Het leven van een Oriflame adviseuse

hetlevenvan

“Oriflame adviseuse? Dus eigenlijk kom jij bij mensen thuis om dingen te verkopen?” “Uhmm, nou niet perse.”
“Hoezo, niet perse?” “Ik kom bij mensen thuis om ze een aantal gezellige uurtjes te geven en ja, het is mooi meegenomen als ze door zo’n gezellige middag of avond een aantal van onze leuke spulletjes bestellen.”
“Maar dat is toch precies hetzelfde als bij mensen thuis komen om ze spulletjes aan te smeren?” “Ik smeer ze niks aan, ze smeren het hooguit op zichzelf. En wanneer ze een product fijn vinden dan kopen ze het misschien. Maar dat is hun eigen beslissing. Ik hoop alleen goed advies te kunnen geven, ze iets nieuws te kunnen leren en ze gewoon echt een gezellige middag of avond te bezorgen. En natuurlijk hoop ik dat ze dan weer een afspraak met mij maken omdat ze het leuke en fijne producten vinden en omdat ze genoten hebben.”
“Ahaa.”

Op de een of andere manier zijn veel mensen sceptisch wanneer je vertelt dat je een consulente of adviseuse – of hoe je het ook wilt noemen – bent. Er wordt meteen gedacht aan het ‘aansmeren’ van ’troep’ en ‘rotzooi’ voor vast een veel te hoge prijs. Het is lastig om mensen te overtuigen dat dit nou net niet is wat jij komt doen. Ze geloven er niks van en willen het ook echt niet aannemen. Tja, lopen zij alle leuke dingen mis.
Maar er zijn ook nog tegenovergestelde voorbeelden.

Ik ben nu een ruim halfjaar een adviseuse voor het cosmeticamerk Oriflame. Wat houdt dit dan in? En wat is ‘directe verkoop’  nou eigenlijk?

Naast dat er – zoals in het bovengenoemde voorbeeld – sceptische mensen zijn, heb je ook mensen die enthousiast zijn.
“Goh, wat gezellig. Een avondje met mijn vriendinnen en een beetje tutten met make-up.” “Heeft u dan misschien interesse in zo’n leuke avond?”
“Nou, weet je… De meeste vriendinnen houden zich helemaal niet zo bezig met make-up.” “Maar u lijkt zo’n avondje toch wel gezellig?”
“Ja…” “We hebben meerdere soorten avondjes. Zo hoeft het niet perse met make-up te zijn.”
“Ja, maar weet je. Ik heb ook vriendinnen die toch niks kopen.” “Tja, het zou voor mij heel leuk zijn als ze enthousiast worden van de spulletjes die ik bij me heb of die ze in de brochure lezen, maar het gaat toch gewoon vooral om een gezellige avond met uw vriendinnen?”
“Ja, u heeft helemaal gelijk. Ik vind dit gezellig en ik weet zeker zij ook. Maar zou u het niet erg vinden om niks te verkopen of maar weinig?” “Ik hoop vooral dat u een gezellige avond heeft en ik vind het al leuk dat u en uw vriendinnen kennismaken met Oriflame. En daarbij, wie weet verrassen uw vriendinnen u nog wel…”
“Nou, gezellig dan! Welke avond heeft u nog vrij?”

Waarom ik vind dat je echt eens een keer een Oriflame party moet organiseren?
Omdat het gewoon een gezellige avond is met vriendinnen én het is zonder verplichtingen. Nou ja, de enige verplichtingen die je hebt is het beschikbaar stellen van je huis, zorgen voor wat te drinken en natuurlijk dat er een aantal vriendinnen zitten. En denk hierbij niet meteen aan 10 vriendinnen, maar een groepje van 5 meiden is al super gezellig.
Daarbij krijg je er als gastvrouw zijnde ook nog wat voor terug. Is er die avond een verkoop voor meer dan €135, dan krijgt de gastvrouw een waardebon t.w.v. €45 om uit die brochure te mogen shoppen! En ach, haal je het niet? Dan heb je nog een keuze uit 5 producten met een waarde tot €40. Dus, wat houd je nog tegen?

Workshop thema’s
Het kan ook zijn dat je bij Oriflame meteen denkt aan een make-up party. Oriflame is echter veel breder dan alleen make-up en kan daarom verschillende soorten workshops aanbieden. Hier onder een aantal van onze workshops. Vaak verzinnen adviseuses zelf ook nog een soort workshop of hebben ze speciale acties.
1. Vijf-minuten make-up (Hoe kun je je opmaken in vijf minuten? Vooral gericht voor mensen die een excuus hebben als: “Daar heb ik ’s morgens geen tijd voor.”)
2. Huidverzorging (advies op maat!)
3. Make-up (Tijd voor verandering in je make-up routine!)
4. Voetverzorging (Onze onderdanen, de voeten, worden verstopt in schoenen, laarzen, sokken, gympen of pumps. Ze verdienen veel meer aandacht, want tenslotte dragen zij wel even jouw gewicht de hele dag! Verwen ze met een voetverzorging!)
5. Hand- en nagelverzorging (Wie wil er nou geen verzorgende handen en nagels?)
6. Feel Good! (Heerlijk ontspannen alsof je in een spa zit!)
7. Geurproeverij (Geuren proeven? Jazeker!)

Nou, wie wil nu nog beweren dat er niks tussen zit wat je aanspreekt?

Adviseuse
Als adviseuse is het belangrijk dat je weet waar je over praat. Daarom kun je vanuit Oriflame een aantal cursussen doen (op de kosten van het bedrijf uiteraard) om te kunnen starten. En belangrijk is dat je de producten leert kennen! Dat je weet dat het product wat je aanbiedt past bij het advies wat je geeft.
Als adviseuse zorg jij er ook voor dat de gasten de workshop als gezellig ervaren, geef je goed advies en help je de vrouwen bij hun vragen.
Wanneer er een bestelling is zorg jij dat het goed wordt ingevoerd in de computer en dat het bij je klanten of bij de gastvrouw wordt afgeleverd!
Daarnaast heb je als adviseuse altijd een hoge korting op alle producten en kun je ook gratis producten krijgen!
Nog één voordeel: je plant je eigen tijd. Dus of je nog 1, 2, 3 of meerdere avonden in de week werkt voor Oriflame bepaal je helemaal zelf!

Ik heb geen tijd om adviseuse te worden, maar wil wel iets met Oriflame doen
Je vindt de producten zó fijn dat je ze het liefste zelf zou willen bestellen. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor je vriendinnen die de producten ook heel fijn vinden. Dan kun je beautylid worden. Als beautylid krijg je 17x de brochure thuis (elke 3 weken is er een nieuwe brochure vol nieuwe aanbiedingen), kun je gratis producten ontvangen, je kunt een beetje bijverdienen en je geniet van extra voordeel doordat jij als beautylid altijd extra korting krijgt op de producten!
Dus of je ze nu Oriflame producten alleen voor jezelf wilt bestellen of ook voor je vriendinnen, als beautylid heb je altijd voordeel!

Is Oriflame ook in de winkel te koop?
Nee. Oriflame kun je bestellen via een beautylid, adviseuse, manager of via www.oriflame.nl. Het fijne van zo’n thuis verkoop of ‘directe verkoop’ is dat je de producten kunt voelen, ruiken, proberen en beoordelen. Daarbij is er altijd iemand die je direct advies kan geven over bijvoorbeeld de kleur van de foundation die het beste bij jouw kleur huid past. Om maar even een voorbeeld te noemen natuurlijk.

Waren dit alle voordelen van Oriflame?
Nee! Oriflame is een topbedrijf in skincare. We hebben namelijk een eigen laboratorium, milde producten en weinig allergieën. Daarnaast hebben we een niet-goed-geld-terug garantie en worden onze producten niet op dieren getest!
Daarbij kun je bij ons heel slim shoppen. Als je nu iets koopt uit de brochure wat in de aanbieding is, heb je dikke kans dat – tegen de tijd dat je product bijna of helemaal op is – dit product weer in de aanbieding is.

Waarom zou jij wel of niet iets doen met Oriflame?

Liefs,
Natasja

Ps. dit is een verouderd artikel. Ik ben ondertussen niet meer werkzaam bij Oriflame.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close