Isabelle 7 maanden

WhoopWhoop! Isabelle is alweer 7 maanden! Dat betekent tijd voor een nieuwe update over onze knappe meid. Het leven is zo leuk met haar erbij! Zij maakt mij onwijs gelukkig en een leven zonder haar kan ik me niet eens meer inbeelden. Dat wil ik overigens ook niet, want ik heb natuurlijk gewoon de knapste en leukste dochter ever! Goed, tijd voor de update, voordat jullie dadelijk met kots neigingen naar de wc moeten rennen… 😉 

Slaap- en voedingsschema

Eerst weer over haar voeding. Wat een vreetbeertje hebben we! Vorige maand kreeg ze voornamelijk nog oefenhapjes groenten en fruit, deze maand eet ze zowat een hele maaltijd. Een heel stuk fruit? No problemo voor deze dame. Of het nu gaat over banaan, mango, meloen, peer of appel… Het gaat er helemaal in. Behalve die galiameloen dan. Dan geven we uiteraard maar een kwart stuk. Maar toch. Dat is echt veel! Ook eet ze nu tussen de 125 en 200 gram groenten. Afgelopen week hebben we ook erwtjes geprobeerd en dat was een groot succes. Eigenlijk is vrijwel alles een groot succes. Soms heeft ze gewoon even twee dagen de tijd nodig om te wennen aan een smaak, maar het gaat er altijd super goed in.

Nu drinkt ze tussendoor ook wel eens water. Althans, dat was de bedoeling. Maar water… Nee, dat is niet zo’n succes. En dus maak ik nu licht aangemaakte cafeïnevrije thee voor Isabelle. En dat gaat er super goed in! We hebben nu de smaak Motherkind van het merk Pukka. Dit merk is o.a. te koop bij de Vitaminstore (#nospon). Thee met cafeïne/theïne zou nog niet goed zijn voor de hersenontwikkeling, dus fijn dat er ook thee is die baby’s wel mogen hebben. Naast groenten, fruit en water/thee krijgt ze ook tussendoor een soepstengel. Heerlijk om te zien hoe ze die eet. Ze zit dan helemaal onder, maar wat geniet ze hier onwijs veel van! Overigens geven we Isabelle (in ieder geval voorlopig) nog alles suikervrij. Dus zonder toegevoegde suikers en schuilnamen van suikers.

Nu ze 7 maanden is, lijkt ze minder te slapen. Ze gaat nog steeds wel tussen iedere voeding door naar bed, maar slaapt meestal maar een uurtje tot anderhalf. Zolang ze vrolijk is (en blijft) maakt het natuurlijk niet uit dat ze wat langer wakker is. Sinds deze week slaapt ze ’s avonds wat onrustiger. Of dit een nasleep is van het warme weer (haar kamertje is nu best warm) of van een andere ontwikkeling weet ik niet. Ze wordt nu wat vroeger wakker en ook midden in de nacht wil ze nog wel eens kort van zichzelf laten horen. Haar speentje terug doen en haar opnieuw instoppen is vaak helpend. We merken dat ze vaak nog gewoon slaapt.

Wat we ook erg leuk vinden, is dat ze – wanneer ze wakker wordt – niet meteen begint te huilen. We horen haar vaak in bed lekker kletsen en spelen. Dat blijkt ook als we haar uit haar ledikantje gaan halen: ze heeft dan al haar knuffels verzameld en kan zelfs omgedraaid in bed liggen!

Isabelle heeft niet perse een vast schema maar het komt ongeveer neer op het onderstaande:
07.00 uur: borstvoeding + meteen terug naar bed (lekker van genieten nu het nog kan!)
11.00 uur: borstvoeding
12.00 uur: fruit + naar bed
15.00 uur: borstvoeding
16.00 uur: soepstengel
17.00 uur: groenten + naar bed
19.00 uur: borstvoeding
21.00 uur: naar bed voor de grote slaap

Ontwikkeling

Weten jullie nog dat ze vorige maand ineens van buik naar rug kon rollen, maar van rug naar buik nog niet? Nou, ze heeft flink geoefend! De eerste keer liet ze het zien op het kinderdagverblijf. Potjandorie! Dit was de eerste mijlpaal die ze niet in het zicht van papa en mama gedaan heeft. Ach, we kunnen niet alles hebben. Vervolgens deed ze het thuis dus mooi niet meer. Toen oma op visite kwam, liet ze het wel zien. Maar… Mama was werken en papa boodschappen doen. Zodoende gingen wij haar nog meer in de gaten houden. Maar dan deed ze het gewoon niet. En iedere keer als we ook maar twee seconden weg keken lag madame ineens op haar buik. Echt. Serieus. Ons kind pest ons nu al! Uiteindelijk – ik denk zo’n halve week verder – liet ze het wel aan ons zien. Je snapt, of we het nu zien of niet, deze mama is super trots!

Vorige maand vond ze het nog leuk om haar tong uit te steken, deze maand vind ze het leuker om haar handen in haar mondje te stoppen, die op en neer te bewegen en dan geluid te maken. Tja, dat snap ik ook wel, want dat doen wij regelmatig bij Isabelle, haha! Elke keer liggen we enorm in een scheur!

Omdat ze zitten super interessant vindt en alles in de gaten wilt houden, hebben we de kinderwagenbak verruild voor de kinderwagen buggy. Echt een super groot succes, al is ze nog een beetje aan de kleine kant voor de buggy. Daarnaast is onze Stokke Tripp Trapp New Born set verruild voor de Stokke Tripp Trapp Baby set, zodat ze fijn rechtop kan zitten. Zoals ik dat gisteren al vertelde, vindt ze dat veel fijner met eten.

Zitten zonder stoel gaat steeds beter. We kunnen haar op de bank of bij ons op schoot laten zitten, maar als ze te veel beweegt valt ze nog om. We denken dat ze dit over een maandje misschien wel al onder de knie gaat hebben…

Groei, luiers en kleding

Sinds vorige maand hebben we ons niet opnieuw hoeven te melden bij het consultatie bureau en hebben we daar zelf ook geen aanleiding voor gezien. Dus hoe zwaar ze nu weegt of hoe groot ze nu is…? Toch voel je het wel als je Isabelle draagt. Ze is absoluut weer zwaarder geworden en ik kan zweren dat ze ook groter is. Ze zit nog altijd in maatje 62, al kunnen we er steeds vaker kleding bij pakken in maatje 68.

Ook de luiers beginnen nu een twijfelgeval te worden. Maatje 2 Kruidvat luiers passen nog prima, maar maatje 3 hebben we ook vast gekocht. Die is nog twijfelachtig groot, terwijl maatje 2 twijfelachtig klein is. Maar zolang ze niet doorlekt of iets dergelijks denken we dat maatje 2 nog voldoende is.

En zien we daar nu haar eerste tandje er aan komen….?! I’ll keep you posted!

Hoe gaat het met jullie en jullie kids? En een hele fijne Koningsdag vandaag gewenst!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close