TV

RECAP | Expeditie Robinson #11

20

Vorige week zagen we het vuile spel van Ryanne waardoor Sander werd weggestemd. Zal Danny blij zijn met zijn komst en hoe zal hun duel verlopen? Je leest het in deze recap van Expeditie Robinson. Oh en by the way, de Horizon TV app had een storing – ENORM irritant! – en dus kon ik geen screenshots maken. Maar voordat ik wist dat ze een storing hadden, heb ik de hele tijd proberen in te loggen en dus vergeten om foto’s te maken zo nu en dan.  Ik heb dus van de tv foto’s gemaakt, maar dat zijn niet de meest mooie beelden. Excuses!

“NEE JOH, HEBBEN ZE JOU ERUIT GESCHOPT?”

Het is dag 21. Amara vindt het gek dat Klaas Sander in zijn rug heeft gestoken. Zij wil het uitpraten met Klaas. “Je zit daar zonder informatie en je wordt helemaal gek gemaakt.” Amara snapt het niet helemaal. “Ja, Ryanne zei dat ze moest stemmen op Anna of Klaas.” Amara vertelt dat het zo niet is gegaan en Klaas kan Ryanne dus niet meer vertrouwen.

Ondertussen komt Sander aan op afvallerseiland. “Nee joh, hebben ze jou eruit geschopt?” Danny vindt Sander de sterkste speler van het spel en vraagt zich af wat hij heeft gedaan om dit te verdienen. Nadat Sander vertelt heeft dat Ryanne het spel deze wending heeft gegeven, verwachten beide mannen dat zij binnenkort ook op afvallerseiland zal aankomen.

Ondanks dat Sander nog maar net op het afvallerseiland is aangekomen, moet hij al snel de strijd aan gaan met Danny. Een evenwichtsbalk met in het midden een paal met een spiraal eraan. Degene die het langste blijft staan, of zijn touw als eerste helemaal om de spiraal weet te gooien mag blijven. Danny komt al een heel eind met de spiraal, maar zijn evenwicht is wel een beetje bagger. Dan trekt hij per ongeluk zijn touw los en moet deze opnieuw vast maken en opnieuw beginnen. Maar Sander zwiert te hard en valt van de evenwichtsbalk. Dit is einde Expeditie Robinson voor Sander. Danny had dit nooit verwacht.

“NU IS HET MIJN TIJD OM HET EENS WAT VALSER AAN TE PAKKEN!”

Ondertussen doen Kim en Amara tijdens het zoeken naar eten een lekkere ontdekking: ze vinden groente. Het is een kruising tussen een courgette en een aubergine. Wat het precies is, weten ze niet. Maar het vult wel.

Ryanne en Klaas zitten samen in het water. “Ben je al een beetje over je schuldgevoel heen?” Daarop antwoord Klaas “ja”. Ze vinden Oscar en Kim het sterkste en spreken af om op Kim te gaan stemmen. Maar Klaas vertelt ons wat anders. “Nu is het mijn tijd om het eens wat valser aan te pakken. Ryanne moet er uit.”

Kim heeft last van haar darmen en slaapt daardoor slecht. Amara weet dat Kim er toch voor zal gaan en gunt het Kim ook om de proef te winnen.

ELIMINATIE PROEF

Tijd voor de proef. Ze moeten een kist opgraven. In die kist ligt een zak met 3 touwtjes en 6 balletjes. Als ze deze hebben moeten ze een haak gooien naar een platform om zodoende dit plateau naar zich toe te kunnen trekken. Dit moeten ze 3 keer doen. Dan moeten ze de ladder omgooien en komen ze aan op een vastplateau. Daar moeten ze aan een touw twee ballen knopen en deze om een rek heen gooien. Degene die als eerste 3 touwen met ballen eromheen weet te gooien, wint de proef. Degene met de minste touwen met ballen eromheen krijgt de zwarte stem. Dat kunnen er ook meerdere zijn.

Klaas is als eerste bij zijn kist, maar Ryanne volgt al snel als de Hulk. Zij rukt de deksel eraf, zonder de doos uit het zand te halen. Anna lukt het vervolgens als eerste om de haak aan het platform te krijgen en deze naar zich toe te trekken, maar Klaas heeft als eerste het laatste platform naar zich toe weten te trekken. Hij knoopt de balletjes aan het touw, gooit en raakt! Anna mist. Ryanne ook. Klaas mist daarna zijn tweede gooi. Ryanne mist ondertussen haar 3e gooi en moet terug om de volgende kist uit te graven. Kim gooit haar eerste raak. Klaas mist zijn derde en moet ook terug. Anna mist deze derde ook en rent ook snel terug. Oscar gooit zijn 3e raak en moet daarna snel terug om de volgende kist te openen.
Ondertussen is Amara ook aangekomen (zij liep een beetje achter) en gooit raak. Klaas is weer terug en gooit zijn 2e raak, maar Kim doet datzelfde. Daarna gooien Kim en Klaas zowat tegelijk. Klaas mist. Kim gooit raak en is daarmee de winnaar. Dat betekent twee zwarte stemmen: één voor Ryanne en één voor Anna. Zij hebben beiden hun touw niet om de stok weten te slingeren.

Kim neemt Klaas en Amara mee naar winnaarseiland. Er is Belgisch bier, chocolade, gezonde nootjes en één douche. Maar het mooiste van allemaal is dat er van thuis een videoboodschap ligt.

“DIT GAAT MIJ ZOVEEL FANS OPLEVEREN!”

Als Kim, Klaas en Amara aankomen proosten ze met verse jus d’orange. Daarna pakt Klaas het Belgisch biertje en Kim en Amara knabbelen op chocolade en gezonde nootjes. Tijd om de stemming vast te bespreken. Ze denken dat Ryanne alles zal inzetten. “Of we kunnen Ryanne leeg laten stemmen en Oscar naar huis sturen.” Aldus het plan van Kim. Het spel kan alle kanten op.

Tijd voor de video’s. Kim begint en ziet haar liefje die haar mist, maar waarmee het goed gaat. Natuurlijk hoopt ze dat Kim ver komt.
Amara ziet haar kinderen. Zij willen dat Amara snel thuis komt.
Klaas ziet als eerste zijn dochter. “Ik vind je heel erg lief en ik mis je. Ben je lekker aan het vissen?”. Dan ziet hij ook nog Jochem Meyer (zijn beste vriend), zijn andere dochter en zijn vrouw.
Het zien van de video’s geeft hen echt een boost.

Het regent en het waait. Ryanne is down. Ze heeft er de pest in en heeft haar laatste restje energie verspeeld. Oscar gaat er op gokken en wil niet stemmen morgen bij de eilandraad.
De volgende dag heeft Ryanne een plannetje en laat dit weten aan Oscar. Zij vraagt aan Oscar om al zijn stemmen in te zetten op Klaas. Maar Oscar is niet van gedachten veranderd en wil niet stemmen. Anna vindt dat ze Oscar niet kan dwingen om alle stemmen in te zetten. Vervolgens dreigt Ryanne met het stemmen op Oscar. Tegen ons vertelt Ryanne dat ze op Anna gaat stemmen in de hoop dat het haar zal redden. “Ik kan Klaas niet in mijn eentje eruit stemmen.”
Anna laat ons weten nog een stem te hebben, waar Ryanne niks van af weet. Ze weet dat Ryanne op haar gaat stemmen (hoe dan?) en wil deze stem tegen Ryanne gebruiken.

Danny  heeft krab gevangen en casave gevonden. Hij heeft energie nodig en hoopt dat dit helpend is. Daarnaast oefent hij nog wat op de evenwichtsbalk.

Op winnaarseiland konden ze ook douchen. Kim gaat als eerste en vindt het heerlijk. Daarna smeert ze zichzelf in met bodylotion en is helemaal in haar nopjes. Dan zien we Klaas douchen die grapt: “Dit gaat mij zoveel fans opleveren!” Amara vindt het ook echt heerlijk om te kunnen douchen.

“FUCKING BIJZONDER!”

Tijd voor de eilandraad. Het geneuzel sla ik weer even over.
Ryanne (zwarte stem), Anna (zwarte stem), Anna, Ryanne, Anna, Anna, Ryanne, Ryanne, Ryanne, Anna, Ryanne.

21

Ryanne heeft 6 stemmen tegen 5 voor Anna en moet daarmee uit de expeditie. “Dit valt me tegen. Zo voelt het nou om hard in je reet genaaid te worden.” Amara geeft aan dat zij op Ryanne gestemd heeft omdat ze met haar geen afspraken kan maken. Ryanne knikt dat dit waar is en vindt ook dat ze het er zelf naar gemaakt heeft.

19

Ryanne vond de expeditie “Fucking bijzonder. Ik ben heel dankbaar.”
En dan stelt Dennis de vraag of ze de expeditie voort wil zetten op verliezerseiland. Verrassend genoeg zit Ryanne met haar gedachten al thuis en gaat ze liever naar huis. “Ik wil dat dit een mooie ervaring blijft.”

Robinson van deze aflevering: Kim
Pechvogel met toch geluk Robinson: Klaas
Gokkende Robinson: Oscar
Einde Robinson: Sander en Ryanne

Had jij verwacht dat Sander naar huis zou moeten?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Robin

  13 november 2015 at 06:45

  De plaatjes zijn inderdaad lelijker maar niet heel storend. Wel vervelend dat het niet mee wilde werken. Ik had nooit gedacht dat Sander zou verliezen. Al zou ik het wel mooi vinden als Danny de halve finale echt haalt.

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 november 2015 at 07:45

   Ik heb zeker gesmuld. Wat mij betreft was Sander wel een echte Robinson. Maar het is natuurlijk wel zo dat het een spel blijft en ik Danny ook wel terug zou willen zien in de halve finale. Puur voor de gezichten. En Ryanne eruit was inderdaad te verwachten. Ze begon wel hard te spelen met dat dreigen elke keer. Dat vond ik jammer want ze verloor voor mij daarmee de leukerd die ze was. Maar goed… Ben weer benieuwd naar volgende week!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close