Hoezo geen slaap met een baby?

Zodra je vertelt zwanger te zijn, vertellen een hoop mensen je dat je nu je slaap en rust moet pakken “want straks dan kan het niet meer”. En dus bereid je jezelf de maanden voor de bevalling voor door maar extra rust te pakken. Je hoort het verschillende mensen de gehele zwangerschap roepen en dus zit die angst van weinig slaap er goed in. Maar wat als het allemaal reuze mee valt? Hoor je daar ooit iemand over? Nou, bij deze. Bij ons valt het allemaal reuze mee!

Makkelijke baby

Allereerst moet ik jullie vertellen dat Isabelle een super makkelijke baby is en dat wij het echt met haar getroffen hebben. Na 3 à 4 weken sliep ze ’s nachts al door en ze huilt vrijwel alleen als ze honger heeft. Uitzonderingen daar gelaten. Maar dat wil al zeggen dat zeker niet iedere baby zorgt voor slaapgebrek. Heus. Die eerste aantal weken waarin we er ook ’s nachts nog uit moesten zorgden heus wel voor slaapgebrek. Logisch ook. En als new mom moest ik toch ook die weken/maanden daarna in een andere stand komen en dus was ik soms heus wel vermoeid. Het is uiteraard allemaal even wennen. En tja, als je weer moet werken hakt die voeding van 23.00 uur er ook wel in de volgende ochtend. Maar om nou écht te spreken van oververmoeid en slaap tekort…?

Terug naar bed na de eerste voeding

Zoals ik al zei is Isabelle super makkelijk. Na de eerste voeding – die van 7.00 uur – leg ik haar meestal ook weer terug in bed. Roy is voorlopig overdag thuis en kan dus dan lekker nog even blijven liggen en in het weekend kan ik daarna weer terug naar bed voor de laatste beetjes slaap. Heerlijk! En Isabelle lijkt er geen problemen mee te hebben.

Van de week begon ik hierover wel te twijfelen. Want kon dit eigenlijk wel? Zaten er dan geen consequenties aan? Ik merkte er in ieder geval niets van, maar toch. Was dit sociaal wel aanvaardbaar? En dus vroeg ik het op de Facebookgroep waar ik lid van ben. Daar zitten allemaal moeders die afgelopen oktober uitgerekend waren. Zo leuk en vooral héél fijn! Maar wat bleek? Vrijwel iedereen die die mogelijkheid heeft doet dat. Oef! Het is dus niet raar en ik ben niet de enige.

Geen slaap tekort

En dus ben ik zo’n moeder die gewoon slaap krijgt. Als ik vrij ben en ik ben moe, ga ik na de 7.00 uur voeding gewoon naar bed. Behalve op de donderdagochtend. Dan heb ik vaak een sportafspraak staan en begint mijn dag dus al bij de eerste voeding. En soms – als ik me fit en fruitig voel – dan blijf ik na de voeding van 7.00 uur ook gewoon wakker en ga ik vast dingen ondernemen. Heerlijk.

Dus voor alle zwangere vrouwen (en aanstaande papa’s): het kan zo zijn dat je inderdaad weinig kunt slapen, maar het kan net zo goed zijn dat je gewoon lekker (veel) kunt slapen. So, relax a bit!

Mama’s en papa’s: hoe zat het bij jullie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

 • Gerda van Horrik

  28 februari 2018 at 12:11

  Wat hebben wij toch geluk met zulke geweldige dochters. Onze kraamhulp was helemaal verbaasd toen ik de volgende ochtend vertelde dat Romy heel de nacht doorgeslapen had. Volgende week wordt Romy 10 en in de afgelopen 10 jaar ben ik maar 2 of 3 keer p/j ’s nachts m’n bed uit gehoeven omdat ze niet lekker was of groeipijn had.
  Ik heb ook een verhaal gehoord van ouders die een “huilbaby” hadden. Die gingen om beurten ’n nacht bij hun ouders logeren om weer even bij te kunnen slapen. Later kwam er nog een broertje of zusje bij en die bleek het huilen nog beter onder de knie te hebben….

  Beantwoorden
 • Michelle

  1 maart 2018 at 20:45

  Wat heerlijk zeg! Geweldig dat Isabelle zo gemakkelijk slaapt. Hier is het slapen altijd wel een dingetje geweest. De eerste drie weken waren moeilijk, daarna hadden we al snel het gemak van een inbakerdoek ontdekt. Maar hiervoor wisselden wij echt elkaar af om maar zelf genoeg slaap te pakken. Ik weet nog wel dat het wekenlang alleen om Eleanor’s verzorging en voeding ging en onze eigen slaapjes. Verschrikkelijk.

  Ze sliep trouwens echt stukken beter met die inbakerdoek en de ellende begon al snel weer toen wij moesten afbouwen met de inbaker doek. Met vijf maanden sliep ze weer slecht. Haar in bed krijgen was een gevecht en s’nachts was het ook regelmatig ‘feest’. Ik was helemaal kapot op den duur. Dit duurde tot zij 8 maanden was, toen ontdekken wij een slaaptraining die bij haar aansloot.

  Toen ging het een tijdje goed, tot afgelopen december. Toen gooiden de kiesjes en hoektanden weer roet in het eten en nog steeds is ze regelmatig s’nachts wakker. Logeren gaat ook niet altijd makkelijk. Dus nee ik denk dat onze kleine dame van 15 maanden niet echt een goede slaper is. Hopelijk wordt dit beter als alle tandjes erdoor zijn * Fingers crossed *

  Beantwoorden
  • Natasja

   1 maart 2018 at 20:47

   Oei! Vervelend zeg! Inbakerden hebben wij ook even gebruikt maar hebben dit raar genoeg helemaal niet hoeven af te bouwen! Hopelijk zijn de tandjes van Eleanor snel door en gaat ze beter slapen! ?

   Beantwoorden
 • bertine

  3 maart 2018 at 14:10

  nou heerlijk toch! wij hebben het ook heel makkelijk en slaaptekort kennen wij ook niet. toen ze nog heel klein was sliep ze wel eens tot 10 uur. tegenwoordig (ze is nu 1 jaar) tot 8 uur, dikke prima!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close