MOMMYTALK | Egoïstisch rondom baby’s

Tijd voor weer een nieuwe mommytalk. Deze keer praat ik over hoe egoïstisch mensen (kunnen) zijn rondom baby’s en kinderen. Deze video is absoluut niet als aanval bedoelt, maar zet je hopelijk wel aan tot denken. Have fun en ik ben erg benieuwd naar jouw mening! Deel deze hieronder het blogartikel, op YouTube of op mijn social media kanalen!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Bedankt voor het kijken! Ik ben benieuwd wat jullie van deze MOMMYTALK vonden. Vergeet je geen reactie achter te laten bij de comments? En als je meer wilt zien, kun je hier naar mijn kanaal om je snel te abonneren. Dan krijg je iedere keer als eerste mijn nieuwste video’s te zien!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

 • Yvette

  13 juni 2018 at 07:08

  Lastige materie, haha! Ik denk dat (zoals je zelf al aangaf) het niet altijd zo zwart/wit is. Soms als mijn kind aan het kruipen is, dan ‘val ik haar’ soort van aan door achter haar aan te kruipen, haar vast te pakken en te kietelen, waabij ze keihard moet schaterlachen. Dat is ook spelen. Dat is ook ontwikkeling. Het is anders als ik haar op dat moment in de stoel zet met niks om mee te spelen. Maar ik vind dat knuffelen altijd een welkome onderbreking mag zijn. Het aanraken van je kind door vreemden, OMG JA, laatst ook een blogpost over geschreven, zo ontzettend irritant en asociaal… Echt, wat bezielt mensen.

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 juni 2018 at 07:12

   Precies. Het is zeker niet zwart/wit en met knuffelen geef je liefde. Dat is ook belangrijk. Toch geloof ik er wel in dat een knuffel net zo goed egoïstisch kan zijn. Het hangt alleen af van het moment waarop je die wilt gaan geven. Daarnaast is de video vooral bedoelt om je aan het denken te zetten over wanneer je wat doet met je kindje. Maar dat had je wel al begrepen ?

   Beantwoorden
 • Lorain

  13 juni 2018 at 16:34

  Wat grappig. Zo heb ik het nooit bekeken. Klopt eigenlijk wel wat je zegt, maar het is inderdaad niet zo zwart/wit. Wat goed dat je mensen (mij in ieder geval wel) aan het denken zet!

  Beantwoorden
 • Lotte

  14 juni 2018 at 08:15

  Ik vind het te zwart wit.. je praat over hoe egoïstisch je knuffelen vind wanneer het kind in zijn/haar spel bezig is en het geven van taart op een eerste verjaardag. Ik vind het op mijn beurt egoïstisch dat jij je dochter op social media plaatst, daar vraagt zij toch ook niet om? Je neemt haar in het filmpje op schoot omdat ze in de box moppert wat logisch is, maar ze vraagt er ook niet om om op camera te verschijnen.

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 juni 2018 at 08:29

   Zo kun je het zeker ook bekijken. Op social media houdt ik haar grotendeels er ook buiten omdat het gevoeliger ligt dan film materiaal. Dat is inderdaad onze keuze. Maar zoals ik ook in het filmpje benoem: iedereen doet zijn of haar best als het gaat om opvoeding. Niemand is perfect en dat kan ook niet. Wij kiezen er voor haar voor dat ze zo nu en dan online te zien is. Je mag dat egoïstisch noemen want zij kiest daar inderdaad niet voor. Zij heeft nog geen idee wat het is en wat het betekent. Dat hoor ik over vele jaren van haar wel weer terug. Net als hopelijk dat ze blij is dat ik haar gezond bewust op wil voeden en haar ontwikkeling stimuleer.

   Beantwoorden
 • Lita

  20 juni 2018 at 07:55

  Ik denk dat het onmogelijk is om je kind altijd maar met rust te laten wanneer het aan het spelen is. Wij hebben een peuter en een baby, de peuter vind de baby ook reuze interessant en stoort haar vaak ik haar spel. Maar dat vind ze ook leuk, en ik kan het moeilijk verbieden. 🙂

  Maar ik denk zeker wel dat mensen soms egoïstisch zijn wat betreft knuffelen. Bijv het bezoek in de kraamdagen die de baby allemaal zonodig even vast moeten houden… Het ergste wat ik eens heb meegemaakt was een kennis die een koortslip had (wat erg gevaarlijk is voor een baby) en die ging de baby knuffelen (ondanks dat ik zo vaak gewaarschuwd had dat ik dat niet wil en dat een baby daar mega ziek van kan worden.) Dat is puur egoïsme vind ik.

  Beantwoorden
  • Natasja

   20 juni 2018 at 22:36

   Daarom zei ik ook dat het niet perse zo zwart/wit is, maar wel een ding om over na te denken. Ik zie zo vaak kinderen nog zo leuk spelen en dan gaan volwassen het kind zo maar optillen. Een zusje of broertje is natuurlijk toch ook weer een ander verhaal inderdaad haha!
   Oei, ja! Dat is zeker egoïstisch. De gezondheid van je kindje gaat voor, maar ook gek dat zo iemand dat dan niet snapt en toch gewoon knuffelt….!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close