemen waren te klein). Deze week heb ik in mijn nieuwe riem gaatjes erbij moeten laten maken omdat het laatste gaatje nog niet strak genoeg zat! Jippy!

Taille: -16 cm
Borst: -4 cm
Buik: -6,5 cm
Heupen: -3 cm
Dijen: -0 cm

Ik ben helemaal blij en ga er weer tegenaan. Over twee weken wil ik jullie de volgende update weer geven! Hopelijk lukt het me nu wel, haha!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close