Wat ik anders doe nu ik moeder ben

We weten het allemaal: het leven veranderd als je moeder (of vader) wordt. We zijn er op ingesteld, maar hebben eigenlijk geen idee hoe groot de impact gaat zijn. Sowieso zal dit voor iedereen anders zijn. Ik vind het zelf allemaal reuze meevallen, terwijl Roy nu pas echt aan zijn rol als papa begint te wennen. Er veranderen toch best een aantal dingen. Vandaag heb ik voor jullie een lijstje met wat ik anders doe nu ik moeder ben. Herkenbaar?

 • Ineens ben ik opgeruimder.
  Goed. Het is niet ineens zo dat ik de tafel niet meer vol gooi met spullen waar ik mee thuis kom of dat ik alle was meteen in de wasmand gooi. Maar de vaat zet ik nu vaker meteen in de vaatwasser, de wasmachine draait absoluut meer, de was van Isabelle gaat wél meteen in de wasmand en ik stofzuig zo goed als iedere dag. Dat zijn in ieder geval een aantal voorbeeldjes.
 • Ik geniet meer van family time.
  Roy is muzikant en geregeld in het weekend weg. Nu Isabelle er is, geniet ik veel meer en vooral bewuster van de liefde om mij heen. Ik vond het altijd heerlijk als Roy was werken, want dan kon ik mijn eigen ding doen. En natuurlijk vond ik het ook fijn als hij er wel was. Maar voor Isabelle vind ik het nu nog meer van belang om als gezin dingen te ondernemen en hier bewust mee bezig te zijn.
 • Ik ben verantwoordelijker.
  Nu ik moeder ben, ben ik verantwoordelijker met verschillende dingen. Bijvoorbeeld auto rijden. Ik rij veel voorzichtiger. Niet dat ik eerder nooit oplette, maar nu zit in mijn achterhoofd: “Je hebt een kindje. Dat kindje heeft je nodig. Kijk uit!’
 • Ik ben relaxter.
  Nou ja meestal dan. Ik voel me in ieder geval relaxter. Alsof Isabelle voor haar geboorte het gat was in mijn leven. Zij vult het gat op en ik voel me compleet. Klinkt lekker zweverig hè? Anders kan ik het niet uitleggen.
 • De ochtendmens in mij komt weer naar boven.
  Nu de eerste voeding om 7.00 uur is, begint vaak dan al mijn dag. Als ik moet werken, is dat logisch. Maar nu ik vrij ben en de mogelijkheid heb om terug naar bed te gaan – zeker omdat ik met Isabelle wél gewoon slaap krijg – doe ik dit niet altijd. Ik ga nog geregeld terug naar bed, maar ik begin ook gewoon al vaak aan mijn dag. Grappig. Want vroeger was ik echt een ochtendmens en nu – sinds een jaar of 10 – was dat niet meer het geval.
 • Voor een baby zorgen.
  Tja. Dat is logisch, want eerder was ik geen moeder natuurlijk 😉

Wat deed jij anders toen jij moeder (of vader) werd?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close