Van 5 naar 3 dagen werk

Zo’n 9 jaar lang werkte ik fulltime in het onderwijs. Totdat ik afgelopen september beviel van Isabelle. Of eigenlijk nog eerder toen ik afgelopen juni in de ziektewet belande door mijn zwangerschap. Hoewel het misschien ouderwets is om te stoppen met werken als vrouw zijnde na de geboorte van je kindje, lijkt me dat ook wel iets. Maar helaas. Financieel gezien zit dat er niet in en ben ik alleen maar minder gaan werken. Van 5 naar 3 dagen werk. En hoe mij dat bevalt….? Je leest het hieronder.

Stoppen met werken?

Ik schreef het hierboven al: het leek mij ook wel wat om te stoppen met werken. Niet dat ik mijn werk niet leuk vind, maar juist omdat ik zo intens geniet van het moederschap. Niet dat ik voor Isabelle er was wist hoe het me zou bevallen. Dus deze uitspraak is dan ook gebaseerd op 5 maanden met Isabelle. Als ik wél had kunnen stoppen met werken, had ik daar waarschijnlijk voor de geboorte niet voor gekozen. Ten eerste omdat je dan nog niet weet hoe het moederschap je bevalt en ten tweede omdat ik mijn werk gewoon leuk vind. Maar eerlijk is eerlijk: mochten we onverhoopt miljonair worden – dromen mag 😉 – dan zou ik nu uiteindelijk toch de keuze maken om te stoppen in het onderwijs.

Parttime werken

Goed. Ik werk nu dus parttime. En wat is dat heerlijk! Ik vind het een heel fijn idee dat ik het grootste gedeelte van de week gewoon bij mijn dochter ben. Ik denk dat als ik meer zou werken, ik mezelf schuldig zou voelen tegenover Isabelle. Ik zou me dan een slechte moeder voelen. Dit is absoluut geen aanval naar moeders die meer werken! Dit is puur mijn gevoel over mezelf en tegenover Isabelle.

Het is nog steeds erg raar om 4 dagen vrij te zijn. Op vrijdag denk ik vaak dat het zaterdag is en op zondag heb ik een soort verlichting van ‘ik heb nog een extra dag’. Heerlijk! Ik vind het enorm fijn om op donderdag en vrijdag vrij te zijn. Ten eerste omdat de meeste persevents op donderdagen zijn en ik daar nu dus naar toe kan, maar ook omdat je een lang weekend hebt. Daarnaast konden we daarom afgelopen vrijdag naar de Negen Maanden Beurs. Dat is absoluut een groot voordeel tegenover vrij zijn op een maandag. Plus voor ons ook nog het voordeel dat ik thuis ben op vrijdag voor Isabelle, wanneer Roy op tijd weg moet om te gaan spelen met zijn band. Dus qua oppas is dit ideaal.

Ooit weer meer dagen werken?

De vraag of ik ooit weer meer dagen ga werken, speelt nog in mijn hoofd. Op dit moment heb ik een contract voor 4 dagen, waarvan ik 1 dag betaald ouderschapsverlof opneem. Daarnaast heb ik dadelijk ook nog recht op onbetaald ouderschapsverlof. Als dit voorbij is, moet ik weer 4 dagen werken. Of ik dat ga doen, of uren van het onbetaald verlof laat afhalen zodat ik naar 3 dagen kan….? Wie zal het zeggen? Ik ga mijn hoofd er even over breken, want uiteraard moet dit wel op tijd doorgegeven gaan worden. Tot nu toe bevalt het mij prima om 3 dagen te werken. Maar wie weet….

Hoeveel dagen ben jij gaan werken na de geboorte van je kindje(s)?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Vivian

    2 maart 2018 at 15:02

    Goed dat je dit hebt gedaan! Ik kan me voorstellen dat het alleen maar fijn is om meer thuis te zijn, en na verloop van tijd – als ze alweer wat ouder is – sta je er misschien wel weer heel anders in. Uiteindelijk moet je naar je gevoel luisteren, want juist dan kun je alles uit het moederschap halen denk ik.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close