Isabelle toch niet meer herkenbaar online?

Tot nu toe heb ik haar altijd herkenbaar online gezet. Al weken ben ik aan het nadenken of ik dit nog wel wil. Toch iets wat aan mij knaagt. En toch ook hele dubbele gevoelens. Ik twijfel enorm. Om die reden zijn de afgelopen 6 foto’s op Instagram van Isabelle al meer onherkenbaar. Of doordat ik haar hoofd er niet (helemaal) op heb gezet of door de zonnebril. Oké, om dat incognito gebeuren moet ik stiekem ook wel lachen. Maar weer serieus. Wil ik Isabelle nog wel herkenbaar online?

De argumenten

Niet

 • Eens online is altijd online. Zelfs als je ze verwijderd, zijn ze toch nog ergens te vinden.
 • Anderen kunnen jouw foto’s kopiëren en gebruiken voor eigen doeleinde (ondanks dat dat uiteraard niet mag volgens de wet, maar probeer er maar eens achter te komen)
 • Isabelle kan zelf hierin nog geen keuzes maken.

Wel

 • Omdat ik natuurlijk enorm trots ben op mijn kind en mijn gezin.
 • Omdat ik heus wel nadenk over de soort foto’s die ik online zet. Daarbij ook rekening houdend met wat Isabelle later kan vinden van sommige foto’s. En uiteraard geen blote billen etc.
 • Omdat alles tegenwoordig online is en de privacy van iedereen toch al ver te zoeken is.

Dus wel delen of niet delen?

Er zijn vast nog meer voor en tegens te bedenken. En iedereen moet de keuze voor zichzelf maken en doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Het allerbelangrijkste is dat je er als ouder goed over nadenkt en doet wat bij jou en je partner past. Als ik kijk naar andere moeders (en vaders), dan vind ik foto’s waar de kids herkenbaar opstaan vaak net zo leuk als waar de kids bijvoorbeeld alleen van de achterkant op staan. Het is maar net hoe de foto gemaakt is en vaak ook het verhaal erbij.

En wat gaan wij nu doen?

Omdat we te trots zijn op onze prachtige dochter blijft ze online verschijnen, maar voornamelijk onherkenbaar. Zo kunnen we toch alle mooie en leuke momenten delen en zijn de foto’s minder boeiend om door bijvoorbeeld een bedrijf (of net wie) ongevraagd te gebruiken. Zo heel af en toe zullen we wel een foto online plaatsen waar ze herkenbaar op staat. Gewoon omdat we zo trots zijn. Nog steeds zal Isabelle het hoofdonderwerp zijn op mijn Instagram (‘cause she is my life), maar dus onherkenbaar. Of dit voor altijd zo blijft, weet ik niet. Maar hier voel ik mezelf nu het best bij.

Wat doen jullie en waarom?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Isabelle François

  16 april 2018 at 09:48

  Als ze heel klein zijn, herken je ze later natuurlijk niet écht meer. Maar ik heb ook wel de keuze gemaakt het niet te doen. Uiteraard ben ik heel trots op zoonlief, maar als ik foto’s gebruik zal zijn gezichtje er niet opstaan. Gewoon, omdat ik die keuze niet voor hem wil maken. Op facebook, enkel voor de vrienden, wel natuurlijk.
  ps- prachtige naam heeft je dochter 🙂

  Beantwoorden
 • wendy

  16 april 2018 at 12:41

  Oh ja, ik snap dat! Ik breng mijn meiden ook nooit helemaal in beeld op de blog en de social media die ik daarvoor gebruik. Alleen op mijn prive FB account wel. Natuurlijk zijn ze op die manier ook vast wel te vinden voor “buitenstaanders” maar het is vooral voor mijn gevoel dat ik ze niet zomaar overal online zet. Zij kunnen er niks aan doen dat mama wil bloggen, haha 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close