Recept: boekweitmeel pannenkoeken

Zó, carnaval – en mijn vakantie – is weer voorbij en dat betekent dat ik weer moet gaan letten op mijn eten en drinken. Zeker nu de lente ineens tevoorschijn popt! Want de big question is of ik nog wel in mijn zomerse outfits pas. Ik wil het nog niet weten, maar stel de som niet graag op de proef. En dus betekent het dat ik bij het boodschappen doen, de pizza’s en andere vette hap laat liggen en met mijn ogen dicht door race naar de gezonde schappen.

Op instagram postte MissLipgloss gisteren een foto met de tekst: “Boekweitpannenkoeken maken! Voor lunch en om morgen en overmorgen koud als ontbijt te eten :)”
Hmm, dacht ik, dat is wel een héél goed én gezond idee!

En dus pakte ik mijn fiets, racete naar de winkel (nou ja, genoot ondertussen vooral van het zonnetje) en kocht de benodigde ingrediënten:
– 2 eieren
– 160 gram boekweitmeel
– 0,5 liter sojamelk (in het recept wat Cynthia getypt had stond ongezoete amandelmelk, maar dat leek me minder lekker)

Eigenlijk is dit een heel simpel gerecht. Wie wel eens pannenkoeken gebakken heeft, snapt het principe van deze boekweit pannenkoeken!

1. Meng in een grote beslagkom alle ingrediënten tot een glad geheel.
2. Verhit een koekenpan – op medium stand – met een klein beetje olijfolie (boter kan natuurlijk ook, maar ollijfolie is gezonder!)
3. Giet een beetje beslag in de hete pan (ik vind het fijn om een soeplepel te gebruiken, omdat hierin precies de juiste hoeveelheid voor mijn pan kan).
4. Wanneer de onderkant bruin is draai je de pannenkoek om en laat je deze ook even bruin worden.
5. Leg de pannenkoek op een bord.
6. Herhaal bovenstaande stappen vanaf stap 3.

Simpel toch?
Ik kon met dit recept 9 pannenkoeken bakken. Ik neem er nu elke dag 2 mee naar mijn werk en per dag bekijk ik hoe ik de pannenkoek beleg. Bijvoorbeeld met jam, kaas of vlees.
Je kunt ook ingrediënten mee bakken. Denk hierbij aan kaas, banaan, appel met kaneel, krenten of wat je dan ook lekker vind!

Wat is eigenlijk boekweit?
Boekweit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen graan maar een fruitzaad. Ze zijn glutenvrij en daarom voor veel mensen aantrekkelijk om hun eten mee te bereiden. Boekweit bevat veel van de flavonoïde rutine. Dit remt ontstekingen en zorgt voor een goede doorstroming van het bloed. Het beschermt ons tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat Boekweit veel goede stoffen: mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en vitaminen B. Vooral interessant om eens meer op te zoeken over magnesium. Magnesium heeft namelijk een kalmerend effect op je zenuwstelsel, waardoor je beter slaapt, je minder stress ervaart en een rustiger hartslag hebt. Daarnaast las ik dat uit onderzoek is bewezen dat mensen die te weinig magnesium binnenkrijgen meer moeite hebben om op gewicht te blijven!
Boekweit houdt ook de bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je de kans op diabetes verlaagt. Ook voel je je lang verzadigd met als voordeel dat je minder snel weer honger krijgt!
Dus voordeel, voordeel en nog meer voordeel!

Gaan jullie deze gezonde pannenkoekjes ook proberen?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close