Luas 7 maanden

Lucas 7 maanden

Al 7 maanden mag ik mij de trotse moeder noemen van een prachtige peuter dochter én een 7 maanden oude baby zoon. Het is heerlijk om zo’n klein prachtig mensje op te mogen voeden. Hoe het met Lucas gaat, vertel ik hieronder.

Slaap- en eetschema

Ik weet niet wat er de afgelopen maand veranderd is, maar Lucas vindt het leuk om weer regelmatig in de nacht te komen. Niet erg als we het natuurlijk hebben over zijn groei die minimaal blijft (daar kom ik zo nog even op terug), maar voor onze slaap is dat wel heel erg jammer. Er is ondertussen weer geen touw vast te knopen aan het ritme van Lucas. Het enige moment waar ritme in zit is op de dagen dat ik werk, omdat ik Lucas dan sowieso rond 7 uur wakker maak voor een voeding en hij nog steeds tussen de 3/4 uur zelf komt voor de volgende voeding. Maar daar is dan qua ritme ook alles mee gezegd.

Omdat de groei van Lucas minimaal blijft (hij groeit gelukkig wel, maar het zou harder mogen om van die onderste curve af te komen), proberen we hem naast de borstvoeding ook voldoende bijvoeding te geven met fruit, groenten en – sinds deze week – tarwebrood. Fruit eet hij als een malle, de avondhapjes vooral wanneer het een wat zoetere smaak heeft en aan brood is hij nog aan het wennen.

Ontwikkeling

Verder gaat het qua ontwikkeling prima. Hij zit regelmatig op zijn knieën en schuift soms per ongeluk naar voren omdat hij dan wiebelt. De fysiotherapeut denkt dat hij binnenkort naar voren ‘springt’ i.p.v. dat hij gaat tijgeren. Maar dat zullen we wel gaan zien. Verder gaat alles in zijn mond wat je hem aangeeft, behalve eten dat hij niet lekker vindt, haha!

Ondanks zijn hypertonie (te hoge spierspanning) lijkt hij vooralsnog prima motorisch te ontwikkelen. Dat maakt zijn vraagstuk ook zo zorgzaam. Hij laat namelijk niet de dingen zien die hier normaal wel passend bij zijn, zoals een achterstand op motorische vaardigheden als pakken en rollen.

Afgelopen maand is Roy met Lucas bij het Radboud geweest voor de second opinion. Er volgen drie nieuwe onderzoeken: een bloedonderzoek die moet uitsluiten of er iets is met zijn schildklier, een DNA onderzoek of er iets genetisch zit (zijn bloed wordt op die van mij en van Roy gelegd) en een MRI scan onder narcose (wat ik enorm spannend vind). We hebben nog nergens de uitslag van, maar dat kan ook best 3 maanden duren…

Luiers, groei en kleding

Lucas is een slank mannetje, daarom past hij nog prima in luiers maatje 2. Kleding is een ramp. Qua broeklengte zit hij echt overduidelijk in 68, maar die broekjes zijn allemaal veel te wijdt. Alleen broekjes met voldoende elastiek kunnen we hem aantrekken. Heel irritant dus!

Lucas woog afgelopen donderdag 6160 gram. We gaan hem de komende maand iedere week wegen omdat we dan gewoon beter kunnen evalueren hoe de week qua voeding gegaan is en een verklaring kunnen hebben voor zijn gewicht.

Dat was het voor nu. Hoe gaat het met jullie kindjes?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close