Isabelle 4 maanden

Afgelopen zaterdag zat er al 1/3 van haar eerste levensjaar op. Isabelle werd 4 maanden. Een bijzonder getal omdat je vanaf dan mag beginnen met de eerste oefenhapjes. Kleine meisjes worden groot! Daarnaast zijn we afgelopen maand voor het eerst met haar gaan zwemmen. Heerlijk al die first times, hoewel het soms ook wel wat te snel gaat. Poeh! Vandaag vertel ik je uiteraard weer alles over haar ontwikkelingen. Voordat ik dat doe, eerst nog even mijn verontschuldiging voor het afwezig zijn in de afgelopen weken. Daarover later meer in een aparte blogpost. Nu snel terug naar mijn grote kleine meid.

Slaap- en voedingsschema

We hebben dit echt helemaal onder de knie. Het scheelt uiteraard dat Isabelle van haarzelf een mooi schema van 4 uur aanhoudt. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijk. Desalniettemin voelt het nu echt heel fijn.

Isabelle moeten we voor haar eerste voeding wakker maken. Gelukkig geeft ze mij dan de grootste glimlach die je jezelf maar kunt wensen. Heerlijk! De eerste voeding is rond 7.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag moet ik werken en dan begin ik meestal rond 6.45 uur met voeden, zodat ik ook echt de tijd kan nemen. Roy is momenteel overdag thuis en dus leg ik haar op die dagen nog even terug in haar ledikantje. Ze slaapt dan meteen weer als een blok. Vervolgens komt ze zelf rond 11.00 uur. Als ik ben werken krijgt ze uiteraard een flesje afgekolfde melk. Daarna is ze zo’n 1,5 tot 2 uur wakker en spelen we met haar op de bank en/of op onze speelgrond en speelt ze in de box. Daarna gaat ze weer slapen in haar eigen bedje en wordt ze uit haar zelf weer wakker voor de volgende voeding. Alleen voor de laatste voeding – die van 23.00 uur – moeten we haar zelf wakker maken. Dan kijkt ze overigens wel chagrijnig, haha!

Ik bied nog steeds twee borsten aan en dat lijkt genoeg te zijn! Op het werk kolf ik om 11.00 uur en om 15.00 uur en ook dat lijkt vooralsnog goed te gaan. Ik kolf in ieder geval voldoende om mijn voorraad afgekolfde melk op peil te houden.  Super fijn dus!

Ontwikkeling

Wat gaat het hard! Ze kijkt ons ineens zo bewust aan! Elke keer als ik denk dat ze dat al doet, lijkt ze het een week later nog beter te doen. Heel bizar, maar oh zo leuk! Ook begint ze steeds meer bewust te lachen. Nog wel zonder geluid, maar echt zó lief. Mijn hart smelt iedere keer als ze lacht.

Waar ze vooral ineens een ontwikkeling in doormaakt is het brabbelen. Zo’n 2,5 week geleden zeiden Roy en ik nog tegen elkaar dat we het wel leuk zouden vinden als ze zou gaan brabbelen. Tot dan toe kwam er alleen af en toe een geluidje uit haar. Alsof ze het gehoord had, begint ze sinds een week of 2 iedere dag steeds meer te brabbelen. Zo leuk! Wat ook erg bijzonder is, is dat ze – weliswaar per ongeluk – Roy zijn naam zei. Ze maakt veel ‘r’ klanken en toen zei ze daarna de ‘oy’ er achter. Dus toen werd het zoiets als rrrrrrrroy. Ik heb het zelf net niet gehoord, maar Roy was natuurlijk apentrots en riep mij meteen. Daarna heeft ze het natuurlijk niet meer gedaan.

Ook pakt ze steeds bewuster dingen vast. Zo hebben we een bal rammelaar – zo’n bal met grote gaten – en die kan ze echt goed in haar handen pakken en houden. Ze staart er naar en schudt hem zelfs lichtjes op en neer. Ook haar slaapknuffel knuffelt ze uitbundig. Zó lief! Doekjes zijn nog altijd haar grote favoriet.

Jullie hebben al kunnen lezen dat we met Isabelle zijn gaan zwemmen. We gaan nu iedere week babyzwemmen en wat vindt ze dit leuk! Ze kan ook tegen onderwater gaan, hoewel het soms nog een beetje schrikken is. Ze doet het fantastisch!

En zoals ik in het intro al vertelde mag je vanaf 4 maanden beginnen met oefenhapjes. Ze heeft het nu nog maar twee keer gehad, dus daar komt bij de volgende update een uitgebreider verslag van. Maar tot nu toe vinden we het erg leuk. Ze krijgt deze week broccoli en tot nu toe is het nog wisselend wat ze er van vind. Dus ik ben benieuwd of het nog gaat wennen….

Groei, luiers en kleding

Vorige week maandag mocht Isabelle weer naar het consultatiebureau. Dit was de eerste keer dat ik er niet zelf bij was. Ons consultatiebureau is alleen op maandag, dinsdag en woensdag geopend en dat zijn net de dagen dat ik werk. Roy is dus alleen gegaan. Ik vind het toch elke keer weer spannend of mijn borstvoeding voldoende zorgt voor groei. En gelukkig was dat weer het geval! In een maand is ze 3 cm gegroeid, want ze is nu 60,5 cm groot. In het vorige artikel stond haar laatste gewicht er niet bij, maar dat was 4680 gram. Ze weegt nu 5090 gram en is dus in een maand 410 gram aangekomen! Zo fijn! Onze kleine dame is dus nu 5 kg! Poeh poeh!

We zitten nog altijd in maatje 1 qua luiers. Hoewel we nu beginnen te merken dat die luiers niet meer hoog genoeg zitten, zal ze de komende maand waarschijnlijk overgaan op maatje 2.

Hoewel Isabelle – eindelijk – wat spekbeentjes en -armpjes begint te krijgen, blijft ze fijntjes. Toch heb ik de meeste kleertjes in maatje 56 naar zolder gedaan en draagt ze nu voornamelijk maatje 62. Hoewel het vaak nog wijd valt, is het qua lengte wel goed. Broekjes in deze maat zijn vooral passend als er elastiek in zit. Zo heb ik spijkerbroekjes van de Hema waarin – net als in zwangerschapsbroeken – elastiek zit die je kunt verzetten. Dan zakt haar broekje in ieder geval niet af!

Ze is nog altijd een tevreden blije baby waarmee je overal kunt komen. We mogen echt niet klagen met Isabelle. Volgens de ‘Oei, ik groei’-app komt ze volgende week even in een donderwolkje terecht. Ik ben reuze benieuwd. Ze zou nu namelijk al twee weken in sprongetje 4 zitten, maar – even afkloppen – we merken hier niet zo heel veel van. Ze heeft alleen in de week voordat de sprong zou beginnen wat meer geslapen.

Hoe gaat het met jullie (en jullie kindjes?)

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close