MOVIE REVIEW || The Girl on the Train

Whoopwhoop! Eindelijk weer tijd om eens een artikel te schrijven. Hoewel ik de afgelopen tijd weer een aantal films gezien heb, heb ik niet de tijd/zin gevonden om te bloggen. Tijd om het dus maar even over The Girl on the Train te hebben..

The Girl on the Train is gebaseerd op de wereldwijde bestseller van Paula Hawkins. Het gaat over de gescheiden Rachel Watson die elke dag tijdens het reizen met de trein het in haar perfecte koppel ziet: Megan en Scott Hipwell. Dit krijgt al snel een keerzijde. Rachel wordt onverklaarbaar thuis op de grond gewond wakker en Megan blijkt vermist te zijn. Terwijl zij beschuldigt wordt van een misdrijf, gaat ze zelf op onderzoek uit…

Acteurs: Emily Blunt, Luke Evans, Haley Bennett, Justin Theroux en Rebecca Ferguson
Genre: Thriller
Filmduur: 112 minuten
Release: 6 oktober 2016

Alhoewel ik het boek zelf niet gelezen heb, heb ik hier wel enorm goede verhalen over gehoord. Dat maakte mij dan ook zo nieuwsgierig naar de film. Zeker nadat ik de trailer gezien had. Ik heb mijzelf nooit ingelezen in het verhaal en had dan ook niet echt een goed idee waar het over ging. Ik ga wel vaker blanco films in en dat is niet altijd helpend…

In dit geval… Wel. Je komt al vrij snel bij het verhaal aan. Fijn. Geen grote uitleg over de personages. Meestal gebeurt dat in de hele eerste helft van films, maar bij The Girl on the Train wordt dat heerlijk verdeeld. En dat is absoluut ten goede van het verhaal.

Wat ik erg goed vond aan het verhaal, is dat alle puzzelstukjes pas echt aan het einde van de film in elkaar vallen. Daardoor bleef de film van begin tot eind spannend.

Emily Blunt speelt de rol van de gescheiden en altijd dronken Rachel goed. Somber en misschien zelfs wel depressief, laat ze haar karakter tot leven komen.
Verder een groot compliment voor Haley Bennett. Zij zette haar rol ook fantastisch goed neer. Soms richting over de top, maar nog net binnen de kaders, waardoor haar rol als Megan menselijk werd.
De klik met de acteurs onderling leek goed te zitten, waardoor je optimaal in het verhaal kunt zitten.

Wat mij betreft een film die je gezien moet hebben. Ik heb eigenlijk geen slechte aantekeningen. Al denk ik wel dat het boek waarschijnlijk nog vele malen beter is dan de film. Maar hé, dat weet ik niet zeker.

Heb jij het boek gelezen en/of de film gezien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close