Must-seen films december 2013

December is een goede maand om naar de bioscoop te gaan. Rond de feestdagen komen vaak de grootste films uit, maar ook de meeste familiefilms. Ook deze december kun je weer met veel plezier naar de bioscoop. Genoeg leuke, mooie en speciale films die je gezien moet hebben. Ik als filmfreak tenminste wel!

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Beyond darkness… beyond desolation… lies the greatest danger of all.
Avontuur|Drama|Fantasie


De eerste The Hobbit film (An Unexpected Journey) was een groot succes. Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook qua verfilming, de fantastische beelden waar je ingezogen werd en de wonderbaarlijke special effects.
Het voordeel van The Hobbit is dat je niet persé Lord of the Rings gezien hoeft te hebben. The Hobbit is officieel een losstaand boek die zich afspeelt vóór LotR. Maar, het maakt je inzicht in de wereld van de Hobbits en daarbuiten wel inzichtelijker.
Deze film over de Hobbit Bilbo Baggins gaat meteen verder na het einde van deel 1. Bilbo, de dwergen en de tovenaar Gandalf zijn met succes ontsnapt uit de Misty Mountains waar Bilbo ook “de Ring” te pakken heeft gekregen. Samen reizen ze nu verder naar het dwergenkoninkrijk om de draak Smaug te verslaan en Erebor terug te winnen.
De release van deze film is op 11 december 2013.

Frozen
Animatie|Familiefilm

Een must-seen film deze winter is de film Frozen. De titel doet zich al winters aan, dus perfect om met het koude december weer in de bioscoop te gaan bekijken. Waarom je deze film moet zien? Ten eerste moet je hier naar toe omdat het een Disney film is. Hij zit vol humor en de verschillende karakters zijn ge-wel-dig!
Voor altijd winter. Dat lijkt mij nou helemaal niks. Frozen speelt zich echter af in een vervloekt koninkrijk waar het – ja, je raadt het al – voor altijd winter is. Anne en Kristoff gaan samen op zoek naar de ijzige Snow Queen om een einde te maken aan deze vreselijke vloek. Om hun koninkrijk te redden moeten ze extreme temperaturen trotseren, ontmoeten ze vreemde wezens en moeten ze uitkijken voor zwarte kwaadaardige magie.
‘Frozen’ speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Om een einde te maken aan de ijselijke betovering gaat het meisje Anna samen met de dappere Kristoff op zoek naar de ijzige Snow Queen. Op hun avontuur om het koninkrijk te redden, trotseren ze extreme temperaturen, ontmoeten ze vreemde wezens en waken ze voor kwade magie.
De release van deze film vind ook plaats op 11 december 2013.

Saving Mr. Banks
Where her book ended, their story began.
Biografie|Familiefilm

Deze film gaat over de strijd die Walt Disney heeft moeten voeren om de rechten van het personage Mary Poppins te bemachtigen. De Australische schrijver van het boek, P.L. Travers, wilde de rechten helemaal niet weggeven. Uiteindelijk kwam er toch een film. En daar was Travers helemaal niet blij mee.
Mary Poppins was – en is nog steeds in mijn beleving – een hele mooie en leuke film. Zeker voor die tijd sprak het me erg aan, omdat echte personages met tekenfilmfiguurtjes gecombineerd werden.
Waarom ik denk dat dit een hele goede film is, is niet zozeer voor het verhaal, maar juist de acteurs: Tom Hanks, Emma Thompson en Collin Farrel. Fantastische acteurs!
De release is op 12 december 2013

Soof
Komedie

Hoewel ik maar weinig Nederlandstalige films echt kan waarderen, lijkt me dit toch wel een leuke film. Tenminste, als ik de trailer moet geloven.
Soof heeft 3 leuke kinderen, een lieve man, een leuk huis, een klein cateringbedrijfje en is bijna 40. Op een dag vraagt ze zich af of dit alles is. Haar cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen en haar kinderen slokken al haar tijd op. Op haar man Kasper kan ze niet rekenen, want die is altijd aan het werk. Dan ontmoet ze choreograaf Jim en voelt ze meteen een klik. Wanneer deze relatie onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.
Deze film komt op 12 december 2013 in de bioscoop.

Last Vegas
One legendary weekend
Komedie

Hoewel me dit een hele flauwe film lijkt, spelen er fantastische – weliswaar op leeftijd!- acteurs in: Morgan Freeman, Michael Douglas, Robert DeNiro en Kevin Kline. Toch kan ik flauwe films vaak wel waarderen door de flauwe humor. Niet de must-seen film van de maand, maar misschien is deze film nog wel de moeite waard om te kijken.
Last Vegas gaat over vier beste vrienden die al ver in de zestig zijn. Wanneer de enige die nog vrijgezel was gaat trouwen, gaan ze voor de bachelor party naar Las Vegas en zo kunnen de oude mannen hun pensioen voor even ontvluchten. Dat voorspelt niet veel goeds… Deze film wordt ook omschreven als “Grumpy Old Men meets The Hangover”.
Release van deze film is op 19 december 2013.

Welke film(s) lijken jullie leuk?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close