Natasja’s Weight Watchers Avontuur | #2 Ups en Downs

Sinds de eerste Weight Watchers update, zijn we ondertussen weer 3 weken verder. Tijd dus om jullie weer op de hoogte te stellen. Het ging allemaal vrij goed. Tot afgelopen week… Die was flut. Gisteren had ik weer een weegmoment en ik was erg bang dat ik in de plus zou zitten. Vooral ook omdat ik de twee weken hiervoor minder was afgevallen dan de eerste weken. Anyway, hieronder vertel ik je er meer over!

Week 2 en 3

Chilli Pulled Chicken

Na een goede eerste week – waarin ik al 1,9 kg afviel – ging ik vol goede moed verder. Ik maakte verschillende heerlijke gerechten, dankzij inspiratie op Connect (de social van Weight Watchers). Ik maakte Kipsalon (een gezondere variant van de kapsalon), Wappeltaart, en meerdere snelle flamkuchen. Maar uiteraard aten we ook gewoon ‘normaal’ zoals roerei, broodje zalm en pasta’s.

Bij de Efteling maakte ik dit keer ook een betere keuze. Normaal gesproken zou ik voor een saucijzenbroodje zijn gegaan, maar deze keer koos ik een broodje zalm. En het was heerlijk! Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom ik normaal gesproken eerder voor iets vettigs kies, terwijl zo’n broodje zalm misschien nog wel lekkerder is.

Daarnaast was het in de tweede week carnaval. Op een paar Bailey’tjes na, heb ik het eigenlijk heel goed gedaan. Ook qua eten!

Mijn weegmoment na de 2e week was ook weer een feestje. Ik was precies 1 kg kwijt! Joepie!
Mijn weegmoment na de 3e week was een beetje een teleurstelling. Ik was wel afgevallen, maar niet zoveel als ik had gehoopt, terwijl ik me wel goed aan mijn punten had gehouden. Ik verloor maar 0,2 kg. Maar daar treurde ik niet te lang over, want ik was toch wel weer afgevallen.

Week 4

Gebakken ei met gerookte zalm, bosui en kappertjes

En toen kwam afgelopen week. Op zaterdag begint mijn nieuwe Weight Watchers week, waarin ik weer nieuwe punten krijg. Omdat ik al een weeklang zin had in sushi, zijn we dat zaterdag all you can eat gaan eten. Ik heb heel veel punten ingezet, maar kwam er achter dat ik niet eens al mijn extra punten hoefde in te zetten. Joepie! Ik heb er echt van genoten.

Maar dinsdag gingen we weer de mist in. Bij Roy gingen er een aantal dingen mis die dag en ik had ook een beetje pech en dat zorgde er voor dat we geen zin meer hadden om boodschappen te doen en nog te moeten koken. En dus bestelden we friettent. Stiekem baalde ik wel, want ik wilde niet zo’n slappeling zijn die – als er iets niet lukt – meteen verkeerd gaat eten. Maar ik maakte wel al een betere keuze. Ik hield het bij een normale friet i.p.v. een grote friet en ik bestelde daarnaast maar 1 snack (zonder saus!) i.p.v. 2 met saus. Door deze bewustere keuze heb ik er wel van kunnen genieten.

En toen hadden we vrijdag ook nog eens een verjaardag. Heerlijk die Bossche Bol (die overigens enorm veel punten kostte), maar toen kwamen de hapjes. Tja… Ik dacht dat ik toch al een slechte week had en dus genoot ik ook maar van die hapjes.

Daarnaast had ik door de weeks ook al hier en daar wat chips op. Ook hier verbetering: geen hele zak chips in een keer, maar verdeeld over meerdere dagen! In dat opzicht mag ik best trots op mezelf zijn.

Hoe het er nu voor staat

Courgettini met gerookte kip en zelfgemaakte pesto

Ik was er van overtuigd dat ik zaterdagochtend een plusje op de weegschaal zou zien. Maar dat ik zou zijn afgevallen… Jongens. Het is echt waar! Ik ben gewoon 0,6 kg afgevallen!! Ik was zó verbaasd! Ik vond het namelijk ook veel! En dat met het eetpatroon van afgelopen week! Ik ben zó blij!

Ook qua metingen zijn er weer centimeters van af! Het gaat de goede kant op!

Komende week weer knallen en dan weet ik zeker dat ik volgende week weer afgevallen ben. Over precies 10 kg zit ik op het gewicht van een ruim jaar geleden toen ik zwanger werd. Dat is mijn eerste mijlpaal. En dan gaan we door met de volgende mijlpalen! Ik heb er zin in.

Totaal afgevallen sinds 6 februari 2018: 3,7 kg!

Hebben jullie inspiratie voor mij qua ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes? Laat het me hieronder weten!

Ps: volg je mij al op Instagram? Ik ben de laatste tijd erg actief of Instagram Stories! Ook daar veel weight watchers avonturen!

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close