De beste liedjes van het songfestival 2015

Het is alweer een week geleden: het Eurovison Song Contest 2015. Toch staan er een aantal nummers al de hele week op herhaling. Hoewel ik het Songfestival dit jaar erg bagger vond qua nummers, waren er toch een aantal nummers die ik stiekem best gaaf vond.

Nou ja, stiekem? Met mij heel veel landen die mee deden aan het songfestival. Want de hele top 5 was ook mijn favoriet!

Zweden – Måns Zelmerlöw met ‘Heroes’
Niet alleen een eyecandy, maar ook zeker een super goed nummer. Heerlijk om op los te gaan wat mij betreft. Ook zeker passend bij de huidige top 40. Misschien dat het nummer nog net een tikkeltje beter door zijn ‘clip’optreden. Slim bedacht en vooral erg leuk! Ook leuke choreografie!

Rusland – Polina Gagarina met ‘A Million Voices’
Wat een fantastische zangeres! Een beetje tussen Shakira en Christina Aguilera in. Het nummer is echt héél mooi. Wat ik alleen erg jammer vond was het boe-geroep tijdens de puntentelling. Zij kan er niks aan doen hoe Rusland politiek gezien in de wereld staat… Ik had het haar echt gegund. Wel een beetje overdreven dat ze op een kwart van de puntentelling al helemaal in tranen was. Of zou dat komen omdat ze niet gedacht had dat er mensen op Rusland zouden stemmen? Hoe dan ook, zij had het ook echt verdiend met deze prachtige power ballad.

Italië – Il Volo met ‘Grande Amore
Al ben ik zelf helemaal niet zo van nummers in een andere taal dan Engels, was dit een prachtig nummer wat me echt raakte. Daarnaast het enige land – wat altijd rechtstreeks door mag naar de finale- die het goed gedaan heeft. De performance zat goed in elkaar en eigenlijk heb ik hier gewoon heel weinig over te zeggen. Dus laten we kijken en luisteren.

België – Loïc Nottet met ‘Rhythm Inside’
Misschien is dit wel het enige nummer die echt in mijn hoofd blijft hangen. Ik werd er op zondag (de dag na de finale) wakker mee. Of nou ja, hij zat in mijn hoofd. We’re gonna rompanpan … Daarom had ik misschien België wel een leukere/betere winnaar gevonden dan Zweden.

Australië – Guy Sebastian met ‘Tonight Again
Hoewel veel mensen zich afvroegen wat Australië deed in het ESC, vond ik het niet heel gek. Australië heeft elk jaar wel op een bepaalde manier een rol. Alleen nooit als deelnemer. Daarbij zitten er in Australië een hoop trouwe fans van de competitie. Dat het songfestival nu 60 jaar bestond was een reden om voor één keer Australië uit te nodigen. En hoe! Guy Sebastian had een heerlijk funky nummer dat zo de top 40 in kan. Ik vond het dan ook zeker terecht dat zij 5e zijn geworden.

De laatste die ik aan dit rijtje wil toevoegen is Edsilia Rombley. Huh? Maar zij heeft toch niet meegedaan? Ahaa… wrong! Niet als deelnemer, maar wel als presentatrice om namens Nederland de score bekend te maken. En hoe geniaal is het om dan in de jurk van Trijntje Oosterhuis te verschijnen waar zo veel ophef over werd gemaakt? Daar bewust van zijn én dat laten zien tijdens de uitzending. Super cool! Met een brede glimlach, duimpjes omhoog en een compliment naar Trijntje voor het lenen van de jurk…. Hell yes! Ladies and gentlemen, we have a winner!

Wat vonden jullie van de deelnemers van dit jaar? Wie had er volgens jullie moeten winnen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close