MovieFlame #1

01movieflameJa hoor, alweer een nieuwe categorie! En niet heel verassend voor mensen die mij kennen. Ik ben namelijk een total movie freak. Ik heb een kast met meer dan 250 dvd’s en zo nu en dan worden er ook nog wel eens wat films gedownload. En wat dacht je van de vele bioscoopbezoeken? Jups. Een categorie die perfect bij mijn interesses aansluit. In de categorie MovieFlame (natuurlijk een titel met een mooie aansluiting op mijn site naam) review ik films. Vooral nieuwe films, maar zo nu en dan ook een oldie.
De afgelopen 30 dagen ben ik 3x naar de bioscoop geweest: The hobbit: The Desolation of Smaug, Het Diner en last but not least The Wolf of Wall Street. Ook benieuwd hoe ik deze 3 films vond? Check it out door verder te lezen! (Duhhh!)

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur|Drama|Fantasie
Met o.a. Ian McKelen, Martin Freeman, Richard Armitage, Evangeline Lilly, Orlando Bloom en Luke Evans.

Al eerder schreef ik over deze film. Dat was in deze blogpost. Toen had ik hem nog niet gezien, maar was het wel één van mijn aanraders voor de maand december. Op eerste kerstdag belde papa mij op met de vraag of ik zin had om vanavond mee te gaan. Prima. Roy was toch werken en ik zou toch maar in mijn uppie thuis zitten. Daarbij is dit één van de films waar ik Roy absoluut niet mee naar toe krijg en deel één van The Hobbit had ik ook met papa gezien.

Deze film over de Hobbit Bilbo Baggins gaat meteen verder na het einde van deel 1. Bilbo, de dwergen en de tovenaar Gandalf zijn met succes ontsnapt uit de Misty Mountains waar Bilbo ook “de Ring” te pakken heeft gekregen. Samen reizen ze nu verder naar het dwergenkoninkrijk om de draak Smaug te verslaan en Erebor terug te winnen.

Ik moet zeggen dat ik normaal – wanneer ik naar een vervolg film ga – altijd eerst even mijn geheugen opfris door de voorgaande delen (of in dit geval het voorgaande deel) te kijken. Dat heb ik nu niet gedaan. Niet zo’n grote ramp, want het vorige verhaal popte al weer snel in mijn geheugen terug. Maar voor de openingsscène van deze film was het wel makkelijk geweest. Of misschien ook niet. Het begint namelijk allemaal in het café The Prancing Pony met de dwerg Thorin Oakenshield waar hij Gandalf the Grey tegenkomt. Een beetje vreemd, gezien het feit dat in de vorige film deze twee al met elkaar – en nog meer dwergen en natuurlijk de Hobbit Bilbo Baggins – op avontuur waren. Tot dat je later krijgt te zien dat het een flashback was. Vandaar mijn verwarring en de vraag of ik misschien het eerste deel toch niet even van te voren had moeten kijken.
Maar goed. Hierna gaat de film verder waar hij geëindigd is en dat gaat natuurlijk gepaard met weer de mooiste special effects. We komen weer enge wezens tegen (grote, enge, vieze, dikke, harige spinnen!), een schim die veranderd in het Oog van Sauron (mooie aanvulling voor The Lord of the Rings!), nieuwe en oude elven (Tauriel en Legolas – Orlando Bloom!!!!), natuurlijk de draak die al in de titel genoemd wordt (Smaug!) en zo mag je zeker nog een hele lange tijd doorgaan.
Duidelijk wordt dat regisseur Peter Jackson zich niet alleen aan het boek van The Hobbit heeft gehouden, maar de verfilming duidelijk heeft aangevuld met feitjes uit de proloog van de Lord of the Rings trilogie. Helemaal niet erg (behalve dan dat hij daardoor wel van één boek 3 verfilmingen weet te maken, kassa…!) want dit is voor de fans van de Lord of the Rings films mooi een stukje achtergrond informatie. Tja, die had je ook in het boek kunnen lezen, maar daar schijnen veel mensen niet doorheen te kunnen komen.
Al bij al is het weer een prachtige film in de categorie fantasie, die goed in elkaar steekt en die weer spannend eindigt, waardoor je natuurlijk niet kunt wachten op het laatste deel. De kostuums zijn weer werkelijk prachtig, de beelden zijn goed geschoten, de locatie was weer perfect, het acteerwerk was super en de spanning was hoog.
Een aanrader voor fans van The Lord of the Rings films of iedereen die van fantasie films houdt. En daarom krijgt hij van mij 5 MovieFlames!
movieflame5

Het Diner
Drama|Thriller
Met o.a. Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Kim van Kooten en Jacob Derwig.

Mijn ouders hadden kaartjes gewonnen voor deze film en vroegen mij en Roy mee. Tja, tegen een gratis bioscoopbezoekje zeg ik geen nee.
Een Nederlandse film. Hmmm… niet mijn favoriete categorie. Dikwijls doordat ik het acteerwerk in Nederlandse films bar slecht vind. De manier waarop er met elkaar gesproken word in films is in mijn beleving niet de manier zoals het in werkelijkheid gaat. Dan heb ik het niet over wat ze zeggen, maar over hoe ze het zeggen. Echter kan ik zeggen dat er in deze film vrij aardig op een natuurlijke manier wordt gesproken. Gelukkig.
Het Diner is een boek geschreven door Herman Koch en geïnspireerd op een voorval in Spanje. Het boek is in meer dan 30 landen uitgegeven en daarmee één van de beste Nederlandse romans ooit. Ik kan helaas niet zeggen dat ik het boek gelezen heb. Nou ja, helaas? De film vond ik niet fantastisch. Of misschien zelfs wel helemaal niet.

De film gaat over hoever je als ouder moet gaan om je kind te beschermen. In deze situatie komen Paul (een geschiedenisleraar zonder werk), zijn broer Serge (een politicus in de race voor het premierschap) en hun vrouwen Babette en Claire terecht. Daarom besluiten ze samen een dinertje te hebben en er over te praten. Niet de meest gemakkelijke taak en daarom gaat het in het begin van het diner vooral over koetjes en kalfjes waarbij een enorme spanning heerst.

Tijdens dit diner wordt je meegesleurd door voice-overs en flashbacks om het verhaal wat helderder te krijgen. Het verhaal bouwt zijn spanning wel op en is zeker een onderwerp om over na te denken. Maar het is een film zonder eind. Letterlijk. Niet dat de film heel lang duurt (88 minuten  maar), maar hij eindigt zonder dat je nou weet wat de volwassenen uiteindelijk nu echt gaan doen. Hoe irritant?! Daar heb ik echt een hekel aan. Een goed open einde vind ik leuk, maar dit slaat alles. Want ging de film er dan niet over dat de volwassenen tot een oplossing zouden komen?
Ik ben in ieder geval mopperend naar huis gegaan en hoef deze film dan ook echt nooit meer te zien. Hij krijgt van mij twee MovieFlames voor het goede acteerwerk en omdat het onderwerp je wel aan het denken zet. Maar ik ben nog steeds chagrijnig.
movieflame2
The Wolf of Wall Street
Biografie|Komedie|Drama
Met o.a. Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie en Matthew McConaughey

Een film met Leonardo DiCaprio! Die moet je toch gezien hebben. Want hoe je het ook went of keert, een film met Leo is (meestal) super.
The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de autobiografie van Jordan Belfort die gaat over zijn snel groeiende succes én spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn uitbundige levensstijl en turbulente privé-leven. En laten we dan vooral niet vergeten dat hij ook nog eens een seks-, drugs- en alcoholverslaving had die door de hele film (en dus ook zijn leven) een belangrijke rol spelen.

De film begint met een pasgetrouwd stel waarvan de man (DiCaprio) carrière hoopt te maken op Wall Street. Op de eerste dag van zijn nieuwe baan krijgt hij al meteen een aantal tips, die hem later zeker van pas gaan komen. De dollartekens schieten in zijn ogen en hij wil al snel meer, meer en nog meer. Uiteindelijk komt hij op het idee om zijn eigen beursbedrijf te beginnen en dit gaat niet op een al te nette manier. Het bedrijf groeit snel en hij hoopt naam te kunnen gaan maken op Wall Street.

De film zit goed in elkaar. Hij is geen minuut saai. Je ziet duidelijk de opbouw van het succes van Jordan Belfort die uiteindelijk ook zijn ondergang wordt. Een naadloze afwisseling tussen humor en drama, hebzucht en liefde. Zeker een van de beste films die regisseur Martin Scorsese heeft gemaakt.
Een aanrader om te zien en daarom ook zeker 5 MovieFlames waard!

movieflame5

Welke film willen jullie nog graag zien of heb jij gezien?

Liefs,
Natasja 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close