TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #6

Vorige week zagen we hoe JayJay en Suzanne ruzie maakten, hoe kamp Noord de eliminatieproef won, een aanwijzing naar extra voedsel en hoe Bartho naar afvallerseiland gestuurd werd. Vandaag heb ik voor jullie weer een Expeditie Robinson recap. Nummer 6 alweer!

DAG 11

Op afvallerseiland zijn Lex, Elle en Berthie verbaasd Bartho te zien. Maar Bartho voelt het anders: “Het voelt bijna als een soort van thuiskomen.”
Elle vertelt de nadelen van dit eiland: alles is de hele dag nat en er zijn zoveel beesten zoals vlooien en ratten. Berthie en Lex kunnen niks anders doen dan dat beamen.

Elle wil naar huis. Ze realiseert zich dat ze zich niet goed verdiept heeft in Expeditie Robinson en dat ze het heeft onderschat. “Ik moet huilen omdat ik er doorheen zit.” Bartho wil haar nog tegenhouden maar stellig zegt ze dat ze het besluit al genomen heeft.

In kamp Noord zijn ze op zoek naar het verstopte eten. Ze zien uiteindelijk losse grond en gaan enthousiast graven. Maar zelfs na het uitgraven van de boom (zo goed als), vinden ze niks. “Misschien moeten we bikkelen voor de tweede aanwijzing…” Stelt Alex voor. Maar vanuit de rest komt niet echt een reactie.

Kamp zuid heeft een ladder gemaakt van bamboe om zo makkelijker de kokosnoten uit de bomen te halen. Ze proberen hem meteen uit en het gaat “lekker”.  Het lukt hen om wel 13 kokosnoten uit de boom te slaan.

Op afvallerseiland neemt Elle afscheid. Berthie laat een traantje en Bartho zegt trots op haar te zijn.

Bij kamp Noord ontmantelen ze het hutje wat op het vlot stond. Ze willen niet meer onder de hemel slapen i.v.m. regen en proberen dus een dak te maken boven hun slaapplekken. Jalou heeft het idee om het dak die ze net van het hutje afgehaald hebben op te hangen  in de boom. “Als dit werkt jongens, dan ben ik best trots op mezelf.”

Alex vertelt ons dat het Expeditie Robinson niks voor hem is. Hij is door zijn tactieken heen en had niet gedacht het zo zwaar te vinden. Als ze verliezen dan wil hij misschien wel opperen om op hem te stemmen…

Dave denkt met meel en kokossap een soort deeg te maken. Het kost wel helft van de meel, maar “vooruit, doe maar.” Ze maken er een soort worstjes van en houden het boven het vuur. Iedereen is enthousiast. Ze verzinnen dat het ook moet lukken met een banaan er in. Ze genieten volop.

DAG 12

Na een kletsnatte nacht  is de sfeer terneergeslagen. Door de regen kunnen ze niks. Ze hebben dan ook verschrikkelijk geslapen.

IMMUNITEITSPROEF

Tijd voor weer een immuniteitsproef. In het water ligt een roller. Per team moet er één persoon op staan. Degene die het laatste het water raakt wint een punt voor zijn of haar kamp. Het kamp met als eerste 10 punten wint.

Chloë gaat als eerste tegen Dio. Dio draait er op en zorgt daar door dat Chloë valt.
Dave gaat tegenover Jalou, maar valt in het water. “Vier dagen in de week ben ik dronken, dus echt balans heb ik niet in het leven.”
Alex gaat tegen Thomas. Thomas valt eigenlijk vrijwel meteen. Het is hierna 2-1 voor kamp Noord.
Gaby gaat tegen Jessie. Gaby lijkt heel sterk te staan. Maar valt toch als eerste.
JayJay gaat tegen Anna. Zij valt in het water en daarma staat kamp Noord met 4-1 voor.

We zien beelden van een paar uur eerden. Buiten zicht van JayJay en Alex vind er een geheime meeting plaats. Anna vraagt aan kamp Noord: “Jullie willen JayJay er nog steeds uit? Het is heel raar, maar willen jullie een keer minder hard je best doen tijdens de proef?” Kamp Noord wil het wel, maar vind het vanwege de aanwijzing ook dubbel. Maar daar heeft Anna de oplossing voor: “We gaan 100% delen toch als we het eten vinden?”

En terug naar de proef. We zien vervolgens dat Koos als eerste in het water valt tegen Dio, maar Suzanne wil niet haar eerste keer op de roller verliezen en laat Anna vallen. Anna geeft haar een boze blik. Vervolgens laat kamp Noord zich met regelmaat vallen, behalve natuurlijk Alex en JayJay, want die weten van niks.

Wanneer het 9-7 is, is kamp Zuid gespannen. JayJay gaat tegen Dio. Wonder boven wonder valt JayJay. Vervolgens is het Suzanne tegen Gaby en wordt het daardoor 9-9.
Tijd dus voor de beslissende ronde: Jessie tegen Thomas. Jessie valt en kamp Zuid wint EINDELIJK!

JayJay vertelt ons dat hij Jessie het niet kwalijk neemt omdat hij tenslotte ook gevallen is toen hij tegen Dio moest. Uuhhhh watte… Dus als hij niet gevallen was, had hij het haar wel kwalijk genomen??

Terug in kamp Noord gooit Alex roet in het plan van zijn kampgenoten. “Ik heb nagedacht. Ik vind het wel  prima als er op mij gestemd word…”
Suzanne vind het onverwachts en oppert dat ze er wel even over na moeten denken.

Kamp Zuid komt de tweede aanwijzing delen. Koos vertelt eerst hun aanwijzing, vervolgens wordt de nieuwe aanwijzing gedeeld:

Onder de stapel stenen.

Meteen gaan ze met zijn allen kijken. Anna vindt het super snel. Het zijn blikjes. Bruine bonen, soep en knakworsten. Ze maken er meteen met zijn allen een maaltijd van.

Bartho en Berthie hakken droog gras om er straks een zachter matras van te maken. Ondertussen vangt Lex een krab. Bartho probeert zijn nieuwe matras uit. “Dat ligt een heel stuk beter.”

Alex en JayJay gaan de berg op. JayJay vraagt zich wat af: “Hoe zorg ik voor dat ze niet op mij stemmen?” “Praat met die mensen. Jezelf zijn.”

Ondertussen praten hun teamgenoten over de stemming. “Eigenlijk is het heel makkelijk om het zo te doen. Hebben we meteen weer iemand die we de volgende keer weg kunnen stemmen omdat hij dan toch nog steeds naar huis wil.”

Jalou heeft vis gevangen en is zo trots als een vis pauw. De groep is ook trots op haar. Bij kamp Noord is namelijk het eten zo goed als op, dus elk stukje eten is welkom.

In kamp Zuid maken ze het laatste beetje meel op.

Op afvallerseiland bespreken ze wie ze liever niet op het eiland zien. Dat is JayJay na horen zeggen. Lex vind het afvallersteam nu wel heel leuk: “Een lesbo, een oudje en een jongere gast.”

EILANDRAAD

Jalou wordt gefeliciteerd met haar eerste vis, Alex vertelt dat hij liever thuis zit dan op dit eiland en JayJay geeft aan in het begin wat moeite te hebben gehad, maar nu meer zijn draai te vinden.

Goed. Door naar het stemmen. En dat gaat een verrassing worden. Voor één persoon althans.

Alex, Chloë, JayJay (hij heeft t meteen door), JayJay, JayJay, JayJay (Alex kijkt ondertussen teleurgesteld), JayJay, JayJay, JayJay.

“Chapeau. Dit is goed gespeeld.” JayJay geeft zijn kampgenoten een applausje.
Koos reageert: “Je hebt veel voor ons betekent. Maar als ik voor mezelf spreek: je hebt gelogen tegen mij over de vriendschap met Alex,  je vertelde dat je tegen Gaby hebt gelogen. En ik hou niet van mensen die liegen.”

Dennis zegt tegen Alex: “Ze hebben het verzoek blijkbaar naast zich neergelegd.” “Blijkbaar.” Hij weet niet zo goed wat hij moet zeggen. Dennis geeft hem de kans om toch op te geven. “Nee dat gaat me wel een beetje te ver. Dat doe ik niet.”

Maar wanneer JayJay afscheid neemt van alle andere reageert Alex toch gefrustreerd: “Wacht maar, ik ga toch weg. Ik houd mezelf voor de gek. Ik heb hier helemaal geen zin in.” Als Dennis vraagt waarom hij nu wel de beslissing neemt: “Ik wilde sowieso weg. En dan zoiets als dit… Je bent hypocriet als je liegt. Ik heb gelogen en Koos liegt nu ook.” JayJay vult aan: “Het is hypocriet dat ze ons hiervan beschuldigen, terwijl ze het zelf ook doen. Maar dat hoort bij het spel.”

JayJay is weggestemd en krijgt daarom een tweede kans. “Je hoeft het niet eens uit te leggen, let’s go.”

Robinson van deze aflevering: Kamp Noord (want toch wel heel sportief om te verliezen, terwijl ze het anders waarschijnlijk wel gewonnen hadden…)
Smekende Robinson: Anna
Trotse Robinson: Jalou
Einde Robinson: JayJay
Naar huis Robinsons: Elle en Alex

Wat vonden jullie van deze aflevering?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close