Fun

Waarom vloggers écht een leuk leven hebben

Een internetfenomeen dat steeds populairder wordt: vloggen. Mensen die vloggen worden ook wel vloggers genoemd. Te herkennen aan – meestal – een fotocameraatje waar je toevallig ook mee kan filmen. Of nouja, toevallig zal het voor vloggers niet zijn: klein en compact en dus makkelijk mee te nemen. Zo nu en dan kun je een vlogger  ook herkennen aan een ‘echte’ videocamera. Maar die vloggers zijn zeldzamer. Want wat vloggers doen – dus wat vloggen is – is het vastleggen van hun dag op camera. Ze bewerken de video, knippen en plakken stukken om er een geheel van te maken en plaatsen het eindresultaat vervolgens op YouTube. Nog zo’n internetfenomeen.

Ikzelf heb voor mijn eerste blog en YouTube-kanaal ook wel eens gevlogd. Fantastisch vond ik het! En weet je waarom? Omdat het je er toe aanzet ‘iets’ te doen. Want de hele dag filmen hoe je op de bank zit te luiwammesen… Nee, daar wil niemand naar kijken. En dus moet een vlogger écht iedere dag opnieuw verzinnen wat hij nu weer gaat doen. Iedere dag hetzelfde wordt ook saai en dus moet je de creativiteit erin gooien als vlogger zijnde. En dat was ook hetgeen wat ik ooit vlogger Enzo Knol – die vlogt alles wat los en vast zit, bij wijze van spreken – in een interview met Giel Beelen heb horen vertellen. Als hij niks gepland heeft of tot aan de avond is er eigenlijk nog niks echt boeiends gebeurt, dan verzint hij nog iets om het wat boeiender te maken. Tof toch. Eigenlijk wéét je gewoon dat je dag – of ergens op de dag – je iets tofs gaat doen.

Een andere vlogger die ik volg is Mascha Feokistova. Haar ken ik al veel langer dan dat ze vlogt. Nou ja kennen. Mascha is vooral bekend door haar beautyblog. Zij laat vooral zien dat ze aan het werk is en wat haar werk – bloggen – inhoud. Daarnaast neemt ze je vaak mee naar afspraken e.d en is haar vriend ook dagelijks van de partij.

Waarom vlogs kijken populair is? Ik denk dat je daar hetzelfde antwoord op kunt geven als waarom ooit Big Brother populair was. Of Utopia. Of Barbies Bruiloft. Of elke andere reality show. We schijnen het nog al interessant te vinden hoe het leven van een ander gaat. Interesse of jaloers? Hoe dan ook: het is mega populair. Ik denk vooral dat jong Nederland door vloggers geïnspireerd worden.

Ikzelf vind vloggen zó leuk, dat ik dat het liefste ook elke dag zou doen, in plaats van maar af en toe. Maar met 5 dagen de hele dag aan het werk, heb ik in de avond over het algemeen ook niet echt iets boeiends te laten zien. En op mijn werk vloggen is toch écht een no go.
Ik heb ook ooit bedacht om dan alleen op zaterdag en zondag te vloggen. Die gedachte zit nog steeds in mijn hoofd. Hoe vaak ik nu wel niet heb dat ik eigenlijk geen zin heb om de deur uit te gaan of om écht iets te doen. En als je vlogt, dan moet je wel. Voor mij zou dat in ieder geval een actiever weekend betekenen. Maar wie weet ga ik dit idee ooit nog ter uitvoer brengen.  Nu geniet ik vooral ook van andere vlogs.

Kijk jij weleens vlogs? En zo ja, van wie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

 • Anne

  17 januari 2015 at 12:19

  Wat een leuk stuk! Ik herken mezelf er ook in. Dagelijks begin ik mijn dag met het kijken van de vlog van Mascha. Hier raak ik vaak geinspireerd en gemotiveerd van! Enzo kijk ik ook maar dan minder regelmatig. Maar om even terug te komen op je idee om in het weekend te vloggen; leuk! En waarschijnlijk heb je er zelf ook erg veel plezier aan 🙂

  Beantwoorden
 • Annette - Ann Ages Gracefully

  17 januari 2015 at 18:53

  Ik ben eigenlijk niet zo van de vlogs (wellicht de generatiekloof hahaha). Ik volgde de blog van Mascha dus kijk ook wel eens haar vlogs maar sla er echt hele stukken van over omdat ik het echt zo weinig vind toevoegen. Mijn dochter is fan van Enzo Knol en daar zie ik dan wel eens kleine stukjes van maar ik ga er zeker niet voor zitten. Plogs vind ik wel heel leuk. Het is denk idd omdat we toch nieuwsgierig zijn hoe het leven van een ander eruit ziet en welke dingen we herkennen (of niet).

  Beantwoorden
 • Jasmijn

  3 mei 2015 at 08:35

  Hoi Natasja,

  Wat leuk om te lezen. Ik ga je YouTube kanaal checken want je hebt toch iets gestart zag ik net.
  Het lijkt mij ook erg leuk om te doen maar een paar dingen houden mij toch tegen want:
  Het lijkt me ook erg eng….2 kanten – 1 – om mezelf te horen en zien en wat anderen daarvan vinden, gek eigenlijk want in het echt meeten is niet eng. En – 2 – bang zijn om teveel te laten zien qua echt privé zaken..ik wil bijv.niet dat mensen echt zien allemaal wie mijn kinderen zijn daarom doe ik nooit foto’s van hun volle gezichtjes op internet. Zulke dingen zeg maar…
  Ik volg soms vlogs van: MissLipgloss, Lindsey Sterling’s – Lindsey Time, Jiami Jongejan van Lifesplash, en meer los en vaste waar ik op stuit als ik neus op internet. Ook kwam ik heel leuk laatst in contact met een meisje dat mij om mijn mening vroeg over de Olympus Pen camera EPen ze heeft hem uiteindelijk gekocht zo cool! Dat was Benovabulous.

  Achja..wie weet durf ik het een keer te doen. ^_^
  Liefs, Mijntje.

  Beantwoorden
  • Natasja

   3 mei 2015 at 08:39

   Wat leuk dat je mijn kanaal ook gast bekijken. Er staan nu nog maar 3 video’s, maar er gaan nog echt hele leuke dingen aankomen, waaronder 2 Challenges!
   Vloggen moet je echt alleen doen als je jezelf er goed bij voelt. Als je continu met je privacy bezig bent ivm de kinderen zou ik het waarschijnlijk zelf niet doen. Ik vraag iedereen die écht op beeld komt – niet dus als je alleen langs komt – om toestemming. Willen ze voor eeuwig op YouTube staan? 😛

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close