MOVIE REVIEW | Star Wars: The Force Awakens

Star Wars is één van mijn favoriete film reeksen. Vanaf het moment dat bekend werd dat er 3 nieuwe delen gemaakt zouden worden, ben ik al door het dolle heen. Hoewel ik de prequels ook wel leuk vond – minder dan de originele 3! – vond ik daar de CGI te veel. Daarnaast werden daar wapens en schepen gebruikt die veel geavanceerder leken dan in de originele delen en dat terwijl dit zich juist véél eerder zou moeten afspelen. Maar goed. Ik was dus erg nieuwsgierig en ging afgelopen week naar JT Den Bosch om in een comfort seat te genieten van de film. Vandaag deel ik natuurlijk weer mijn review van Star Wars: The Force Awakens met jullie. Don’t worry, zoals altijd zonder spoilers! 

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op een woestijnplaneet en ontmoet hier Rey. Haar droid bevat belangrijke geheime informatie over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Acteurs: Harrison Ford, Mark Hamill, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Carrie Fisher en Daisy Ridley
Duur:
135 minuten
Genre: Avontuur / Fantasy
Release: 16 december 2015

Bij het allereerste begin – DE tune én de schuine tekst – kreeg ik al kippenvel. Yes! Ik keek naar de nieuwste Star Wars! Na het welbekende intro begint het ook meteen super vet. We maken al snel kennis met BB-8: een droid die deze film een belangrijke rol speelt. Ja, hier wordt je meteen verliefd op. En natuurlijk volgt er al snel actie. Hierin is ook al wat mysterie te bekennen. Je weet gewoon dat het stuk al een vervolg gaat krijgen in deze film. We maken in dit eerste stuk dan ook al snel kennis met een aantal nieuwe hoofdkarakters. Ik wilde ze snel beter leren kennen.

Verder heeft de film wel een goede dosis humor en zien we oude bekenden terug – waaronder Harrison Ford als Han Solo zoals je in de trailer kunt zien. Maar, is dit Star Wars verhaal sterk? Mwoa. Het is vooral een nieuwe film met een oud idee. Het heeft enorm veel raakvlakken met episode IV A New Hope. Dat viel mij enorm tegen. Zeker omdat Star Wars het helemaal niet nodig heeft om een oud idee in een nieuw jasje te steken. Als bepaalde theorieën in de volgende films gaan kloppen, dan vind ik het écht mega jammer dat ze deze nieuwe delen maken. Dus ik hoop écht dat het verhaal een andere wending gaat krijgen in episode VIII en IX.

Desondanks kwam ik wel enthousiast de bioscoop uit. Het was weer echt ouderwets Star Wars. En de CGI was super gedaan. Waar ze in de prequels niks op echte locaties hebben gefilmd – dat kon je ook duidelijk zien, zo nep als het was – kon je hier de ‘echtheid’ duidelijk in terug zien. Ook de stukken die wel met green screen zijn opgenomen, zijn op een goede manier gedaan. Daarbij is er in deze film – in tegenstelling tot de prequels – echt nagedacht over de details. Zo zie je de Millennium Falcon terug en die is qua mechanisme nog altijd zoals in de voorgaande delen. Uiteraard zijn de nieuwere schepen wel beter uitgerust. Maar dat mag ook wel omdat deze film zich 30 jaar na het laatste deel afspeelt.

Hoewel het jammer is dat ze geen nieuw verhaal gemaakt hebben, hebben ze enorm veel openingen gelaten om op door te gaan in de volgende delen. Ja, ik kijk absoluut uit naar mei 2017!

Ga jij naar de nieuwste Star Wars? En als je er al geweest bent: wat vond je er van?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close