plannen kerst

Mijn plannen voor deze Kerst

It’s the most wonderful time of the year. Ik hou echt van Kerst. Ik probeer in november altijd al het huis Christmas-proof te krijgen en geniet van de tijd er naar toe. De gezelligheid en het samenzijn met de mensen om wie je geeft vind ik heerlijk. Vandaag deel ik dan ook mijn plannen voor deze Kerst met jullie.

Kerstavond

Op Kerstavond gaan we naar mijn ouders. Dat was vroeger al dé dag met het gezin en ook nu is dat nog steeds traditie. Mijn ouders en mijn zus en haar gezin gaan eerst naar de kerk en daarna is iedereen bij mijn ouders. Ook dit jaar gaan we weer traditioneel gourmetten. Roy heeft hier echt een schijthekel aan, maar voor mij is dat nostalgie en daardoor vind ik het dus wel heel leuk om te doen.

Wanneer we klaar zijn met eten, gaan de kids naar bed en gaan wij lekker spelletjes spelen. Meestal spelen we bij mijn ouders ‘Mens Erger je Niet Pesten’, maar ik verwacht dat we met Kerst ook andere spellen zullen spelen zoals 30 seconds of misschien wel een keer Katan of Ticket to Ride.

Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag gaan we brunchen. Lekker met broodjes en croissantjes. Ik vind dit heerlijk! Ik geniet van de verschillende warme broodjes en alle lekkere dingen om de broodjes te beleggen.

Na de brunch is het tijd om de cadeaus onder de kerstboom uit te pakken. Ik ben héél benieuwd wat Isabelle van haar cadeau gaat vinden! Waarschijnlijk gaat ze hier meteen mee spelen voordat ze naar bed moet. Maar dat mag natuurlijk ook.

Lees ook: 9 x leuke dingen aan Kerst

’s Avonds ben ik alleen met de kids, want Roy moet werken. Ik denk dat ik bij de Lidl Delicieux producten koop en gewoon lekker ga borrelen. Wel een iets groter voorgerechtje, wat voor Isabelle een hoofdgerechtje kan zijn. Maar hoe en wat weet ik dus nog niet. In ieder geval staat simpel, gemak maar toch lekker bovenaan, haha!

Als Isabelle naar bed is, borrel ik nog lekker verder en ga ik of Kerstfilms kijken óf ik ga gewoon lekker verder een serie bingewatchen, haha! Maar misschien komt er ook wel iets op tv wat ik leuk vind om te kijken. Nou ja, je hoort het. Het wordt bankhangen en tv kijken.

Tweede Kerstdag

Op tweede Kerstdag gaan we weer brunchen. Waarschijnlijk iets later dan eerste Kerstdag zodat Roy kan uitslapen. Isabelle gaat na het eten meteen naar bed en ik verwacht dat Roy meteen gaat beginnen met koken. Roy is hier thuis de kok en vindt het leuk om met Kerst uitgebreid te koken. Wat we gaan eten weten we op dit moment nog niet. Misschien dat we het deze keer wat makkelijker houden, omdat Roy dit jaar minder tijd heeft om het eten goed voor te bereiden. Ach, als het maar gezellig is.

Als Roy kookt, zal ik wel weer tv kijken of ik ga lezen. In ieder geval iets ontspannends. Meestal beginnen we op tijd aan het diner, zodat we gewoon lekker rustig aan en op ons gemak kunnen doen.

Wanneer Isabelle naar bed is, spelen we meestal spelletjes. Wat we deze keer gaan doen….? Geen idee. Maar ik heb nu al zin in de gezelligheid!

Wat zijn jullie plannen voor deze Kerst?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close