Natasja’s Weight Watchers Avontuur | #5 3 maanden verder

De ene week ben ik #teamslak en de andere week ga ik lekker. Maar wat is het toch een heerlijk gevoel als je ineens een week als een speer gaat. Nou had ik (uiteindelijk) ook wel een doel dat ineens héél dicht bij kwam en dat geeft ineens een kickstart motivatie! En of ik dat doel behaald heb lees je hieronder. Oh, en dat niet alleen natuurlijk. Nog veel meer. Veel lees plezier! 

#teamslak is ook oké

Gepureerde mango met griekse yoghurt en aardbeien

In mijn vorige NWWA blogpost beschreef ik al dat ik back on track was. Nu twee weken verder kan ik dat ook wel weer roepen, maar het verschilt eigenlijk per week. Vorige week was qua eten flut. Te veel thuis laten bezorgen én dan ook nog eens een dagje Walibi… Ik ging over mijn puntentotaal heen, maar maakte dan weer niet mijn weekpunten op. Al scoopte ik daar nu dus best veel van. Vol angst ging ik vorige week dan ook op de weegschaal staan. Ik was ‘maar’ 0,3 kg afgevallen. Ik had me er bij neer gelegd dat #teamslak ook oké is. Ik geef nog altijd borstvoeding en heb hartstikke veel punten. Als ik gezond eet, houd ik nog bijna de helft van mijn dagpunten over! Met als gevolg dat ik weer slecht snack daarna. En dus dat we afgelopen week te veel ongezond aten. Ik baalde er wel van. Ik wil mijn levensstijl veranderen en zo gaat dat natuurlijk niet lukken.

Maar ik had er ook wel vrede mee. Ten eerste omdat ik gewoon iedere week afval, ten tweede omdat ik – nu ik nog borstvoeding geef – er ook van mag genieten dat ik ongezond kan eten en afvallen tegelijk en ten derde omdat langzaam gaan ook vooruitgang is. Ja, ik weet het. De laatste reden lijkt op die eerste en is inderdaad praktisch hetzelfde. Maar hé, het is motivatie. En motivatie is wat? Goed!

Borrelnootjes van kikkererwten

Besef van een vergeten doel

OMG! Wat een sukkel ben ik! Ik was dus ‘maar’ 0,3 kg afgevallen. Ik was er zo op gefocust dat het weinig was – wat ik ook wist van tevoren i.v.m. het slechte eetgedrag van die week – dat ik mezelf er totaal niet bewust van was dat ik deze week gewoon 10 kg afgevallen had kunnen zijn… Daarnaast had ik in mijn hoofd dat ik nog meer kwijt moest dan 1,2 kg, omdat mijn eerste doel was om op het gewicht van voor mijn zwangerschap te komen. Die is overigens ook niet ver weg, maar daardoor totaal niet in de gaten dat 10 kg natuurlijk ook al heel veel is en voor de meeste mensen het eerste doel! Dom, dom, dom. Want 10 kg klinkt ook gewoon veel. Nog beter gezegd: dat is bijna de helft van wat ik kwijt wil!

Dit besef kwam afgelopen dinsdag. Nadat ik op maandag al cake op had van een verjaardag van een collega en op dinsdag een taartje na aanleiding van een verjaardag van een andere collega. Dus ik baalde flink. Als ik als #teamslak bleef gaan – wat ook prima is – dan duurt het nog zo’n hele maand voor ik op -10 kg zou zitten. Maar ik kon natuurlijk ook even mijn best doen om binnen 2 weken die -10 kg te halen. Het feit dat ik de finish lijn van het vergeten eerste doel al kon ruiken, zorgde er voor dat ik woensdag, donderdag en vrijdag nog even zou knallen. Ik zou goed letten op mijn eten en beweging en dan zou ik hopelijk op zaterdag ochtend – weegmoment! – 0,7 kg zijn afgevallen. Want dat val ik ongeveer af als ik lekker ga.

Pulled chicken

De stand na 13 weken Weight Watchers

Zoals ik twee weken geleden ook al typte, gaan de centimeters er maar moeilijk van af. Ik zie het vooral aan mijn gezicht en mijn armen (die ik nou net niet meet, omdat ik dat irritant vind). Op foto’s lijkt mijn buik ook kleiner te worden, maar als ik meet lijkt er niks van af te gaan… Best zuur eigenlijk. Vooral omdat ik altijd meer van de centimeters was dan van het gewicht. Want hoe je er uit ziet zegt meer dan je gewicht. Ik wil die zwangerschapskleding in de kast kunnen opbergen en mijn eigen kleding weer trots kunnen dragen! Maar goed. Dat zal vast ook nog wel komen. Als ooit die centimeters er nog een keer van af gaan…

In week 12 verloor ik dus 0,3 kg waarmee ik dus in totaal 8,8 kg kwijt was. Dat betekent dat ik voor – 10 kg nog 1,2 kg kwijt moest…
In week 13 verloor ik… 1,2 kg! Say whuttt?! Ja, je leest het goed! Zo ineens, zonder dat ik dit ooit had kunnen bedenken, had ik gewoon in een keer mijn eerste doel bereikt. Bats, boem, yeah! Ik ben echt zó blij!

Tagiali met tomatensaus en varkensvilet met havermout

Mijn volgende doel is nog maar zo’n 4 kg verwijderd. Met wat ik officieel mag afvallen i.v.m. borstvoeding zou dat nog 2 maanden ongeveer duren. Maar als ik blijf doorgaan zoals afgelopen week (en tot nu toe merk ik nog altijd niets aan mijn melkproductie), dan zou ik dit zomaar in de helft van de tijd kunnen halen. Wie weet? Het zou mooi zijn!

Totaal kwijt: 10 kgDaarmee zit mijn BMI ook weer onder de 30! Volgens de statistieken heb ik dan nog altijd overgewicht, maar hé ik weet dat ik nog te zwaar ben voor mijn lengte. Dus ik blijf knallen!

Waardoor krijg jij motivatie om af te vallen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close